De Lechweg is een grensoverschrijdend lang afstandspad van 125 km dat in juni 2012 geopend is. Het begint in Oostenrijk bij de bron van de Lech, nabij de Formarinsee, en loopt langs deze bijzondere rivier naar Füssen in Duitsland. De bedoeling van de Lechweg is dat het een lichter alternatief biedt voor de vele zware lange afstandspaden in de Alpen. U loopt door het dal van de Lech, soms vlak langs de oever, soms iets hoger, waardoor u van tijd tot tijd prachtige uitzichten heeft.

Het is een relatief makkelijke wandelweg die in 15 etappes is verdeeld. Hoewel er af en toe wat hoogteverschillen overwonnen moeten worden, zijn de etappes voor iemand met een normale conditie goed te doen. Holzgau is een eldorado voor de wandelliefhebber, overal heerst een weldadige rust en waar men ook gaat, komt men uniek natuurschoon tegen. Behalve rust en natuur heeft het gezellige Tiroolse dorp ook veel aan ontspanning te bieden.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het hotel in de latemiddag.

2e dag:
Met de wandelbus gaan we van Lech am Arlberg naar de bushalte Formarinsee. Hier begint op een hoogte van 1793 meter de Lechtal wandelweg. Het loont zich eerst naar de Formarinsee te wandelen om een blik op dit mooie blauwe bergmeer te werpen en daarna aan de 1e etappe van de Lechweg te beginnen. Vanaf de bushalte loopt u eerst langs de Formarinbach, één van de twee bronbeekjes van de Lech. Na een paar kilometer komen de Formarinbach en de Spullerbach samen en vormen vanaf hier de Lech. Deels over een pad met houten planken en bruggetjes bereikt U eerst Älpele en daarna Zug. U daalt verder langs de oever van de Lech en komt via het “Waldschwimmbad” in Lech am Arlberg. Afstand: 14 km; wandeltijd ca. 5 uur.

3e dag:
Wandeling van Lech am Arlberg naar Warth. Via Stubenbach loopt het pad boven de Lechkloof naar de Grenztobel, de gemeentegrens tussen Lech en Warth. Hierbij steekt u enkele kleine bergstroompjes over. Vervolgens stijgt het pad door hooggelegen bos naar het Walserdorp Warth op 1500 meter. Het natuurmeer Seebachsee en de hoogstgelegen kaasmakerij en slagerij van Vorarlberg nodigen U uit om bij de ingang van het dorp te rusten. Afstand: 10,5 km; wandeltijd: ca. 3,5 uur.

4e dag: Rustdag. U kunt uitrusten, Holzgau verkennen, gebruik maken van de faciliteiten van het hotel of een extra wandeling maken. Bij voldoende belangstelling organiseert de chauffeur een mooie excursie. Bijvoorbeeld een 3-passentocht over de Flexenpass, Arlbergpass en de Fernpass.

5e dag:
Wandeling van Warth naar Steeg. Vanuit Warth loopt de Lechweg door het Walserdorp, voordat het pad over een kleine hangbrug over de Krumbach naar Gehren leidt. Via het hoog boven de Lech gelegen panoramapad, gaat u verder richting Steeg. Hierbij openen zich prachtige uitzichten over het dal van de Lech. Over een verharde serpentineweg daalt u vervolgens naar de Lech en loopt u verder langs de oever naar Steeg. Afstand: 15 km; wandeltijd: ca. 5 uur.

6e dag:
De etappe van vandaag gaat van Steeg via Holzgau naar Bach. Vanuit Steeg begin je op een onverharde weg richting Hägerau. Een wildromantische waterval met “Kneippanlage” nodigt uit tot het houden van een pauze. Het wandelpad gaat verder naar Holzgau. Hier verbindt de langste hangbrug van Oostenrijk de oevers van het diepe dal van de Höhenbach. De brug is 200m lang en hangt meer als 100m meter boven de dalbodem. Mensen die last hebben van hoogtevrees kunnen de hangbrug vermijden en de oorspronkelijke route lopen. Deze gaat via de Simmswaterval en Café Uta naar Schigge. Vanaf Stockach gaat het pad omhoog naar Benglerwald. Op weg naar Seesumpf kunt u een korte omweg maken naar de Modertal waterval. Vanaf Seesumpf daalt u over een bospad naar Bach. Afstand: 15 km; wandeltijd: ca. 5,5 uur.

