In de streek waarin de Rijn zich vertakt in Waal, Nederrijn en IJssel ligt natuurgebied De Gelderse Poort, een uniek natuurgebied nabij Nijmegen, met rivierduinen, kuddes grote grazers, vele bloemrijke graslanden en ooibossen. U kunt er eindeloos genieten van de vrije en wilde natuur.
Maar ook buiten de Gelderse Poort is het heerlijk ontspannen. Met Nijmegen, Arnhem, Duitsland en diverse musea en bezienswaardigheden in de omgeving, leent de omgeving zich bij uitstek voor leuke en gezellige uitstapjes. Vanuit het gezellige en mooie plaatsje Millingen aan de Rijn hebben wij dan ook een gevarieerd excursieprogramma voor u samengesteld.

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we rechtstreeks naar ons hotel in Millingen aan de Rijn, waar we na aankomst gezamenlijk de lunch gebruiken. Vervolgens vertrekken we naar Museumboerderij ‘Den Tip’ in het plaatsje Herveld. Vanaf het moment dat u de boerderij betreedt ruikt u het boerenleven van weleer. Na koffie en een vers gebakken appelflap volgt een zeer boeiende rondleiding.

2e dag: Vandaag bezoeken we het Kijk- en Luistermuseum in Bennekom. Hier komt u alles te weten over de vele muziekinstrumenten uit het verleden. Zo treft u hier bewegende en muziekmakende figuren, straatpiano’s en pijporgels. Liefhebbers kunnen tevens een bezoek brengen aan de Textielwinkel. ’s Middags gaan we met de Zonnetrein ‘fluisterstil‘ door de Ooijpolder en het prachtige natuurgebied de Millingerwaard. Tijdens een boeiende rondrit valt men van de ene verbazing in de andere.

3e dag: De ochtend kunt u vrij besteden. U kunt een bezoek brengen aan de gezellige dorpsmarkt of de Millinger Theetuin. Na de lunch kunt u genieten van een mooie Betuwetocht. De Betuwe is bekend van de vele fruittelers en ‘Flipje’ het dikke poppetje dat u ook vindt op diverse jampotten. Onderweg wordt een korte stop ingelast in Tiel waar u een bezoek kunt brengen aan het Flipjemuseum.

4e dag: Na het ontbijt staat er o.l.v. een gids een prachtige Duitslandtocht op het programma. Onderweg wordt op enkele plaatsen, bijvoorbeeld in Kleve of Xanten, een korte of langere pauze ingelast. Na de lunch bezoeken we een Tingieterij. Hier ziet u vakmensen die tin gieten op de manier waarop het honderden jaren geleden ook gebeurde. Uw vakantie wordt ‘s avonds feestelijk afgesloten met een speciale ‘smikkelpanavond’ en een verrassend muzikaal optreden.

5e dag: Na het ontbijt heeft u tijd om voor de laatste keer in Millingen rond te kijken. Na de lunch rijden we naar het Duitse bedevaartplaatsje Kevelaer. In de binnenstad liggen ongeveer 200 monumentale panden die het stadsbeeld bepalen. Na aankomst kunt u op uw gemak rondkijken of een kaarsje opsteken in de Mariabasiliek. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het centraal gelegen ***Hotel Millings Centrum. Alle moderne, rookvrije kamers, waarvan vijf op de begane grond, zijn voorzien van douche, toilet, telefoon en televisie. Het hotel heeft een lift, prima restaurant, gezellige bar, terras en fietsverhuur.

Inbegrepen

• verzorging op basis van volpension vanaf de lunch op de 1e dag t/m het afscheidsdiner
• ‘smikkelpanavond’
• dag 1 t/m 4 17.30-19.30 uur drankjes (bier, wijn, fris) inclusief
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• avond met Oud-Hollandse spelen
• avond met klompjesgolf
• bingo-avond met prijsjes
• verrassend muzikaal optreden
• entree Museumboerderij Den Tip
• entree Kijk- en Luistermuseum
• rit zonnetrein
• gids voor Duitslandtocht en Betuwetocht
• bezoek tingieterij
• parkeer en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 38,- (beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Millingen aan de Rijn

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
14-09-2020 5 dagen €450,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!