De 370 kilometer lange Neckertal Radweg behoort tot één van de mooiste en populairste fietsroutes van Duitsland. De goed beschreven route voert grotendeels over rustige land- en fietswegen en is ondanks enkele kleine stijgingen ook voor ongeoefende fietsers goed te doen.
Fietsen langs de Neckar is genieten van de meest romantische Duitse rivier. Althans, dat is de mening van menig dichter en schilder. Vanaf de bron in het Zwarte Woud stroomt de steeds breder wordende Neckar langs markante rotsen waarop burchten en kastelen werden gebouwd. De Neckar voert u langs de kleurrijke wijnhellingen van de Schwäbische Weinstrasse met zijn schilderachtige dorpen en steden en door het geheimzinnige Odenwald waar u bijna na iedere bocht wordt verrast door een majestueus kasteel. Via metropool Stuttgart en langs parels van stadjes komt u uiteindelijk in het beroemde Heidelberg met zijn vele bezienswaardigheden.

Reisprogramma

1e dag: Via de Duitse autobaan rijden we naar ons hotel in Ditzingen. Na aankomst kunt u de omgeving van het hotel verkennen.

2e dag: Na het ontbijt brengt de touringcar u naar universiteitsstad Tübingen. Vanuit het kasteel heeft u een mooi uitzicht over de prachtig bewaarde oude stadskern. U laat de levendige stad achter u en fietst stroomafwaarts langs het Neckardal. Aan beide zijde van de rivier liggen mooie dorpjes waaronder Plochingen waar u de Hundertwassertoren kunt bezichtigen. In Esslingen, het eindpunt van vandaag, kunt u genieten van de bijzonder historische flair van deze stad. Fietsroute ca. 55 km.

3e dag: De fietsroute van vandaag begint in Esslingen. We blijven de Neckar volgen, laten Stuttgart nog even ‘links liggen’ en komen in een lieflijk wijnbouwlandschap terecht. Na een korte stijging komen we uit in Ludwigsburg. Hier kunt u kennis maken met Schloβ Ludwigsburg, een van Duitslands grootste barokke kastelen. Na het bezoek fietsen we naar eindpunt Marbach, de geboortestad van Friedrich Schiller. Indien de tijd het toelaat kunt u nog een bezoek brengen aan het Schillermuseum. Fietsroute ca. 45 km.

4e dag: De vele vakwerkhuizen gelegen tussen de schilderachtige wijnbergen vormen het decor van vandaag. Langs de bochten van de rivier fietsen we via Lauffen naar Heilbronn, centrum voor wijnbouw en wijnhandel. Via de romantische ‘Burgenstraβe’ bereiken we het plaatsje Neckarsulm waar u het NSU-Museum met zijn talrijke historische tweewielers en auto’s kunt bezoeken. Fietsroute ca. 55 km.

5e dag: Vandaag is een vrije dag, tevens rustdag chauffeur. U kunt uitrusten, Ditzingen verkennen of vanuit het hotel een extra fietstocht maken. Liefhebbers kunnen ook met openbaar vervoer naar het nabijgelegen Stuttgart gaan. In deze stad vindt u fraaie winkels en diverse bezienswaardigheden waaronder de Schloβplatz, de Fernsehturm, het Mercedes-Benz- en Porsche Museum.

6e dag: Startpunt van vandaag is Neckersulm. De blik op Bad Wimpfen met zijn vele erkers en torens is sprookjesachtig. Een uitstapje naar Gundelsheim is een absolute aanrader. Vanuit Schloβ Horneck heeft u een grandioos uitzicht over het unieke landschap. Terwijl u langs de wijnterrassen en bosheuvels verder fietst, kunt u een blik werpen op Burg Hornberg dat hoog boven het romantische Neckartal uittorent . Eberbach is het eindpunt van vandaag. Fietsroute ca. 55 km.

7e dag: De laatste fietsdag begint in Eberbach. De Neckar slingert door het Odenwald. Op weg naar Heidelberg rijdt u langs de vier-burchten-stad Neckarsteinach en in Neckargemünd ziet u indrukwekkende middeleeuwse architectuur. De beroemde universiteitsstad Heidelberg is het eindpunt van deze mooie fietstocht. Brengt u zeker nog een bezoek aan de bekende kasteelruïne en de barokke oude binnenstad. Fietsroute ca. 35 km.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het familiair gerunde viersterren Hotel Blankenburg gelegen in het centrum van ’Kleinstadt’ Ditzingen, centraal gelegen in het Neckartal, nabij de stad Stuttgart. Alle kamers in het hotel zijn voorzien van douche, wc, kleine zithoek, televisie, telefoon, minibar en internetaansluiting. Het hotel heeft een lift en een gezellig café-restaurant Ambiente waar prima maaltijden worden geserveerd.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner met saladebuffet)
• afscheidsdiner
• ‘Obstteller zur Begrüßung’
• gratis koffie en thee in het hotel (zelfbediening)
• uitgebreid informatiepakket met o.a. fietsroutes en een beschrijving van de bezienswaardigheden op de route
• ondersteuning en begeleiding door chauffeur/ reisleider
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entree, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
• eenpersoonskamer € 119,- 
• huurfiets vanaf € 80,-

Ophaalschema: 
Bij deze fietsreizen is een beperkt ophaalschema van toepassing.   

Fietsbus: 
Deze fietsvakantie wordt uitgevoerd met een van onze luxe touringcars met een speciale fietsaanhanger. D.w.z. dat uw eigen fiets (of eventueel uw huurfiets) een plaats krijgt in deze aanhanger. Op deze manier kunt u op de fiets die u gewend bent op comfortabele wijze genieten van uw actieve vakantie.

Begeleiding: 

De chauffeur is bij deze reis net als bij al onze andere reizen uw begeleider en aanspreekpunt. Bij vragen, wensen, problemen (bijv. met uw fiets) zal hij u met raad en, indien mogelijk daad, ter zijde staan. Hij blijft gedurende de reis in de buurt en is mobiel bereikbaar. Indien nodig brengt hij u ’s morgens naar het beginpunt van de fietsroute en haalt hij u in de loop van de middag op bij het eindpunt van de dag.

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!