Een bijzondere reis met een bijzonder programma. Een combinatie van winterse wandelingen en verrassende winterse excursies. Nagenoeg alle excursies die worden gemaakt zijn inclusief. Het merendeel van de excursies wordt gedaan onder begeleiding van een plaatselijke gids.

Het Wipptal, vanwege het riviertje de Sill die door het dal stroomt ook wel Silltal genoemd, is 33 km lang en loopt van Innsbruck over de Brennerpas het Italiaanse Süd-Tirol in, tot het plaatsje Fortezza (=Franzensfeste). Het dal dat wordt omgeven door imposante alpentoppen is zeer populair bij vakantiegangers. In de zomermaanden zijn het vooral de wandelaars die naar deze omgeving komen, in de winter zijn het veelal de wintersporters. Matrei am Brenner, na Rattenberg, de kleinste gemeente van Tirol, is een leuk plaatsje met fraai versierde en beschilderde huizen. Toerisme is er een van de belangrijkste bronnen van inkomsten. Aan de hoofdstraat van Matrei liggen dan ook vele hotels, Gasthöfe en pensions. Hoog boven Matrei ligt de in de 17e eeuw gebouwde bedevaartskerk Maria Waldrast. Het plaatsje is ideaal gelegen voor het verkennen van de omgeving, het maken van een winterse wandeling en enkele verrassende winterse excursies.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het hotel in de late namiddag.

2e dag: Na het ontbijt maken we een rondrit met de huiseigen ‘Bummelzug’. Onderweg krijgt u tekst en uitleg over Matrei am Brenner en heeft u een prachtig uitzicht over het winterse Wipptal. ’s Middags staat er een wedstrijdje Eisstockschießen (curling) op het programma.

3e dag: Met kleine bussen rijden we naar het hooggelegen (1650 m.) klooster Maria Waldrast, waar we eerst een kijkje nemen in de fraaie Bedevaartskerk. Daarna maken we een unieke winterse wandeling met adembenemende vergezichten. Liefhebbers kunnen eventueel via de ca. 5 km lange rodelbahn terug naar het hotel.

4e dag: Via de bekende wintersportplaats Seefeld waar we een paardensleetocht maken, maken we een mooie bustour door het winterse Stubaital. 's Avonds kunt u deelnemen aan een verrassende wandeling door Matrei met een glaasje Glühwein.

5e dag: Vandaag staat een bustocht over de Jaufenpass op het programma. Onderweg kunnen we genieten van fraaie uitzichten op o.a. de Sarntaler Alpen. Ook staat er een lichte sneeuwschoenwandeling en een pauze in het mooie Sterzing op het programma.

6e dag: Onder leiding van een gids maken we een bustour door het Wipptal met zijn zijdalen, waaronder het Gschnitztal. Naast de fraaie vergezichten komt u van alles te weten over de geschiedenis en de inwoners van deze streek.

7e dag: Vanuit Telfs in het Stubaital wandelen we door een prachtig winters landschap, hoog door het dal van het riviertje de Ruetz, naar het plaatsje Mutters. Hier stappen we in de Stubaitalbahn die ons naar Innsbruck brengt. Hier kunnen we op ons gemak rondkijken voordat we terugkeren naar het hotel.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het viersterrenhotel Stolz aan de rand van Matrei. De kamers zijn voorzien van douche of bad, wc, föhn, telefoon en televisie. Het hotel heeft een prima restaurant, gezellige bar, lift, een huiseigen ‘Bummelzug’ en sauna, stoombad, infrarood-kabine en solarium.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en keuzemenu)
• 1x avond met Tiroler specialiteiten
• 1x fondue-avond
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• rit met de Stolz-Express incl. lunch en schnaps
• rit minibus naar Maria Waldrast en rodeltocht
• rondritten o.l.v. gids
• gids voor rit Seefeld, Stubaital en Wipptal
• paardensleetocht
• avondwandeling met glühwein
• sneeuwschoenwandeling
• wandeling Stubaital en rit Stubaitalbahn
• muziekavond
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 126,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Matrei am Brenner

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
26-02-2022 8 dagen €875,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!