Een bijzondere reis, een bijzonder programma. Bijna alle excursies die worden gemaakt zijn inclusief. Het merendeel van de excursies wordt gedaan onder begeleiding van een plaatselijke gids.
Het Wipptal, vanwege het riviertje de Sill die door het dal stroomt ook wel Silltal genoemd, is 33 km lang en loopt van Innsbruck over de Brennerpas het Italiaanse Süd-Tirol in, tot het plaatsje Fortezza (=Franzensfeste). Het dal, dat wordt omgeven door de Stubaier en Tuxer Alpen, met zijn vele zijdalen en traditionele dorpen en ongerepte landschappen, is zeer populair bij de vakantiegangers. In de zomermaanden zijn het vooral de wandelaars die naar deze omgeving komen.

Matrei am Brenner, waar we verblijven, is na Rattenberg, de kleinste gemeente van Tirol, Het is een leuk plaatsje met fraaie versierde en beschilderde huizen. Toerisme is een van de belangrijkste bronnen van inkomsten. Aan de lange Bundesstraße, de hoofdstraat van Matrei liggen dan ook vele hotels, Gasthöfe en pensions. Hoog boven Matrei ligt de in de 17e eeuw gebouwde bedevaartskerk Maria Waldrast. Het plaatsje is ideaal gelegen voor het verkennen van de omgeving.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het hotel in de late middag.

2e dag: Na het ontbijt maken we eerst een rondrit met de huiseigen ‘Bummelzug’, waarbij tekst en uitleg wordt gegeven over Matrei am Brenner, de omliggende plaatsen en de streek. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht over het Wipptal. Rond het middaguur wordt er gepicknickt. Na een bezoek aan het hoogstgelegen klooster van Europa, de Maria Waldrast, keren we weer terug naar het hotel.

3e dag: De rondrit van deze dag begint aan de zuidkant ven de Brenner. Via Sterzing rijden we vervolgens naar Mühlbacher Klause, waar het Pustertal begint. We rijden daarna het Valsertal in. Aan het einde van het dal stappen we over in kleine bussen en rijden we verder omhoog naar de Fanealm, die met het oudste almdorp van Süd-Tirol, tot bekendste almen ten zuiden van de Brenner behoort. Op de terugreis wordt nog een korte pauze ingelast in Brixen.

4e dag: Deze dag staat geheel in het teken van het Wipptal. De bekende schrijver Goethe schreef al over de unieke natuur van het Wipptal met haar zijdalen. Deze ongerepte natuur is ook nu nog in al haar schoonheid te bewonderen. Een gids begeleidt ons op onze rit door het dal, waarbij we ook enkele zijdalen, zoals het Gschnitztal met het schitterende Mühlendorf en het Stubaital, waar liefhebbers de gelegenheid krijgen om de gletsjer op te gaan, in zullen rijden.

5e dag: Via de oude Brennerstraße rijden we naar het plaatsje Mutters en daarna verder het Sellraindal in. Na enige tijd bereiken we het plaatsje Kuhtai, waar een eerste pauze wordt ingelast. Daarna rijden we via Umhausen verder naar de hoogste waterval van Tirol, de Stuibenfall. Op weg naar de abdij in Stams, die we kunnen bezichtigen, kan, indien de tijd het toelaat, nog een pauze worden ingelast bij het Ötzidorf. De terugrit naar Matrei wordt nog onderbroken voor een kort bezoek aan de vredesklok in Mösern en aan het bekende stadje Seefeld.

6e dag: De dag begint met een bezoek aan de Italiaanse stad Merano. Na een informatieve wandeling o.l.v. een gids brengen we een bezoek aan de tuinen van Schloss Trauttmannsdorff. De terugreis wordt nog onderbroken in het stadje Sterzing.

7e dag: Na het ontbijt rijden we naar het informatiecentrum van de Brennerbasistunnel in het plaatsje Steinach am Brenner. Als alles volgens planning verloopt zal deze tunnel, met een lengte van 65 km de langste spoortunnel ter wereld, in 2026 geopend worden. In het infocenter wordt u geïnformeerd over interessante details van dit gigantische bouwproject. Met een plaatselijke bus rijdt u zelfs een deel van de tunnel in zodat u met eigen ogen kunt zien wat voor een enorme werkzaamheden er verricht moeten worden. Ook nemen we een kijkje in het Padastertal waar het gesteente dat uit de tunnel wordt gehaald wordt opgeslagen en een nieuw natuurgebied wordt gecreëerd.

8e dag: Vandaag maken we een tweede rit met de zogenaamde Stolz-Express. Na een kleine 2 uurtjes rijden bereiken we de 2158 m hoge Pfoner Ochsenalm. Hier kunnen we genieten van prachtige vergezichten, een heerlijke ‘Almjause’ en sfeervolle muziek.

9e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het viersterrenhotel Stolz gelegen aan de rand van Matrei. De kamers zijn voorzien van zithoek, douche of bad, wc, haarföhn, telefoon, radio en televisie. Het hotel heeft een uitstekend restaurant, gezellige bar, lift, een huiseigen ‘Bummelzug’ en een ‘Wohlfühlbereich’ met sauna, stoombad, infrarood-kabine, rustruimte en solarium.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en keuzemenu (m.u.v. dag van aankomst) met saladebuffet)
• 1x avond met Tiroler specialiteiten
• 1x grillavond
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• rit met de Stolz-Express incl. picknick, wandeling en rondleiding klooster Maria Waldrast
• filmavond over het Wipptal en zijn zijdalen
• rit met kleine bussen naar de Fane Alm
• gids voor rondrit Wipptal en zijn zijdalen
• 'Kaffee und Kuchen im Hotelgarten' 
• gids voor rit door Ötztal
• Tiroler Abend
• gids voor rit naar Merano
• entree tuinen Schloss Trauttmanndorff
• bezoek infocenter Brennerbasistunnel incl. rit plaatselijke bus
• rit met de Stolz-Express naar de Ochsenalm incl. Jause en muziek
• vrij gebruik sauna en stoombad
• 2x avondrit Stolz Express met avondwandeling
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij anders aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 130,-

Beoordelingen

Vertrekdata Matrei am Brenner

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
25-07-2020 9 dagen €910,00 Direct boeken
22-08-2020 9 dagen €910,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!