Het Westerwald, gelegen tussen Keulen en Frankfurt, is een streek waar men met nog met volle teugen kan genieten van de ongerepte natuur, van weilanden en uitgestrekte bossen.

Niet alleen de natuur, maar ook de prachtige landschappen van het middelgebergte, de sfeervolle dorpjes en stadjes, de levendige tradities, de vele bezienswaardigheden en de gastvrijheid van de inwoners nodigen uit tot een korte vakantie in dit mooie, nabijgelegen gebied.

Onze standplaats ‘Luftkurort’ Nistertal ligt in het mooie dal van het riviertje de Nister. Het plaatsje, met ruim 1400 inwoners, heeft een actief verenigingsleven en is rijk aan tradities. Ruim 1/3 van de oppervlakte van Nistertal bestaat uit bos. In de omgeving zijn vele goed begaanbare wandelwegen en in de winter zijn er volop langlaufloipes. Het is een ideale uitvalsbasis voor een korte najaarsreis, waarbij de steden Limburg aan de Lahn en Koblenz worden bezocht.

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we rechtstreeks naar Limburg a/d Lahn waar we nog ruim voor de middag arriveren. Het stadsbeeld wordt hier bepaald door de uit de 13e eeuw stammende Domkerk. Van dit gebouw met 7 torens is zowel het interieur als ook de buitenkant het bekijken meer dan waard. Ook het historische centrum en de sfeervolle Christkindlmarkt zijn een bezoek meer dan waard. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel in Nistertal. Na het diner is er een gezellige muziekavond.

2e dag: Na het ontbijt kunnen we nog even in Nistertal rondkijken voor dat we richting Koblenz rijden waar we nog voor de middag zullen arriveren. Na aankomst kunt u tot 16.00 uur op uw gemak de Altstadt, het Deutsches Eck, Festung Ehrenbreitstein en uiteraard de plaatselijke Weihnachtsmarkt bekijken. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Alle kamers, zowel in het hoofdgebouw als in het nabijgelegen Gästehaus, van het driesterren Hotel Ruckert, zijn voorzien van douche, wc en televisie. Een aantal kamers heeft een balkon. Het hotel heeft verder een prima restaurant waar de chef nog zelf kookt, ‘eine urige Bier- und Weinstube’, lift, twee kegelbanen, een prachtig binnenbad met comfortabele ligstoelen, sauna, infraroodcabine en een mooi terras.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond
• vrij gebruik van binnenbad, sauna en infraroodcabine
• parkeer- en tolgelden

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 15,-

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is volgeboekt of niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!