7e dag:
Excursiedag. Vandaag staat een prachtige busrit over de Silvretta Hochalpenstrasse op het programma. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen uit te rusten of een extra wandeling te maken.

8e dag:
Deze dag wandelen we van Bach, via de dorpen Elbigenalp en Häselgehr naar Elmen. De route loopt grotendeels direct langs de oever van de Lech. Na 3 kilometer bereikt u het plaatsje Elbigenalp, dat onder meer bekend is om haar houtsnijkunst. Om het dorpscentrum te bezoeken moet u de Lechweg verlaten en de bewegwijzering naar Elbigenalp volgen. U loopt terug naar de Lech om de wandeling langs de oever voort te zetten en via Grieβau bereikt u het plaatsje Häselgehr. Via Luxnach, waar de Doserwaterval zich bevindt, gaat u verder naar Klimm. Hier verlaat u de Lechweg en gaat u via de brug over de Lech naar Elmen. Afstand: 15 km; wandeltijd: ca. 5 uur.

9e dag:
Ook nu organiseert de chauffeur bij voldoende belangstelling een mooie excursie, bijvoorbeeld naar één van de Duitse Königsschlösser. Maar U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om verder te wandelen over de Lechweg, bijvoorbeeld van Elmen, via Vorderhornbach en Stanzach, naar Forchach.

10e dag:
Terugreis met een prima afscheidsdiner.

Hotel

Net als bij onze excursiereizen naar Holzgau, hebben wij kamers gereserveerd in het driesterren familiehotel Neue Post, gelegen aan het gezellige dorpsplein in Holzgau. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, haardroger, telefoon, flatscreen tv en WLAN. Een aantal kamers heeft een balkon. Het hotel heeft een lift, een bar en een moderne serre. Er is een prachtige wellnessruimte met o.a. sauna, stoombad, infraroodcabine etc. om na een uitgebreide wandeling te ontspannen en rustig af te sluiten.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en keuzediner met saladebuffet)
• fondueavond
• avond met “Bauernbuffet en Hauskapelle”
• barbecue op de alm (bij goed weer)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• afscheidsdrankje
• Lechtal-Card
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
• Wandelbus (ticket incl. tol) van Lech am Arlberg naar de Formarinsee (ca. € 18,- p.p.)
• Overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij anders aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. Het betreft speciale wandelreizen, in principe zonder excursies. Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur wellicht toch een of enkele excursies organiseren.

Toeslag:
• eenpersoonskamer € 108,- 
• rugzakvulling (lunchpakket) € 6,- p.p.p.d.

LECHWEG
De etappes van de Lechweg zijn goed bewegwijzerd en kunnen zonder moeite, zonder een wandelgids, worden gemaakt. Iedere deelnemer krijgt een gedetailleerde wandelkaart en een dienstregeling van de 'Lechtal Wanderbus', zodat men duidelijk kan zien waar en hoe laat men op de bus kan stappen. De bus rijdt in principe elk uur.

VEILIGHEID
Voor bergwandelingen is een goede uitrusting van belang. Hoge wandelschoenen en lange wandelsokken, twee goede wandelstokken, reserve wandelkleding (het weer kan omslaan), zonnebril/zonneklep/pet, regenkleding, rugzak met iets te eten en drinken voor onderweg en zonnecrème. Zorg verder voor een goede reisverzekering (zelf controleren).

Beoordelingen

Vertrekdata Lechtal Wanderweg

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
16-06-2022 10 dagen €875,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!