Een bijzondere reis, een bijzonder programma. Bijna alle excursies die worden gemaakt zijn inclusief. Het merendeel van de excursies wordt gedaan onder begeleiding van een plaatselijke gids.

Het Wipptal, vanwege het riviertje de Sill die door het dal stroomt ook wel Silltal genoemd, is 33 km lang en loopt van Innsbruck over de Brennerpas het Italiaanse Süd-Tirol in, tot het plaatsje Fortezza (=Franzensfeste). Het dal, dat wordt omgeven door de Stubaier en Tuxer Alpen, met zijn vele zijdalen en traditionele dorpen en ongerepte landschappen, is zeer populair bij vakantiegangers. In de zomermaanden zijn het vooral de wandelaars die naar deze omgeving komen.

Matrei am Brenner, waar we verblijven, is na Rattenberg, de kleinste gemeente van Tirol. Het is een leuk plaatsje met fraai versierde en beschilderde huizen. Toerisme is een van de belangrijkste bronnen van inkomsten. Aan de lange Bundesstraße, de hoofdstraat van Matrei liggen dan ook vele hotels, Gasthöfe en pensions. Hoog boven Matrei ligt de in de 17e eeuw gebouwde bedevaartskerk Maria Waldrast. Het plaatsje is ideaal gelegen voor het verkennen van de omgeving.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het hotel in de late middag.

2e dag:
Na het ontbijt maken we eerst een rondrit met de huiseigen ‘Bummelzug’, waarbij tekst en uitleg wordt gegeven over Matrei am Brenner, de omliggende plaatsen en de streek. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht over het Wipptal. Rond het middaguur wordt er gepicknickt. Na een bezoek aan het hoogstgelegen klooster van Europa, de Maria Waldrast, keren we weer terug naar het hotel.

3e dag:
De rondrit van deze dag begint aan de zuidkant van de Brenner. Via Sterzing rijden we vervolgens naar Muhlbacher Klause, waar het Pustertal begint. We rijden daarna het Valsertal in. Aan het einde van het dal stappen we over in kleine bussen en rijden we verder omhoog naar de Fanealm, die met het oudste almdorp van Süd-Tirol, tot bekendste almen ten zuiden van de Brenner behoort. Indien de tijd het toelaat pauzeren we nog even in het stadje Brixen.

4e dag:
Deze dag staat geheel in het teken van het Wipptal. De bekende schrijver Goethe schreef al over de unieke natuur van het Wipptal met haar zijdalen. Deze ongerepte natuur is ook nu nog in al haar schoonheid te bewonderen. Een gids begeleidt ons op onze rit door het dal, waarbij we ook enkele zijdalen, zoals het Gschnitztal met het schitterende Mühlendorf doorkruisen.

5e dag:
Via de oude Brennerstraβe rijden we naar het plaatsje Mutters en daarna verder het Sellraindal in. Na enige tijd bereiken we het bergdorpje Kuhtai, waar een eerste pauze wordt ingelast. Daarna rijden we via Umhausen verder naar de hoogste waterval van Tirol, de Stuibenfall. De terugrit naar Matrei wordt nog onderbroken voor een kort bezoek aan de vredesklok in Mösern.

6e dag:
Vandaag staat het prachtige Stubaital op het programma. Liefhebbers krijgen de gelegenheid om met een gondelbaan de gletsjer op te gaan naar Top Tyrol, een uitkijktoren vanwaar men een uniek 360 graden panorama heeft over de Stubaier Alpen en de Dolomieten. De schitterende wandeling over de ‘Wilde Wasserweg’, die ’s middags op het programma staat is voor iedereen goed te doen.

7e dag:
De dag begint met een bezoek aan de Italiaanse stad Merano. Na een informatieve wandeling o.l.v. een gids en uiteraard wat vrije tijd brengen we een bezoek aan de tuinen van Schloss Trauttmannsdorff. 

8e dag:
Vandaag maken we een tweede rit met de huiseigen ‘Stolz-Express'. We rijden door het Valsertal naar het almdorp Padaun, waar we kunnen genieten van  prachtige vergezichten, een heerlijke ‘Almjause’ en sfeervolle muziek. Daarna rijden we naar het informatiecentrum van de Brennerbasistunnel in Steinach am Brenner.

9e dag:
Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het viersterrenhotel Stolz gelegen aan de rand van Matrei. De kamers zijn voorzien van zithoek, douche of bad, wc, haarföhn, telefoon, radio en televisie. Het hotel heeft een uitstekend restaurant, gezellige bar, lift, een huiseigen ‘Bummelzug’ en een ‘Wohlfühlbereich’ met sauna, stoombad, infrarood-kabine, rustruimte en solarium.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en keuzemenu (m.u.v. dag van aankomst) met saladebuffet)
• 1x grillavond
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• rit met de Stolz-Express incl. picknick, wandeling en rondleiding klooster Maria Waldrast
• filmavond over het Wipptal en zijn zijdalen
• 2x gids voor rondrit door het hooggebergte
• rit met kleine bussen naar de Fane Alm
• 'Kaffee und Kuchen im Hotelgarten'
• gids voor rit naar Merano
• entree tuinen Schloss Trauttmanndorff
• bezoek infocenter Brennerbasistunnel
• rit met de Stolz-Express naar de Ochsenalm incl. Jause en muziek
• vrij gebruik sauna en stoombad
• 2x avondrit Stolz Express met avondwandeling
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 160,-

Beoordelingen

Vertrekdata Matrei am Brenner

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
15-07-2023 9 dagen €1150,00 Direct boeken
16-09-2023 9 dagen €1150,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!