Het meeste noordelijke Bundesland van Duitsland, net onder de grens met Denemarken, is Sleeswijk-Holstein. Deze deelstaat ligt ingeklemd tussen de Noordzee en de Oostzee. Wind, wadden en golven, eb en vloed bepalen hier het levensritme van de mensen.

Het landschap van Sleeswijk-Holstein is enorm gevarieerd. Van strand, wadden en zee tot uitgestrekte bossen en akkerland. Er zijn meren, rivieren, heuvels, kastelen, pittoreske havenstadjes, leuke dorpjes en enkele zeer interessante steden, waaronder havenstad Kiel, grensstad Flensburg en Hanzestad Lübeck. Kropp, het plaatsje waar we verblijven, telt een kleine 7000 inwoners. Het ligt in het midden van Sleeswijk-Holstein op 50 km vanaf de grens met Denemarken. Het is een levendige plaats met een rijk verenigingsleven. Vanwege de centrale ligging is Kropp de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het noordwesten van Duitsland en een stukje van Denemarken.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Onderweg worden enkele stops ingelast. Aankomst bij het hotel in de loop van de middag.

2e dag: O.l.v. een gids rijden we vandaag naar de meest noordelijke stad van Duitsland, Flensburg. Deze stad met een Scandinavisch uiterlijk, ligt aan de Oostzee. De oude binnenstad ligt aan het water van het Flensburg Fjord en is als een amfitheater op terrassen tegen de heuvels opgebouwd. Op de kades en in het centrum vinden we tal van cafés en restaurants. Zoals de Oluf-Samson-Gang, een van de oudste steegjes van de stad, waar vroeger zeelieden en handwerkslieden verbleven. De gids laat ons de leukste plekjes zien waarna er volop tijd is om op eigen gelegenheid de stad in te gaan. Indien mogelijk nemen we ’s middags een kijkje bij ‘Wasserschloss Glücksburg’, een van de belangrijkste Renaissance kastelen van Noord-Europa.

3e dag: Vandaag staat de oude Hanzestad Lübeck op het programma. We maken een wandeling o.l.v. een gids. De geheel door water omringde middeleeuwse binnenstad staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Bezienswaardig zijn onder andere de imposante stadpoort Holstentor, het Rathaus uit de 13e eeuw en de St. Mariënkirche. Na de wandeling kunt u enige tijd op eigen gelegenheid rondkijken voor we, via een mooie route o.l.v. de chauffeur, weer terugrijden naar het hotel.

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar Ribe, het oudste stadje van Denemarken. Dit domstadje is in de 8e eeuw door Vikingen en Friezen gesticht als handelsplaats. Het stadje beschikt over unieke steegjes met vakwerkhuizen, hofjes en aan de kade imposante koopmanshuizen.

5e dag: Onder leiding van de chauffeur maken we een mooie tocht door de omgeving. De eerste stop is gepland in het nabijgelegen plaatsje Schleswig, onder andere bekend van het fraai gelegen Schloß Gottorf en het Vikingenmuseum Haithabu. Daarna rijden we westwaarts naar het havenstadje Husum. De historische binnenstad met een fraaie markt, kleine boetiekjes en trendy winkels nodigt uit voor een korte wandeling. De terugreis naar het hotel gaat via Friedrichstadt, een lieflijk stadje waar men zich door de vele trapgevels weer terug in Nederland waant. Bij terugkomst in het hotel staat een speciaal ‘Vikingbuffet’ op ons te wachten.

6e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het uitstekende driesterren Hotel Wikingerhof gelegen in het centrum van het plaatsje Kropp. De kamers zijn met lift bereikbaar en voorzien van douche, wc, föhn, televisie en telefoon. Het hotel heeft een prima restaurant, gezellige bar, ‘Biergarten’, feestzaal en een nieuw wellnesscentrum.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner, keuze uit vlees of vis)
• 1x speciaal Vikingbuffet
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• begeleiding gids op enkele dagen
• wandeling Lübeck o.l.v. gids
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen
aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door
chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 60,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Kropp

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
26-02-2022 6 dagen €575,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!