Het meeste noordelijke Bundesland van Duitsland, net onder de grens met Denemarken, is Sleeswijk-Holstein. Deze deelstaat ligt ingeklemd tussen de Noordzee en de Oostzee. Wind, wadden en golven, eb en vloed bepalen hier het levensritme van de mensen.

Het landschap van Sleeswijk-Holstein is enorm gevarieerd. Van strand en zee tot uitgestrekte bossen en akkerland. Er zijn meren, rivieren, heuvels, kastelen en vele pittoreske havenstadjes, verrassend leuke dorpjes en enkele zeer interessante steden, waaronder havenstad Kiel, grensstad Flensburg en Hanzestad Lübeck. Het is daarnaast een regio met een prachtige natuur, honderden kilometers kust, mooie zandstranden en de door Unesco beschermde Waddenzee. Er zijn veel fiets- en wandelroutes uitgezet, die vanwege het vlakke karakter van deze streek voor iedereen goed te doen zijn. Kropp, het plaatsje waar we verblijven, telt een kleine 7000 inwoners. Het ligt in het midden van Sleeswijk- Holstein op 50 km vanaf de grens met Denemarken. Het is een levendige plaats met een rijk verenigingsleven. Vanwege de centrale ligging is Kropp daarnaast de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het noordwesten Duitsland en een stukje van Denemarken.

LET OP: 20 augustus is VOLGEBOEKT!


Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het Hotel Wikingerhof in de late namiddag.

2e dag: Na het ontbijt beginnen we o.l.v. een gids aan een rondrit door de Holsteiner Schweiz, een erkend ‘Naturschutzgebiet’ met een landschap dat wordt gekenmerkt door heuvels, bossen, meren, kastelen, herenhuizen en met hagen omheinde akkerlanden. Het eerste doel is het plaatsje Bosau am Plöner See, daarna richting Eutin, ook het Weimar van het noorden genoemd, waar een langere pauze wordt gehouden. Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur ’s middags een mooie boottocht over de Eutiner See organiseren. In de loop van de middag rijden we zoveel mogelijk via een andere route weer terug naar Kropp.

3e dag: Deze dag is gereserveerd voor het verkennen van het grootste Noord-Friese waddeneiland, Sylt. Het eiland is middels de Hindenburgdamm met het vaste land verbonden en is dus feitelijk geen eiland meer. Op de dam ligt geen weg, maar alleen een spoorweg. Na aankomst maken we eerst o.l.v. een gids een mooie rondrit over het eiland. We komen o.a. door de plaatsjes Keitum met zijn Zeemanskerk St. Severin, Kampen, waar vele prominenten wonen en Westerland, bekend om zijn ‘Einkaufsmeile’. De terugreis gaat via de ferry naar het Deense eiland Rømø en daarna via de Rømøvej en een stukje Denemarken terug naar het hotel.

4e dag: O.l.v. een gids rijden we vandaag naar de meest noordelijke stad van Duitsland, Flensburg. Deze stad met een Scandinavisch uiterlijk, ligt aan de Oostzee. De oude binnenstad ligt aan het water van het Flensburg Fjord en is als een amfitheater op terrassen tegen de heuvels opgebouwd. Klassieke schepen, rondvaartboten en zeiljachten liggen midden in de stad afgemeerd. Natuurlijk zijn er op de kades gezellige terrasjes, cafés en restaurants. Bijvoorbeeld in de Oluf-Samson-Gang, een van de oudste steegjes van de stad, waar vroeger zeelieden en handwerkslieden verbleven. Nadat de gids ons een beetje wegwijs heeft gemaakt heeft u volop tijd om op eigen gelegenheid de stad in te gaan. Op weg terug naar Kropp brengen we nog een bezoek aan het ‘Wasserschloss Glücksburg’, een van de belangrijkste Renaissance kastelen van Noord-Europa.

5e dag: Vrije dag. U kunt uitrusten, een wandeling maken of misschien een fiets huren en een mooie fietstocht maken. U kunt ook deelnemen aan een verrassende huifkartocht. De tocht gaat door het plaatsje Kropp over de legendarische ‘Ochsenweg’ naar het Wisentpark, dat is gehuisvest in een voormalig munitiedepot. Hier wordt een langere pauze ingelast. Na een rondleiding door het park, zodat u het grootste zoogdier van Europa, de wisent, wat nader kunt bekijken, is er een kleine lunch met specialiteiten van het Galloway rund. Per huifkar keren we daarna weer terug naar het hotel.

6e dag: Vandaag staat Hanzestad Lübeck op het programma. Tijdens een wandeling door de stad o.l.v. een gids wordt de lange en rijke geschiedenis van deze havenstad duidelijk zichtbaar. De door water omringde middeleeuwse binnenstad, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, is geheel omgeven door water. Lübeck ligt vol met unieke historische gebouwen waaronder de imposante stadspoort Holstentor, het Rathaus uit de 13e eeuw en de St. Mariënkirche. Na de wandeling kunt u enige tijd op eigen gelegenheid rondkijken voor we via een mooie route o.l.v. de chauffeur weer terugrijden naar het hotel.

7e dag: Vandaag rijden we noordwaarts richting het nabijgelegen plaatsje Schleswig waar we een bezoek brengen aan Schloss Gottorf. Het prachtige gebouw maakt indruk met zijn mysterieuze tuinen, interessante kunstcollecties en een kleurrijke geschiedenis. Ook een bezoek aan Friedrichstadt staat op het programma. Het is een leuk stadje en je waant je er in Nederland. Bij terugkomst in het hotel staat er een speciaal Vikingbuffet op ons te wachten.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het uitstekende driesterren Hotel Wikingerhof gelegen in het centrum van het plaatsje Kropp. De kamers zijn met een lift bereikbaar en voorzien van douche, wc, föhn, televisie en telefoon. Het hotel heeft een prima restaurant, gezellige bar, ‘Biergarten’, feestzaal en een wellness-gebied met o.a. stoombad, bio-sauna, Finse sauna, een zomerterras en mooie tuin.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner, keuze uit vlees of vis)
• 1x speciaal Vikingbuffet
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• begeleiding gids bij enkele dagtochten
• dagtocht Sylt, incl. trein, gids en ferry
• huifkartocht, rondleiding Wisentpark, inclusief kleine lunch
• bezoek Wasserschloss Glucksburg
• wandeling Lübeck o.l.v. gids
• entree Schloß Gottorf
• parkeer- en tolkosten

JUBILEUMEXTRA: muziekavond met Shantykoor

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 84,- voor de 7-daagse reizen en € 98,- voor de 8-daagse reizen.

Beoordelingen

Vertrekdata Kropp

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
01-08-2021 7 dagen €725,00 Direct boeken
20-08-2021 8 dagen €795,00 Direct boeken
19-09-2021 7 dagen €725,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!