Midden tussen het Steinernes Meer, Hochkönig, het Großglocknermassief, het Nationalpark Hohe Tauern, de bekende skigebieden Saalbach-Hinterglemm en de Zellersee, ligt het idyllische plaatsje Maishofen. Hier bevindt zich ook het familiair gerunde Hotel Quehenberger, dat is gespecialiseerd in groepsreizen. Een hotel waar het persoonlijke contact met de gasten wordt gekoesterd.

De Hohe Tauern is een van de meest karakteristieke bergketens van Oostenrijk. Het spectaculaire gebied strekt zich uit over de ‘Bundesländer’ Karinthië, het Salzburgerland en Tirol. Het natuurgebied ligt tussen de bronnen van de rivieren de Isel, de Möll, de Salzach en de Mur. Tot 1976, toen de Hohe Tauern tot National Park werd benoemd, was het gebied opengesteld voor alles en iedereen. Gelukkig is het oorspronkelijke karakter van flora en fauna hier uitstekend bewaard gebleven.

Het plaatsje Maishofen, waar we verblijven, heeft ruim 3000 inwoners en ligt ca. 5 km ten noorden van Zell am See. Het dorpje ontstond op een kruispunt van wegen, daar waar het Glemmtal over gaat in het Saalachtal. Maishofen wordt vanwege de ligging, te midden van groene weiden met Alpentoppen als decor en vlakbij de Zellersee, gezien als een klein juweel. Het is het ideale uitgangspunt voor enkele bijzonder mooie excursies in de omgeving. Voor wandelaars en fietsers zijn diverse routes uitgezet.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het hotel in de late namiddag. ’s Avonds informatieavond door de hotelier.

2e dag:
Deze dag maken we een prachtige tocht door de natuur van het Hochköniggebergte en het Steinernes Meer gelegen bij Saalfelden. Een langere pauze maken we in het bekende bedevaart en vakantieplaatsje Maria Alm, waar u de naalddunne spits van de kerktoren al van ver kunt zien liggen. In de loop van de middag komen we aan bij de Seisenbergklamm. Dit is een diepe, door een woeste rivier uitgesleten, kloof. Tijdens een wandeling kunt u dit natuurspektakel van dichtbij aanschouwen. Indien de tijd het toelaat bezoeken we deze dag tevens badplaats en kuuroord Zell am See. Dit bergdorpje, schilderachtig gelegen tussen de Zeller See en de meer dan 2000 m. hoge Schmittenhöhe, wordt door velen gezien als een van de mooiste plaatsen van Oostenrijk. De moeite waard is een tocht met de gondelbaan naar de Schmittenhöhe, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het dal en de Kitzbüheler en Schieferalpen.

3e dag:
Tijdens de op zichzelf al sensationele rit over de Großglockner Hochalpenstraße, kunnen we genieten van magnifieke uitzichten. We begeven ons in de wereld van de eeuwige sneeuw, gletsjers, watervallen, bergmarmotten en edelweiß. Uiteraard stoppen we bij het uitzichtpunt Kaiser-Frans-Josefs-Höhe en in het bedevaartsplaatsje Heiligenblut.

4e dag:
Vrije dag voor de chauffeur. ’s Morgens maken we o.l.v. een gids een wandeling door Maishofen. De gids zal ons de mooiste plekjes laten zien en tal van wetenswaardigheden vertellen. De rest van de dag bent u vrij. U kunt een wandeling maken, gebruik maken van de faciliteiten van het hotel of een tweede bezoek brengen aan Zell am See. Te voet (ca. 2 uur wandelen) of met de lijndienst (ca. 10 min).

5e dag:
Na het ontbijt maken we een mooie bustocht o.l.v. de chauffeur. De route gaat langs Saalfelden, Leogang naar Sankt Johann in Tirol. Via Ellmau am Wilden Kaiser, onder andere bekend van de Musikherbst, rijden we richting Wörgl. We rijden even de Wildschönau in, waarna we via Hopfgarten weer langzaam terugrijden naar ons hotel. In Kitzbühel, in de zomer een populaire plaats voor mensen die van bergen, muziek en cultuur houden, in de winter vooral bekend van de jaarlijkse Hahnenkammrennen, wordt nog een langere pauze ingelast. 

6e dag:
Deze dag is gereserveerd voor het volgens velen mooiste dal van de Alpen, het Raurisertal. Niet alleen vanwege het feit dat in dit dal goud werd gevonden maar vooral ook vanwege de prachtige natuur, de unieke flora en fauna en de imposante bergwereld. In de hoofdstraat van het plaatsje Rauris herinneren de statige huizen van de mijnondernemers met hun portaalbogen en erkers nog aan de 'Goldrush‘ die hier tussen 1460 en 1560 woedde. U kunt ook een bezoek brengen aan het plaatselijke museum dat de geschiedenis van deze streek prachtig in beeld brengt.

7e dag:
Vandaag rijden we naar plaats Kaprun, die onlosmakelijk is verbonden met de waterkrachtcentrale aldaar. De centrale is gebouwd door krijgsgevangenen van de Nationaal-Socialistische regering van het Derde Rijk. Vele krijgsgevangenen vonden hierbij de dood. Na de Tweede Wereldoorlog werd de centrale afgebouwd en zo ontstond één van de grootste waterkrachtcentrales van Europa. ’s Middags brengen we een bezoek aan de Lindling Alm, gelegen aan het einde van het dal van Saalbach-Hinterglemm. Of te voet of met de Bimmelbahn kunnen we omhoog naar 1500. Boven aangekomen kunt u genieten van prachtige vergezichten, het hoogstgelegen boomkronenpad van Europa en de ‘Golden Gate Bridge’ van de Alpen. Laat u verrassen.

8e dag:
Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het uitstekende Hotel Quehenberger, rustig gelegen in het plaatsje Maishofen 5 km ten noorden van Zell am See. Het hotel staat bekend als specialist voor groepsreizen. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, televisie en safe. Het hotel heeft een lift, een uitstekend restaurant, gezellige bar, een groot saunalandschap met Finse sauna, buitenzwembad, biosauna en infraroodcabine, een grote tuin met een wijds uitzicht en terras.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 4-gangendiner incl. saladebuffet)
• welkomstdrankje
• afscheidsdiner
• 2x themabuffet
• wandeling door Maishofen o.l.v. gids
• gratis openbaar vervoer
• muziekavond
• rondrit o.l.v. deskundige gids
• vrij gebruik van Badelandschaft en sauna
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entree, gids-, veer en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 112,-

Beoordelingen

Vertrekdata Maishofen

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
26-06-2022 8 dagen €695,00 Direct boeken
21-08-2022 8 dagen €695,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!