Het programma van deze nieuwe bestemming in Polen heeft veel overeenkomsten met onze reis naar Krakau. U maakt ook bij deze reis niet alleen kennis met de bijzondere stad Krakau, maar ook met het onverwacht
mooie Wroclaw. Verder staan er indrukwekkende bezoeken aan Oswiecim (=Auschwitz), de befaamde zoutmijnen van Wieliczka en het schilderachtige gelegen bergstadje Zakopane op het programma.

We verblijven vijf nachten in het prima driesterren Hotel Komfort, rustig gelegen in het plaatsje Krzywaczka ca. 30 km ten zuiden van de stad Krakau. De ligging van het hotel is uitermate geschikt voor het verkennen van de stad Krakau en de andere hoogtepunten van deze reis.

Krakau, ook het Rome van Polen en parel in de Poolse kroon genoemd, ligt aan de oever van de rivier de Wisla. In de historische binnenstad, die in z’n geheel op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, liggen ontelbare bezienswaardigheden. Vooral de kathedraal op de Wawel-heuvel, de Rynek Glówy, een van de grootste marktpleinen van Europa, met lakenhallen uit de Renaissance waarin nu winkeltjes zijn gevestigd, de Barbacane, de imposante verdedigingswerken, het Koninklijk Kasteel (Wawel), de Joodse wijk Kazimierz en de Mariakerk zijn het bezichtigen meer dan waard. De bezienswaardigheden maar zeker ook het gezellige karakter van de stad, de vele steegjes, straatjes en pleinen vol met restaurants en het rijke culturele leven trekken jaarlijks meer dan 2 miljoen toeristen naar Krakau.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Overnachting omgeving Zagan.

2e dag: Na het ontbijt rijden we naar de stad Wroclav, het vroegere Breslau. We bezoeken hier de prachtige binnenstad, vooral het marktplein, een van de mooiste van Europa, is het bekijken zeker waard. Daarna rijden we verder richting Krakau. In de late middag arriveren we bij ons hotel in Krzywaczka, gelegen ca. 30 km ten zuiden van Krakau.

3e dag: ’s Morgens brengen we een bezoek aan Wadowice, de geboorteplaats van de vroegere Poolse Paus, Johannes Paulus II. We bezoeken er zijn kerk en eventueel zijn geboortehuis. ‘s Middags rijden we naar Oswiecim, beter bekend als Auschwitz. Concentratiekamp Auschwitz is misschien wel het meest indrukwekkende aandenken aan de verschrikkingen van de Holocaust in de Tweede Wereldoorlog. Het concentratiekamp is na de oorlog symbool geworden voor de enorme misdaden van het nazi-regime. Auschwitz is een verzamelnaam voor meerdere concentratie- en vernietigingskampen die de nazi’s vanaf 1940 daar lieten bouwen. Auschwitz I werd als eerste ingericht, als concentratiekamp. Een indrukwekkend bezoek dat ongetwijfeld diepe indrukken bij u zal achterlaten.

4e dag: ’s Morgens maken we een stadstour o.l.v. een deskundige gids. Krakau is de vroegere hoofdstad van Polen en was eeuwenlang het centrum van handel, kunst en cultuur. U kunt genieten van prachtige bouwwerken in diverse stijlen. Het middelpunt van Krakau is de ‘Rynek Glowny’ met zijn prachtige lakenhallen en de Mariacki kerk. Het Wawel-paleis is het belangrijkste gebouw van Krakau. Deze burcht aan de rivier de Wisła is eeuwenlang de residentie geweest van vele Poolse koningen. Krakau is officieel door de Unesco aangewezen als monumentale stad. ’s Middags kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen. Op kerstavond is er een kerstdiner volgens Poolse tradities. Eventueel kan er ‘s avonds de nachtmis in Krzywaczka worden bezocht.

5e dag: Vandaag rijden we naar Zakopane, de bekendste wintersportplaats van Polen, gelegen in het Hoge Tatragebergte. Het vroegere Hollandse koningspaar: Prinses Juliana en Prins Bernard zijn hier vroeger nog op huwelijksreis geweest. U wandelt op de bekende Krupowka of we gaan met de kabelbaan naar boven, voor prachtige panorama’s op de Gubalowka. Via het typische plaatsje Chocholow rijden we terug naar ons hotel. Om 20.00 uur brengen we u naar de Petrus- en Pauluskerk voor een onvergetelijk Kerstconcert.

6e dag: Na het ontbijt rijden we naar Wielickza waar we een bezoek brengen aan de imposante en meer dan 700 jaar oude zoutmijnen. We zien onderaardse gangen en gewelven en zelfs een compleet in zout uitgehouwen kerk. Ook dit bijzondere stuk van Polen staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Een plaatselijke gids gaat met ons mee en vertelt er alles van. Aansluitend rijden we naar het centrum van Krakau, waar u nog enige tijd op eigen gelegenheid kunt doorbrengen. Aansluitend dineren we in één van de vele restaurants in de Joodse wijk van Krakau. Tijdens dit diner is er een optreden van muzikanten die typisch oude Jiddische muziek spelen.

7e dag: We nemen afscheid van Krzywaczka en gaan via de Poolse autobanen richting het westen. onderweg bezoeken we nog de bekende Vredeskerk in Jawor. Iets heel bijzonders, de kerk staat dan ook niet zomaar op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ook hier krijgen we tekst en uitleg door een plaatselijke gids. We overnachten wederom in de omgeving van Zagan.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Op de heen- en terugreis hebben we kamers gereserveerd in het driesterren Hotel Willa Park in Zagan. (of gelijkwaardig) Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad, toilet en televisie. In Krzywaczka verblijven we in het prima driesterren Hotel Komfort. Dit rustige en sfeervolle hotel is gelegen in de prachtige natuur, ca. 30 km ten zuiden van Krakau. De kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet en televisie. Het hotel heeft een mooie tuin, een sfeervol restaurant en een gezellige bar.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner)
• Kerstavond volgens Poolse tradities
• diner Joodse wijk
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• folkloreavond
• kerstconcert Petrus- en Pauluskerk
• gids voor sightseeing Wroclav
• gids voor sightseeing Krakau
• excursie zoutmijnen Wielickza
• bezoek Auschwitz
• bezoek en rondleiding Vredeskerk
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.
 
Toeslag:
Eenpersoonskamer € 99,-

Beoordelingen

Vertrekdata Krzywaczka

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
21-12-2019 8 dagen €750,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!