'Klein, groen en een grenzenloze charme', onder dit motto presenteert zich het Saarland, met een oppervlakte van 2569 km², een van de kleinste Bundesländer van Duitsland. Grenzend aan Frankrijk en Luxemburg is het Saarland een ideale uitvalsbasis voor een aantal prachtige excursies in de omgeving.
Onze standplaats Merzig heeft bijna 30.000 inwoners en bestaat uit 17 stadsdelen. Het is stadje heeft een rijke historie die terug gaat tot de Romeinse tijd. Het sfeervolle en traditierijke stadje ligt in een bosrijke streek aan de rivier de Saar. Naast overblijfselen van een Romeinse nederzetting zijn er diverse fraaie bouwwerken in verschillende bouwstijlen, waaronder het Barokke Rathaus en de Romaanse Pfarrkirche St. Peter. Ook een bezoek aan het Wolvenpark Werner Freund is zeker de moeite waard.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis via België en Luxemburg. Onderweg wordt een langere pauze wordt gemaakt in Luxemburg-stad. Aankomst bij het hotel in de late namiddag.

2e dag: Het stadje Saarburg, dat vandaag op het programma staat, ligt in het mooiste deel van het Saardal. Het schilderachtige oude centrum met vele vakwerkhuizen is een bezoek meer dan waard. Tijdens een wandeling van ca. 1 uur, laat een gids ons de mooiste plekjes zien.

3e dag: Vandaag rijden we naar het plaatsje Mettlach, waar we een bezoek brengen aan het ‘Erlebniszentrum van Villery & Boch’. Dit centrum omvat Keravison, Erlebniswelt Tischkultur en een Keramikmuseum. Laat u verrassen!! Bij voldoende belangstelling en indien mogelijk organiseert de chauffeur nog een boottocht over de Saar door de zogenaamde ‘Saarschleife’.

4e dag: In het Franse Neufchef bezoeken we het plaatselijke IJzerertsmuseum. Een uitermate boeiende excursie die ook voor mensen minder goed ter been goed te doen is. De heen- en/of terugreis gaat, indien mogelijk, langs een deel van de Maginotlinie.

5e dag: Terugreis. We rijden naar Bitburg, waar we een bezoek brengen aan de Bitburger Erlebniswelt. Na de rondleiding en het proeven is er een langere pauze in het centrum van het mooie Eifelstadje. Aansluitend rijden we via een mooie route huiswaarts. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het ***Hotel Roemer gelegen in het centrum van Merzig. De kamers zijn voorzien van douche, wc, telefoon en televisie. Het merendeel van de kamers is met een lift bereikbaar. Het hotel heeft verder een uitstekend restaurant, gezellige bistro/bar, ‘Roemer-Garten-Terasse’ en gezellige verblijfsruimtes.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en prima dinerbuffet)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond
• fles mineraalwater per kamer
• stadswandeling Saarburg
• entree Erlebniszentrum van ‘Villery & Boch’
• bezoek IJzererstmuseum Neufchef
• bezoek Bitburger Erlebniswelt
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 40,- (beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Merzig

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
22-07-2019 5 dagen €395,00 Direct boeken
22-09-2019 5 dagen €395,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!