De Ardennen, een bosrijk laaggebergte, strekt zich uit over België, Luxemburg en het noorden van Frankrijk. Ieder jaargetijde heeft hier zijn eigen charme. Besneeuwde hellingen in de winter, fraai gekleurde bossen in de herfst, ontluikend groen in het voorjaar en heerlijke, warme zomers.
Maar naast de natuur zijn er veel andere redenen om naar deze streek op vakantie te gaan. Het is een gebied met karakter, kleine dorpjes, historische stadjes en lekker dichtbij. Verder zijn er mogelijkheden te over voor het maken van interessante uitstapjes.

La Roche-en-Ardenne is een sfeervolle plaats idyllisch gelegen aan een bocht in rivier de Ourthe. Het is van oudsher een geliefde plaats met tal van winkeltjes, cafés en restaurants. Het middeleeuwse feodale kasteel, torent hoog boven het stadje uit. La Roche is tevens vertrekpunt van diverse wandel- en fietsroutes. In en om La Roche zijn tal van toeristische attracties, zoals Grès de Laroche waar de geschiedenis van het aardewerk wordt verteld, het plaatselijke wildpark, het Museum Slag om de Ardennen, de ambachtelijke chocoladefabriek van Samrée, het toeristische treintje etc. etc.

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we naar het kleinste stadje van België, Durbuy. Na aankomst kan iedereen op zijn of haar gemak rondkijken. Liefhebbers krijgen voldoende tijd om het plaatselijke Parc des Topiaires te bezoeken. Topiaires zijn planten, vooral buxus, die in alle mogelijke vormen gesnoeid zijn.

2e dag: ’s Morgens bent u vrij om La Roche-en-Ardenne te ontdekken. Het centrum ligt op loopafstand van het hotel (ca. 800m). U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel. ‘s Middags gaan we naar het plaatsje Han sur Lesse, waar we een bezoek brengen aan de fameuze grotten van Han. Voor mensen minder goed ter been kan eventueel een aangepaste rondleiding worden georganiseerd.

3e dag: Na het ontbijt rijden we naar de stad Dinant. Deze stad ligt ingeklemd tussen de Maas en de rotsachtige bergen. Stadsbeeld wordt bepaald door de imposante citadel vanwaar men een grandioos uitzicht heeft over de stad en de wijde omtrek. Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur een boottocht op Maas en/of een bezoek aan de citadel organiseren.

4e dag: Vandaag maakt de chauffeur een mooie bustocht door de Ardennen. Stops zijn gepland in ondermeer het stadje Bouillon gelegen aan de Franse grens. Deze plaats is vooral bekend van kruisridder Godfried van Bouillon, wiens kasteel hoog boven de rivier de Semois en het stadje uittorent. Na dit bezoek rijden we langs de slingerende Semois, naar het plaatsje Orval, bekend van de plaatselijke Cisterciënzerabdij en het aldaar gebouwen trappistenbier.

5e dag: Nadat de bagage in de bus is gegaan, kunt u eerst nog wat tijd in La Roche doorbrengen. Op weg naar huis wordt nog een stop ingelast in Spa, waar we om 13.30 uur bij L’Eau d’Yssee de Spa worden verwacht. In dit bezoekerscentrum van Spa Monopole maakt u een fantastische reis om de geheimen van het natuurlijk mineraalwater van Spa te ontdekken. U wordt ondergedompeld in de magische wereld van de merken natuurlijk mineraalwater en limonades van Spa. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in Hotel Floréal La Roche-en-Ardenne, een kasteelachtig hotel. Alle kamers zijn voorzien van badkamer met douche, wc, haardroger, televisie, telefoon en mini koelkast. Het 4 ha. grote domein ligt langs de oever van rivier de Ourthe op ca. 800 m vanaf het centrum van La Roche. Naast een prima restaurant, taverne, lift, biedt het domein o.a. minigolf, een buitenbad (juli en augustus), tennisbanen, petanque en bowlingbanen.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangenmenu)
• 1x speciaal Ardeens buffet
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• bezoek Abdij van Orval
• bezoek L’Eau d’Yssée de Spa
• parkeer- en tolkosten

JUBILEUMEXTRA: bezoek Grotten van Han

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.


Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 60,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata La Roche-en-Ardenne

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
27-09-2021 5 dagen €490,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!