Midden tussen het Steinernes Meer, Hochkönig, het Großglocknermassief, het Nationalpark Hohe Tauern en de Zellersee, ligt het idyllische plaatsje Maishofen. Hier bevindt zich ook het familiair gerunde Hotel Quehenberger, een hotel waar het persoonlijke contact met de gasten wordt gekoesterd.

De Hohe Tauern is een van de meest karakteristieke bergketens van Oostenrijk. Het spectaculaire gebied strekt zich uit over de ‘Bundesländer’ Karinthië, het Salzburgerland en Tirol. Het natuurgebied ligt tussen de bronnen van de rivieren de Isel, de Möll, de Salzach en de Mur. Tot 1976, toen de Hohe Tauern tot National Park werd benoemd, was het gebied opengesteld voor alles en iedereen. Gelukkig is het oorspronkelijke karakter van flora en fauna hier uitstekend bewaard gebleven.

Het plaatsje Maishofen, waar we verblijven, ligt ca. 5 km ten noorden van Zell am See. Het dorpje ontstond op een kruispunt van wegen, daar waar het Glemmtal over gaat in het Saalachtal. Maishofen ligt vlakbij de skigebieden van o.a. Hinterglemm, Kaprun en Zell am See en is daarnaast ook een perfecte uitvalsbasis voor enkele verrassende winterse excursies.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het hotel in de late namiddag.

2e dag: Na het ontbijt maken we o.l.v. de hotelier een winterse wandeling door het plaatsje Maishofen. Aansluitend rijden we via een mooie route naar Maria Alm, waar we de bekende bedevaartkerk met een bezoek vereren. De terugrit naar het hotel gaat indien mogelijk via het bergdorpje Dienten en Bruck am Grossglockner, waar we de plaatselijke kaarsenmakerij kunnen bezoeken.

3e dag: Vandaag staat Salzburg, de vierde stad van Oostenrijk op het programma. Salzburg dankt haar populariteit en internationale bekendheid vooral aan componist Wolfgang Amadeus Mozart. Het is een stad van contrasten, van traditie en modern, van groot en klein, van eenvoudig en rijk. Het is een stad van creativiteit en muziek, stad van Mozart en ‘The Sound of Music’. Een gids zal ons de mooiste plekjes laten zien, waarna er nog volop tijd is om de sfeervolle adventsmarkt te bezoeken.

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar Krimml waar we een kijkje nemen bij de gelijknamige waterval. In de wintermaanden heeft deze indrukwekkende waterval een sprookjesachtige aanblik. ’s Middags bezoeken we het leuke authentieke stadje Zell am See; met vele restaurantjes en winkeltjes om te ontdekken, natuurlijk in kerstsfeer.

5e dag: ’s Morgens bent u vrij. Liefhebbers kunnen eventueel een bezoek brengen aan de plaatselijke melkerij en delicatessenshop. ’s Middags staat een enerverende tocht met de paardenkoets door de besneeuwde bossen naar een almhut op het programma.

6e dag: Eerste kerstdag. Vandaag een rustige dag. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van het hotel, een wandeling maken of gewoon relaxen. 's Avonds maken we een fakkelwandeling.

7e dag: Na het ontbijt wordt onder leiding van de chauffeur een grote rondrit door het winterse landschap gemaakt. Op enkele plaatsen wordt een korte of wat langere stop gemaakt zodat u kunt genieten van de fantastische vergezichten onderweg.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het uitstekende Hotel Quehenberger, rustig gelegen in het plaatsje Maishofen 5 km ten noorden van Zell am See. Het hotel staat bekend als specialist voor groepsreizen. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, televisie en safe. Het hotel heeft een lift, een uitstekend restaurant, gezellige bar, een groot saunalandschap met Finse sauna, bio-sauna en infraroodcabine, een grote tuin met een wijds uitzicht en terras.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en 4-gangenkeuze-diner met saladebuffet)
• feestelijke kerstdiners op 25 & 26 december
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• wandeling door Maishofen o.l.v. gids
• sightseeing Salzburg o.l.v. gids
• fakkelwandeling met Glühwein
• muziekavond
• vrij gebruik van sauna
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids- veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 105,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Maishofen

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
20-12-2021 8 dagen €775,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!