De inwoners van het Zillertal houden van muziek en dans. Van ‘Rainer und Strasser’ en de Zillertaler Schürzenjäger’ tot ‘Händeklatchen’ en de ‘Zillertaler Hochzeitsmarsch’. Een van de vele Tiroler liederen begint met ‘ Es gibt ja nur ein Zillertal’. Hieruit blijkt dat men trots is op het eigen dal. Terecht overigens!

Het ruim 30 kilometer lange en brede Zillertal is het grootste zijdal van de Inn. Op de groene weiden onder in het dal grazen de koeien voordat ze naar de hoger gelegen alpenweiden worden gebracht.(‘Almauftrieb’) De langzaam oplopende hellingen zijn deels begroeid met smalle stroken donkergroen bos waartussen de lichtgroene weiden prachtig afsteken. Witte bergtoppen maken het prachtige landschap compleet.

Aan het einde van het dal ligt de gezellige toeristenplaats Mayrhofen. Vroeger was deze plaats alleen bekend als eldorado voor de wintersporter. In de loop der jaren is Mayrhofen echter uitgegroeid tot het levendige en sportieve centrum van het Zillertal. De vele hotels en pensions herbergen duizenden gasten het gehele jaar door. Mayrhofen heeft haar bezoekers dan ook veel te bieden. Naast de gastvrijheid, de uitstekende verzorging en de geweldige sfeer kan iedereen, zowel jong als oud, zich hier uitstekend vermaken. Van wandelen tot mountainbiken, van vissen tot kayakken, van deltavliegen tot ballonvaren, van paragliding tot canyoning, van minigolfen tot kegelen, van jagen tot paardrijden. Maar ook voor de minder actieve vakantieganger is Mayrhofen een prima keus. De prachtige natuur en de vele bijzonder mooie excursiemogelijkheden maken het tot een ideale bestemming. Haar bekendheid dankt Mayrhofen ook aan de ‘Zillertaler Gründe’, een viertal dalen gelegen in de hoge Zillertaler Alpen, die in Mayrhofen bij elkaar komen. Van oost naar west zijn dit de Zillergrund, de Stiluppgrund, de Zemm- en Zamsergrund en het Tuxertal. Het prachtige decor van de Zillertaler Gründe wordt gevormd door vele bergtoppen van meer dan 3000 m hoogte.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij hotel in de late namiddag.

2e dag: Tijdens het verblijf in Mayrhofen is een rit met de Zillertalbahn eigenlijk een must. Het traject van deze stoomtandradbaan loopt over 31,7 km van Jenbach naar Mayrhofen. Tijdens de tocht ziet men het mooie Zillertal eens van een andere kant en kan men genieten van schitterende vergezichten. Aansluitend brengen we een bezoek aan Hintertux. De oude naam voor dit achterste deel van het Tuxertal is ‘Wilder Tux’. Vroeger was dit ruige gebied dan ook nagenoeg onbereikbaar voor de mens.

3e dag: Vandaag staat een prachtige tocht door het Gerlosdal op het programma. Met stijgingspercentages van 9% komen we diverse keren ruim boven de 1600 m hoogte. Tijdens de route kunnen we genieten van talloze prachtige vergezichten. Eenmaal aangekomen in het plaatsje Krimml, is een bezoek aan de gelijknamige watervallen een logische keus.

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar het plaatsje Rattenberg. Dit kleinste en oudste stadje van Tirol heeft nog een middeleeuws karakter. In het centrum is het alsof de tijd heeft stilgestaan. Rattenberg is ook bekend als centrum van de glasindustrie.

5e dag: Eerste reisdoel van deze dag is het Middeleeuwse stadje Hall. Het oude centrum wordt gekenmerkt door een wirwar van nauwe, kronkelende straatjes, steegjes, steile trappen, binnenplaatsen en pleintjes. Daarna rijden we naar Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. In het oude centrum, de Altstadt, kunt u op uw gemak rondkijken en de lunch gebruiken. ’s Middags maken we vanuit Axams, bekend van het skigebied de Axamer Lizum, een koetstocht langs diverse sites van de Olympische Winterspelen die hier in 1964 en 1976 werden gehouden.

6e dag: Vrije dag. U kunt uitrusten, gebruik maken van de faciliteiten van het hotel, een wandeling maken of de dag doorbrengen in het gezellige centrum van Mayrhofen. 

7e dag: In de oude mijnstad Schwaz brengen we een bezoek aan het ‘Silberbergwerk’. Beleef van dichtbij hoe 500 jaar geleden mijnwerkers naar zilver en koper zochten en Tirol tot een van de rijkste landen van Europa maakten. Adem diep in, de gezonde lucht in de mijngangen zal u goed doen! Voor dat we terugkeren naar het hotel stoppen we bij de Museumsfriedhof in het plaatsje Kramsach. Op dit kerkhof zonder doden, is een verzameling van grafkruisen en grafstenen te bezichtigen met opvallende, vaak komische, spreuken.

8e dag: Deze dag rijden we langs de Achensee Duitsland in. We passeren de Sylvensteinsee en bij het dorpje Vorderriß rijden we weer Oostenrijk in. We rijden het in het Karwendelgebergte gelegen Rißtal in en bereiken via Hinterriß het plaatsje Eng, waar een pauze wordt ingelast. De terugreis wordt onderbroken voor een langere stop bij de Achensee. Dit lange en smalle meer, het grootste van Tirol, ligt midden tussen de imposante bergketens van de Karwendel en de Rofan. Vanuit het bekende plaatsje Pertisau kan eventueel een boottocht over het meer gemaakt worden.

9e dag: In overleg met de hotelier zal de chauffeur deze dag zorgen voor één of meer extra excursies. Dit kan een rondrit zijn, een georganiseerde wandeling, een bezoek aan een kasteel of tuin of heel iets anders. Laat u verrassen!

10e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Ook voor 2021 hebben wij kamers gereserveerd in Hotel Neue Post, gelegen in het centrum van Mayrhofen. In dit prachtige 4-sterrenhotel zijn alle kamers voorzien van douche of bad, wc, telefoon, radio en televisie. Het hotel biedt haar gasten verder een gezellige hotelhal, een uitstekend restaurant, een lift, ‘Hausbar Posttenne’, een prachtig binnenbad, sauna met whirlpool, ‘Kneippanlage’ en solarium. U kunt er ook voor kiezen om te overnachten in een ‘Postillion-Zimmer’, een ruimere kamer met o.a. een zithoek en ‘Premiere TV’ (o.a. films en Bundesliga-voetbal) U betaalt hiervoor wel een toeslag.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en keuzemenu met saladebuffet)
• afscheidsdiner
• 'Tiroler obstler' afscheidsdrankje
• vrije toegang tot het binnenbad
• gratis gebruik sauna en whirlpool
• in het hoogseizoen dagelijks sfeer- en stemmingsmuziek in ‘Hausbar Posttenne’
• parkeer- en tolkosten

JUBILEUMEXTRA: 1x feestelijk dessertbuffet en 1x speciaal 'Bauernbuffet'

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag: 
• eenpersoonskamer € 72,- 
• ’Postillion-Zimmer’ € 13,- p.p.p.n.

ZILLERTALER HÖHENSTRAßE: 
Als u tijd heeft moet u beslist een tocht over de Zillertaler Höhenstraße maken. Deze tocht is alleen met een minibus te maken (kosten ca. € 25,-) en vereist de nodige ervaring in het bergrijden. Tijdens de rit kunt u genieten van de mooiste panorama’s en heeft u een magnifiek uitzicht op de Alpen en dalen.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Mayrhofen

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
20-08-2021 10 dagen €925,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!