Het meeste noordelijke Bundesland van Duitsland, net onder de grens met Denemarken, is Sleeswijk-Holstein. Deze deelstaat ligt ingeklemd tussen de Noordzee en de Oostzee. Wind, wadden en golven, eb en vloed bepalen hier het levensritme van de mensen.

Het landschap van Sleeswijk-Holstein is enorm gevarieerd. Van strand en zee tot uitgestrekte bossen en akkerland. Er zijn meren, rivieren, heuvels, kastelen en vele pittoreske havenstadjes, verrassend leuke dorpjes en enkele zeer interessante steden, waaronder havenstad Kiel, grensstad Flensburg en Hanzestad Lübeck. Het is daarnaast een regio met een prachtige natuur, honderden kilometers kust, mooie zandstranden en de door Unesco beschermde Waddenzee. Er zijn veel fiets- en wandelroutes uitgezet, die vanwege het vlakke karakter van deze streek voor iedereen goed te doen zijn. Kropp, het plaatsje waar we verblijven, telt een kleine 7000 inwoners. Het ligt in het midden van Sleeswijk- Holstein op 50 km vanaf de grens met Denemarken. Het is een levendige plaats met een rijk verenigingsleven. Vanwege de centrale ligging is Kropp daarnaast de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het noordwesten Duitsland en een stukje van Denemarken.


Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij Hotel Wikingerhof in de late namiddag.

2e dag: Na het ontbijt beginnen we o.l.v. een gids aan een rondrit door de Holsteiner Schweiz, een erkend ‘Naturschutzgebiet’ met een landschap dat wordt gekenmerkt door heuvels, bossen, meren, kastelen, herenhuizen en met hagen omheinde akkerlanden. Het eerste doel is het plaatsje Bosau am Plöner See, daarna richting Eutin, ook het Weimar van het noorden genoemd, waar een langere pauze wordt gehouden. Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur ’s middags een mooie boottocht over de Eutiner See organiseren. In de loop van de middag rijden we zoveel mogelijk via een andere route weer terug naar Kropp.

3e dag: Deze dag is gereserveerd voor Ribe; de oudste stad van Denemarken. De kleurrijke straatjes staan vol prachtig bewaard gebleven gebouwen. De For Frue Kirche stamt uit de 12e eeuw en ook het stadhuis gaat al een jaartje of 500 mee. Langs de Ribe Vestera, de rivier die door de stad stroomt, zijn allerlei terrasjes en restaurants, bijzondere boetieks met Deens handwerk, sieraden, aardewerk en kunst. In het Museum Ribes Vinkinger kom je veel te weten over de geschiedenis van deze oude Vikingstad.

4e dag: O.l.v. een gids rijden we vandaag naar de meest noordelijke stad van Duitsland, Flensburg. Deze stad met een Scandinavisch uiterlijk, ligt aan de Oostzee. De oude binnenstad ligt aan het water van het Flensburg Fjord en is als een amfitheater op terrassen tegen de heuvels opgebouwd. Klassieke schepen, rondvaartboten en zeiljachten liggen midden in de stad afgemeerd. Natuurlijk zijn er op de kades gezellige terrasjes, cafés en restaurants. Bijvoorbeeld in de Oluf-Samson Gang, een van de oudste steegjes van de stad, waar vroeger zeelieden en handwerkslieden verbleven. Nadat de gids ons een beetje wegwijs heeft gemaakt heeft u volop tijd om op eigen gelegenheid de stad in te gaan.

5e dag: Vrije dag. U kunt uitrusten, een wandeling maken of misschien een fiets huren en een mooie fietstocht maken. U kunt ook deelnemen aan een verrassende huifkartocht. De tocht gaat door het plaatsje Kropp over de legendarische ‘Ochsenweg’ naar het Wisentpark, dat is gehuisvest in een voormalig munitiedepot. Hier wordt een langere pauze ingelast. Na een rondleiding door het park, zodat u het grootste zoogdier van Europa, de wisent, wat nader kunt bekijken, is er een kleine lunch met specialiteiten van het Galloway rund. Per huifkar keren we daarna weer terug naar het hotel.

6e dag: Vandaag bezoeken we de strandpromenade van Travemünde. Met een breedte van 20 meter en een lengte van 1,7 kilometer is het nu de mooiste promenade in Sleeswijk-Holstein. Het biedt een magnifiek uitzicht op de baai van Lübeck, waar het een komen en gaan van de grote cruiseschepen is. Daarna rijden we door naar de Hanzestad Lübeck. Tijdens een wandeling door de stad o.l.v. een gids wordt de lange en rijke geschiedenis van deze havenstad duidelijk zichtbaar. De door water omringde middeleeuwse binnenstad, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, is geheel omgeven door water. Lübeck ligt vol met unieke historische gebouwen waaronder de imposante stadspoort Holstentor, het Rathaus uit de 13e eeuw en de St. Mariënkirche. Na de wandeling kunt u enige tijd op eigen gelegenheid rondkijken voor we via een mooie route o.l.v. de chauffeur weer terugrijden naar het hotel.

7e dag: Vandaag rijden we noordwaarts richting het nabijgelegen plaatsje Schleswig waar we een bezoek brengen aan Schloss Gottorf. Het prachtige gebouw maakt indruk met zijn mysterieuze tuinen, interessante kunstcollecties en een kleurrijke geschiedenis. Ook een bezoek aan Friedrichstadt staat op het programma. Het is een leuk stadje en je waant je er in Nederland. Bij terugkomst in het hotel staat er een speciaal Vikingbuffet op ons te wachten.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het uitstekende driesterren Hotel Wikingerhof gelegen in het centrum van het plaatsje Kropp. De kamers zijn met een lift bereikbaar en voorzien van douche, wc, föhn, televisie en telefoon. Het hotel heeft een prima restaurant, gezellige bar, ‘Biergarten’, feestzaal en een wellness-gebied met o.a. stoombad, bio-sauna, Finse sauna, een zomerterras en mooie tuin.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner, keuze uit vlees of vis)
• 1x speciaal Vikingbuffet
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• begeleiding gids bij enkele dagtochten
• huifkartocht, rondleiding Wisentpark, inclusief kleine lunch
• wandeling Lübeck o.l.v. gids
• optreden Shantykoor
• entree Schloß Gottorf
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. Bij de 6-daagse reis vervalt het programma van dag 5 en dag 7.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 84,- voor de 8-daagse reizen en € 60,- voor de 6-daagse reis.

Beoordelingen

Vertrekdata Kropp

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
29-09-2022 8 dagen €795,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!