Een combinatie van ‘Gemütlichkeit’, 'Herzlichkeit’, ‘Gastlichkeit’, zo wordt de charme en flair van Hotel hof Neuwirt in Mauterndorf omschreven. De individuele benadering van de gasten, de gemoedelijke ‘Landhaus’ sfeer, de uitstekende keuken en een optimale ligging zorgen voor de rest.
Hoge Alpentoppen beschermen het Lungauer Bekken, gelegen in het uiterste zuidoosten van het Salzburgeland op de grens van Karinthië, tegen winden uit noordelijke, westelijke en zuidelijke richting. Hierdoor ontstaat een aangenaam en gezond klimaat. De 14 vakantieplaatsen in deze streek hebben elk hun eigen karakter en specialiteiten. Tussen de steile rotswanden en de schilderachtige bergweiden liggen meer dan 100 meren, waarvan een groot deel niet op de wandelkaarten staat aangegeven. Vroeger leefde de overwegend boerenbevolking voornamelijk van de akkerbouw Tegenwoordig is voor veel inwoners het zomer- en wintertoerisme de belangrijkste bron van inkomsten. De Lungau heeft op toeristisch gebied haar bezoekers dan ook veel te bieden. In de zomermaanden is de hele regio één groot wandelgebied met honderden kilometers aan wandelroutes, varierend van lichte wandelingen in de dalen tot uitdagende tochten in het hooggebergte. Ook fietsers en mountainbikers vinden vele routes om van het mooie Lungauer landschap te genieten.

De harmonie tussen de gezellige drukte van een typische oostenrijkse toeristenplaats en de charme van een eeuwenoud dorp met talrijke tradities maakt Mauterndorf tot een bijzonder aantrekkelijke vakantiebestemming. Het dorp wordt gekenmerkt door de uit de 13e eeuw stammende Burg Mauterndorf en prachtig bewaard gebleven huizen met trapgevels. Mauterndorf is ook bekend vanwege haar oude volksgebruiken, zoals kleurrijke processies en de zogenaamde ‘samson-optochten’. Gelegen in het prachtig Alpenlandschap van het Tauerngebergte is het op ruim 1100 m hoogte gelegen Mauterndorf daarnaast een uitstekende uitvalsbasis voor vele prachtige excursies in de omgeving.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het hotel in de late namiddag.

2e dag: ’s Morgens bent u vrij. Eventueel kunt u om 09.00 uur de H. Mis bijwonen. ’s Middags rijden we middels een korte en mooie bustocht naar het Natuurpark Riedlingtal en de Schliersee. Onderweg wordt een korte pauze ingelast in het plaatsje Zederhaus, waar de plaatselijke kerk bezocht kan worden.

3e dag: Vandaag maken we een mooie tocht over de Maltahochalmstrasse en door het Maltatal. In het dal storten circa dertig watervallen in de rivier de Malta, waardoor het ook wel het ‘Tal der stürzenden Wasser’ wordt genoemd. Een wandeling boven bij de stuwdam is een absolute aanrader. U heeft hiervandaan een prachtig uitzicht op de Ankogel en de Hochalmspitze.

4e dag: Verrassingsdag. De chauffeur zal in samenspraak met de hotelier zorgen voor leuke excursie. Dit kan van alles zijn. Een bergwandeling, een bezoek aan een kaasmakerij, ‘Schnappsbrennerei’ en/of een onvergetelijke rondrit door het hooggebergte.

5e dag: Een bezoek aan ‘Nationalpark Nockberge’, dat sinds 1987 een bijzondere bescherming geniet, is zeer de moeite waard. De ‘Nocken’, een uit kristallen bestaande steen, karakteriseren dit landschap. Tijdens een rit over de ‘Nockalmstrasse’, een panoramaweg van ca. 35 km, die met de grootst mogelijke voorzichtigheid werd aangelegd, kunt u genieten van werkelijk unieke vergezichten.

6e dag: Rustdag voor de chauffeur. s’ Morgens maken we o.l.v. de hotelier eerst een wandeling door Mauterndorf. Aansluitend gaan we met een moderne 8-persoons-kabine-kabelbaan omhoog naar ‘Erlebnisberg Grosseck-Speiereck’. Op een hoogte van maar liefst 2000 m. kunt u naar hartelust wandelen en genieten van een werkelijk magnifiek uitzicht op de Lungauer bergwereld. Liefhebbers kunnen eventueel te voet terugkeren naar het hotel.

7e dag: Via een mooie route rijden we naar de Oostenrijkse Rivièra, zoals de Wörthersee ook wel genoemd. Een langere pauze wordt gemaakt in het mondaine Velden. Hier kunt u een wandeling maken over de ‘Seepromenade’. Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur een boottocht over de Wörthersee organiseren. De terugreis gaat via de Millstättersee, waar een langere pauze wordt ingelast.

8e dag: De ‘Taurachbahn’ (van Mauterndorf naar St. Andrä) en de ‘Murtalbahn’ (van Tamsweg naar Murau) horen tot de hoogstgelegen smalspoorlijnen van Oostenrijk. Een nostalgische treinrit over een van deze sporen is niet alleen voor treinfanaten een onvergetelijke belevenis. ’s Middags rijden we via een mooie route naar de nabijgelegen Prebersee. Geniet van het prachtige uitzicht, maak een mooie wandeling of neem plaats op het terras bij almhut. Genieten geblazen dus.

9e dag: Na een korte rit bereiken we het ‘Naturschutzgebiet ‘Gontal’ bij de Katschberg. Onderweg kunt u genieten van prachtige panorama’s en vergezichten. Bij de ‘Pritzhütte’ kunt u eventueel uw dorst lessen. Liefhebbers kunnen een wandeling maken door dit prachtige natuurgebied.

10e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het driesterren Hotel Neuwirt van de familie Sepp en Silvia Kirchner. Het hotel ligt rustig doch centraal in het centrum van Mauterndorf. Alle ruime en gemoedelijke kamers zijn voorzien van douche of bad, wc, zithoek, televisie, telefoon en safe. Veel kamers hebben een balkon. Het hotel heeft een lift, een prima restaurant met een uitstekende keuken, een gezellige ‘Wirtsstubn’ en een ‘Wellnessbereich’ met o.a. sauna, aroma-stoombad, massagedouches, relexarium, whirlpool.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet met ‘Bioecke’ en 3-gangen-keuze-menu met salade buffet)
• 1x per week specialiteitenbuffet
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• ’Abschiedsobstler’
• wandeling door Mauterndorf o.l.v. hotelier
• fakkelwandeling
• schietwedstrijd met kleine prijzen
• muziekavond
• ’Kaffeekränzchen mit Kuchenbuffet’
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 45,-

Beoordelingen

Vertrekdata Mauterndorf

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
22-07-2017 10 dagen €675,00 Direct boeken
12-08-2017 10 dagen €675,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!