Mecklenburg-Vorpommern heeft duizend gezichten. Het ene nog mooier dan het andere. Het karakter van deze deelstaat wordt bepaald door water, een lange kustlijn en weelderige landschappen in het binnenland. Maar ook de vele Hanzesteden en badplaatsen zijn typisch voor deze regio en nodigen zowel strand- als cultuurliefhebbers uit voor een heerlijke vakantie.

De deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, met de hoofdstad Schwerin, ligt in het noordoosten van Duitsland en heeft het grootste samenhangende watergebied van Midden-Europa. De Mecklenburgische Seenplatte biedt uitgestrekte bossen, glooiende heuvels, moerassen en oneindig veel meren en rivieren. Aan de Oostzeekust vindt men prachtige zandstranden, elegante architectuur en het eiland Rügen. Daarnaast zijn ook de vele Hanzesteden zoals Rostock, Stralsund en Wismar een bezoek meer dan waard.

Het eilandstadje Malchow is pittoresk gelegen aan beide oevers van de Malchowersee, die middels een dam en een draaibrug met elkaar worden verbonden. Het stadje, dat wordt omgeven door glooiende heuvels, met bossen en groene weiden, heeft een gezellige kleine Altstadt. Moderne en historische architectuur gaan hier hand in hand, en waar je ook bent, bijna overal is er uitzicht op water. Gelegen in het centrum van dit merengebied, is het toerisme en de watersport dan ook een belangrijke bron van inkomsten. Daarnaast is de ligging nagenoeg perfect voor het verkennen van dit noordelijke deel van Duitsland.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het hotel in Malchow in de late namiddag.

2e dag: Na het ontbijt maken we een mooie tocht door het grootste merengebied van Europa; de 'Mecklenburgische Seenplatte'. Tijdens een prachtige boottocht kunnen we genieten van het uitzonderlijke landschap met kronkelige slootjes en meren, uitgestrekte velden en de ‘kleine zee’ Müritz, het grootste binnenmeer van Duitsland. Bij mooi weer kunt u op het bovendek genieten van het uitzicht. De boottocht eindigt in het schilderachtige plaatsje Waren waar u de zuiverste en schoonste lucht van de hele Seenplatte kunt opsnuiven. In de oude binnenstad zijn vele gezellige winkels en restaurants te vinden en nodigen galerieën en kerken uit tot een bezoek. Vanaf de toren van de Marienkirche heeft u een mooi uitzicht over het raadhuis en de nieuwe haven.

3e dag: We rijden ’s morgens rechtstreeks naar Hanzestad Rostock. De historische binnenstad wordt gekenmerkt door zijn karakteristieke, dieprode baksteengebouwen uit de tijd van de Hanze, de vestingwerken, die deels nog intact zijn, het Vissersbastion met enkele historische kanonnen en drie monumentale stadskerken. Een gids leidt ons rond en laat ons de mooiste plekjes zien. ’s Middags bezoeken we de traditierijke zeebadplaats Warnemünde met zijn mooie, kleurrijke vissershuizen. Warnemünde is een rustige plaats, met veel kleine winkeltjes, cafés en restaurants, waar u heerlijk kunt rondlopen, kunt rondkijken en ontspannen.

4e dag: Rustdag. U kunt uitrusten, gebruik maken van de faciliteiten van het hotel, een wandeling maken of een fiets huren en een mooie fietstocht door deze prachtige streek maken. Er zijn diverse mooie wandelen fietsroutes beschikbaar.

5e dag: Vandaag brengen we een bezoek aan het bijzondere schiereiland Rügen. Tijdens een rondrit bezoeken we stadjes waarvan er enkele door lange pieren tegen de zee worden beschermd. We bewonderen de grote binnenmeren, glooiende weilanden, dichte beukenbossen, moerassen, heidevelden en steile krijtrotsen. We passeren o.a. Putbus, wellicht de mooiste plaats op het eiland, de badplaats Binz, het geheimzinnige Prora, het beoogde vakantiedorp van de Nazi’s, en Sassnitz. Indien de tijd het toelaat maken we nog een pauze in Stralsund, een van de machtigste Hanzesteden van weleer. 

6e dag: Na het ontbijt rijden we naar Bad Doberan, de vroegere zomerresidentie van de hertogen van Mecklenburg. Nadat we hier enige tijd hebben rondgekeken vertrekken we met de traditionele stoomlocomotief ‘Molli’ richting Heiligendamm en Kühlungsborn. Heiligendamm is de oudste Oostzeebadplaats in Duitsland. Het mooiste uitzicht op de strandpromenade en op het mooie witte strand heeft u vanaf de 290 m. lange zeebrug welke uitnodigt tot een heerlijke wandeling. Onze tocht eindigt in Kühlungsborn dat gekenmerkt wordt door een overvloed aan historische en indrukwekkende gebouwen. U kunt slenteren over de langste strandpromenade van Duitsland of genieten van het witte, brede zandstrand dat bijna 6 km lang is.

7e dag: Met iets minder dan 100.000 inwoners is Schwerin, de hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern, de kleinste deelstaathoofdstad van Duitsland. Prachtig gelegen in een schilderachtige omgeving, met meren midden in het stadsgebied, veel historische panden, vakwerkhuizen en mooie straten. In tegenstelling tot de meeste andere Hanzesteden was Schwerin nooit een echte handelsstad maar meer een residentie, het ademt dan ook een elegantere, chiquere sfeer uit . In slot Schwerin, het symbool van de stad, werd in 1876 Prins Hendrik, de vader van Juliana, geboren.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het driesterren Sporthotel Malchow, gelegen aan de rand van Malchow op ca. 1500 m van het centrum en de Malchowersee. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, föhn, telefoon en televisie. Het hotel heeft een foyer met receptie en lift, een prima restaurant met bar, tennishal met 2 banen, 3 kegelbanen, biljart, sauna, stoombad, whirlpool met massageruimte en fietsverhuur. Tegenover het hotel ligt een fitnessstudio dat voor hotelgasten gratis toegankelijk is.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner met keuze uit twee hoofdgerechten)
• 2x speciaal dinerbuffet
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond
• gids voor sightseeing Schwerin
• gids voor rondrit Rügen
• parkeer- en tolkosten

JUBILEUMEXTRA: sightseeing Rostock onder leiding van gids

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 91,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Malchow

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
12-09-2021 8 dagen €695,00 Direct boeken
10-10-2021 8 dagen €695,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!