Op veler verzoek hebben we dit jaar weer een speciale wandelreis in het programma opgenomen. Vanwege de zeer goede ervaringen in het verleden hebben we bewust gekozen voor Holzgau als bestemming. Vanuit Holzgau worden vier etappes van wandelroute de ‘Lechweg’ gelopen.

De totale lengte van de Lechweg bedraagt 125 kilometer. In dat geval wandelt u letterlijk van de bron tot aan de waterval. Het traject loopt dan vanaf de oorsprong van de rivier de Lech, vlakbij de Formarinsee, tot in de Allgäu. U loopt door het dal van de Lech, soms vlak langs de oever, soms iets hoger, waardoor u van tijd tot tijd prachtige uitzichten heeft. Het is een relatief makkelijke wandelweg zonder veel grote hoogteverschillen. De etappes zijn voor iemand met een normale conditie goed te doen. Bij deze wandelreis hebben we gekozen voor vier wandeldagen waarbij u per dag tussen de 10 en 15 km wandelt. Er zijn twee rustdagen gepland. Op een van deze dagen kunt u eventueel deelnemen aan een wat zwaardere bergwandeling o.lv. een gids.

Het Lechtal is een ruim en breed dal waardoor, de naam zegt het al, de rivier de Lech zich al kronkelend een weg baant. De rivier ontspringt op de Formarinalpe (1874 m) in Vorarlberg. Komende vanaf Reutte doet het landschap van het stroomgebied van de Lech nogal wijds aan. De hoge bergen liggen aan beide zijden ver van de rivier af. In het brede dal liggen groene weiden. Door nagenoeg het hele dal zijn uitstekende wandelpaden uitgezet. Het dal is bekend vanwege de houtsnijkunst, waaronder fraai ingelegde tafels en kasten en klokken die zijn voorzien van sierlijk houtsnijwerk.

Het oude Tiroolse dorp Holzgau ligt op de mooiste plek in het Oberen Lechtal en is omgeven door weiden, bossen en de romantische Allgäuer- en Lechtaler Alpen. Het is een bijzonder sfeervol dorp met huizen en boerderijen die prachtig beschilderde gevels hebben, vaak nog mooier gemaakt door de vele met bloemen versierde balkons. Holzgau is een eldorado voor de wandelliefhebber, overal heerst een weldadige rust en waar men ook gaat, komt men uniek natuurschoon tegen. Behalve rust en natuur heeft het gezellige Tiroolse dorp ook veel aan ontspanning te bieden.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het hotel in de loop van de middag.

2e dag: Eerste wandeldag. Op het programma staat de route van Lech naar Warth am Arlberg over een afstand van ca. 10 km. De wandeling duurt ca. 4 uur en gaat deels lichtjes bergopwaarts. Bezienswaardigheden onderweg zijn o.a. de St. Nicolaus Kirche in Lech, Altes Gericht der Walser am Tannberg, Museum Hubertushaus, Rüfikopf Aussicht (bereikbaar met de kabelbaan), de Natursee, de St. Sebastianskirche en het oude centrum in Warth.

3e dag: Vandaag wandelen we vanuit Gehren/Lechleiten via Steeg naar Holzgau. De licht bergopwaarts gaande wandeling is ca. 15 km lang. Verwachtte wandeltijd ca. 5,5 uur. Onderweg kunt u ondermeer bij Klettergarten Schrofenwies, de Wildtierfütterung, Naturkäserei Sojer en Naturschutzgebiet Lechauen een pauze inlassen.

4e dag: Rustdag. U kunt echter ook deelnemen (alleen bij voldoende belangstelling) aan een extra bergwandeling o.l.v. een berggids. Deze wandeling (duur ca. 6,5 uur) voert vanuit Holzgau (1103 m) via het Höhenbachtal en de Simmswaterval naar Café Uta. De route gaat vervolgens verder via de Untere en Obere Roßgumpenalm, het Mädele Joch naar de Kemptner Hütte (1844 m).

5e dag: Derde wandeldag. De wandeletappe voert vanuit Holzgau via Steeg naar Elbigenalp. De afstand bedraagt ca. 13 km (ca. 5,5 uur wandeltijd) en is iets zwaarder dan de wandelingen van de eerste dagen. Het bekijken waard zijn o.a. de Gföllberg, de Hängebrücke, de Jöchelspitzbahn, het Bergheumuseum, de Modertal Wasserfall, de Holzschnitzschule, de Schnapsbrennerei en de Geuierwally Freilichtbühne.

6e dag: De vierde en laatste etappe is de minst zware en voert over ca. 12 km van Elbigenalp via Haselgehr naar Elmen. Geschatte wandeltijd 5,5 uur. Onderweg kunt u een kijkje nemen bij Biotop Köglen, het openluchtzwembad in Häselgehr, het Kräuterlehrpfad, Heilquelle Otterbach, de Doserwasserfall en het Naturhaus auf der Klimmbrücke.

7e dag: Vandaag is er een rustdag. Bij voldoende deelnemers zal de chauffeur een excursie organiseren. Afhankelijk van de belangstelling kan dit een rondrit door het hooggebergte zijn, een bezoek aan een van de Duitse Königschlösser of bijvoorbeeld een bezoek aan Reutte of Innsbruck. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid een extra wandeling te maken.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Net als bij onze excursiereizen naar Holzgau, hebben wij kamers gereserveerd in het driesterren familiehotel Neue Post,
gelegen aan het gezellige dorpsplein in Holzgau. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, telefoon en televisie. Een
aantal kamers heeft een balkon. Het hotel heeft een lift. De uitstekende keuken biedt naast internationale gerechten ook
Oostenrijkse en Tiroolse specialiteiten. De familie Hammerle en haar medewerkers staan bekend om hun gastvrijheid, waardoor
u zich snel thuis zult voelen.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en keuzediner met saladebuffet)
• fondueavond
• avond met “Bauernbuffet en Hauskapelle”
• barbecue op de alm (bij goed weer)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• afscheidsdrankje
• Lechtal-Card
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij anders aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk. Het betreft een speciale wandelreis, in principe zonder excursies. Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur wellicht
toch een of enkele excursies organiseren.

Toeslag:
• eenpersoonskamer € 56,-
• rugzakvulling (lunchpakket) € 5,- p.p.p.d.
• extra bergwandeling o.l.v. berggids € 15,- p.p.

LECHWEG
De etappes van de Lechweg zijn goed bewegwijzerd en kunnen zonder moeite, zonder een wandelgids, worden gemaakt. Iedere deelnemer krijgt een gedetailleerde wandelkaart en een dienstregeling van de 'Lechtal Wanderbus', zodat men duidelijk kan zien waar en hoe laat men op de bus kan stappen. De bus rijdt in principe elk uur.

VEILIGHEID
Voor bergwandelingen is een goede uitrusting van belang. Hoge wandelschoenen en lange wandelsokken, twee goede wandelstokken, reserve wandelkleding (het weer kan omslaan), zonnebril/zonneklep/pet, regenkleding, rugzak met iets te eten en drinken voor onderweg en zonnecrème. Zorg verder voor een goede reisverzekering (zelf controleren).

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!