Milaan, de hoofdstad van Lombardije, is na Rome de tweede stad van Italië en is een van de populairste en economisch belangrijkste steden van het land. De stad staat bekend als modestad, winkelstad en natuurlijk als voetbalstad.

Milaan is ook een echte zakenstad waar veel nationale maar ook internationale bedrijven hun zetel hebben. Ook de Italiaanse beurs, de ‘Borsa Italiana’, is er gevestigd. In het beurscomplex ‘Fiera Milano’ worden grote beurzen gehouden, waaronder toonaangevende meubelen designbeurs ‘Salone del Mobile’. Veel mensen zien Milaan als Modehoofdstad van de wereld. Talloze modeontwerpers, waaronder Prada, Versace en Giorgio Armani, hebben hier hun atelier. Tijdens de jaarlijkse Milaan Fashion Week presenteren deze en andere grote modehuizen op spectaculaire wijze hun collecties. De beroemdste modestraat is de Via Monte Napoleone, waar ook vele bekende sterren hun inkopen komen doen. Door de eeuwige concurrentiestrijd tussen Inter en AC Milan is de stad ook een waar voetbalbolwerk. Het rood-zwart (AC Milan) en het blauw-zwart (Inter Milan) komt men overal in de stad tegen. Beide clubs spelen in hetzelfde stadion: Stadio Guiseppe Meazza, dat door fans van AC Milan ook San Siro genoemd wordt.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Onderweg wordt een langere pauze ingelast in het in de Vogezen gelegen, bekende Franse stadje Colmar. Hier kunt u enige tijd op eigen gelegenheid rondkijken. In de late namiddag arriveren we in de omgeving van Mulhouse waar we zullen overnachten.

2e dag: Na het ontbijt rijden we verder naar Milaan, waar we in de loop van de middag zullen arriveren. Na een korte pauze wordt o.l.v. een gids een korte rondrit gemaakt, zodat u eerste indruk van de stad krijgt. De rest van de middag en avond bent u vrij.

3e dag: Na het ontbijt maken we een grote rondrit door de stad. Een deskundige gids zal de mooiste en meest interessante plekjes laten zien en uiteraard veel vertellen over de inwoners en geschiedenis van Milaan. Enkele hoogtepunten die de revue zeker zullen passeren zijn de dom van Milaan, Duomo Santa Maria Nascente, Castello Sforzesco, Stadio Guiseppe Meazza, de passage annex winkelstraat Galleria Vittorio Emanuelle II, de uitgaanswijk Navigli, overblijfselen uit de 4e eeuw de Colonne di San Lorenzo en uiteraard het beroemde Scala Theater. ’s Middags bent u vrij om zelf in de stad op verkenning uit te gaan.

4e dag: Vandaag kunt u kiezen. Of u trekt uw eigen plan en bezoekt een museum, of gaat gezellig winkelen. Of u neemt deel aan een van de excursies die bij voldoende belangstelling worden georganiseerd. In de voormiddag staat een bezoek en rondleiding aan het museum en Stadion Guiseppe Meazza/San Siro op het programma. ’s Middags bezoeken we het Castello Sforzesco. Dit kasteel, gelegen in het centrum, is een van de beroemdste monumenten van de stad. Naast de opvallende fonteinen, is er een archeologisch museum en kan men meubels uit de 15e tot 21e eeuw en diverse meesterwerken van beroemde schilders bewonderen. De rest van de middag en avond bent u vrij.

5e dag: Na een vroeg ontbijt beginnen we aan de terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Op de heenreis wordt overnacht in een goed middenklassehotel in omgeving Mulhouse in Frankrijk. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, wc en televisie. In Milaan hebben we kamers gereserveerd in het viersterren Hotel Mirage Milano (of gelijkwaardig), gelegen aan de rand van het centrum van de stad. Alle kamers zijn voorzien douche of bad, wc, televisie. Het hotel heeft een lift, loungebar en fitnessruimte. In de directe omgeving van het hotel zijn legio restaurantjes en eetgelegenheden.

Inbegrepen

• verzorging op basis van logies met uitgebreid ontbijtbuffet
• prima 3-gangendiner 1e avond in Mulhouse
• afscheidsdiner
• gids voor korte stadstour Milaan op de 2e dag
• gids voor sightseeing Milaan op de 3e dag
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag:
• eenpersoonskamer € 150,-
• excursie Museum en Stadio Guiseppe Meazza ca. € 25,- #
• excursie Castello Sforzesco ca. € 10,- p.p. #

# Alleen bij voldoende belangstelling, bij boeking op te geven.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Milaan

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
23-10-2019 5 dagen €450,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!