Naast ‘bierhoofdstad’ van België is Leuven een levendige studentenstad die door steeds meer Nederlandse toeristen wordt ontdekt. De compacte, historische binnenstad, met onder andere het Groot Begijnhof, het bijzonder mooie gotische stadhuis en het ruime Monseigneur Ladeuzeplein zijn het bekijken meer dan waard.

Brussel, de hoofdstad van België, is zowel op politiek, economisch als cultureel gebied veruit de belangrijkste stad van het land. De stad heeft een keur aan bezienswaardigheden, waaronder Manneke Pis, het Atomium, en de Grote Markt. Ook shoppers kunnen hun hart ophalen in Brussel. Niet alleen de Nieuwstraat en de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen in het hart van de stad, ook de wijken Zavel en Marollen zijn zeer de moeite waard. Een bezoek aan een van de Brusselse markten is ook een must. Bijvoorbeeld de antiekmarkt van de Grote Zavel. Op zaterdagen geopend van 09.00-18.00 uur en op zondagen van 09.00-14.00 uur.

Reisprogramma

1e dag: We arriveren omstreeks 10.30 uur in Leuven. Na aankomst bent u in principe vrij om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. U kunt echter ook eerst deelnemen aan een stadwandeling o.l.v. een gids (niet inbegrepen). Van 7 t/m 20 december kunt u in het Sint-Donatus stadspark de bijzonder sfeervolle Leuvense Kerstmarkt bezoeken. Om 16.00 uur vertrekken we uit Leuven en rijden we naar Brussel, waar we omstreeks 17.00 uur inchecken bij het hotel. De rest van de avond bent u vrij.

2e dag: Na het ontbijt gaat de bagage in de bus. De chauffeur brengt u naar het centrum van de stad waar u tot 16.00 uur de
tijd naar eigen goeddunken kunt invullen. U kunt ook eerst deelnemen (niet inbegrepen) aan een grote rondrit door de stad o.l.v.
een gids. In Brussel kan een bezoek worden gebracht aan de kerstmarkt of een van de vele musea. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het driesterrenhotel Ramada Hotel Brussel Woluwe. De prima kamers zijn voorzien van douche, wc en televisie. Het hotel heet een Italiaans buffet restaurant, thee & chocolade lobby, snackservice, lift, fitnessruimte en sauna. Internet is niet gratis. Het hotel ligt op ca. 5 km vanaf de Grote Markt. Met openbaar vervoer is het centrum in korte tijd te bereiken. Elke 10 minuten vertrek er een bus (lijn 72). Bushalte tegenover het hotel. Laatste bus terug vanuit de stad om 23.00 uur.

Inbegrepen

• 1x overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet
• afscheidsdiner
• plattegrond Leuven (per boeking)
• plattegrond Brussel (per boeking)
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programma wijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer € 30,- (beperkt beschikbaar)
• stadswandeling Leuven o.l.v. gids € 10,- p.p.#
• rondrit Brussel o.l.v. gids € 5,- p.p.

# bij boeking op te geven

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is volgeboekt of niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!