Deze reis bevat bijzonder veel hoogtepunten. U maakt kennis met de steden Krakau, waar u vijf nachten verblijft, Wroclav en Dresden. Verder staan er indrukwekkende bezoeken aan Oswiecim (=Auschwitz) en de befaamde zoutmijnen van Wieliczka op het programma.

Deze speciale stedenreis bevat erg veel hoogtepunten. U maakt niet alleen kennis met de bijzondere stad Krakau, waar u maar liefst vijf nachten verblijft, maar ook met het onverwacht mooie Wroclaw. Verder staan er indrukwekkende bezoeken aan Oswiecim (=Auschwitz), de befaamde zoutmijnen van Wieliczka en het schilderachtig gelegen bergstadje Zakopane op het programma.

Krakau, ook het Rome van Polen en parel in de Poolse kroon genoemd, ligt aan de oever van de rivier de Wisla. In de historische binnenstad, die in z’n geheel op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, liggen ontelbare bezienswaardigheden. Vooral de kathedraal op de Wawel-heuvel, de Rynek Glówy, een van de grootste marktpleinen van Europa, met lakenhallen uit de renaissance waarin nu winkeltjes zijn gevestigd, de Barbacane, de imposante verdedigingswerken, het Koninklijk Kasteel (Wawel), de Joodse wijk Kazimierz en de Mariakerk zijn het bezichtigen meer dan waard. De bezienswaardigheden maar zeker ook het gezellige karakter van de stad, de vele steegjes, straatjes en pleinen vol met restaurants en het rijke culturele leven trekken jaarlijks meer dan 2 miljoen toeristen naar deze prachtige stad.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Overnachting omgeving Dresden.

2e dag: Na het ontbijt rijden we verder richting Krakau, waar we in de loop van de middag arriveren.

3e dag: O.l.v. een gids maken we in de voormiddag kennis met deze bijzonder mooie stad. Een stad met veel bezienswaardigheden, maar ook met een aparte, gezellige sfeer. ’s Middags bent u vrij om op eigen gelegenheid de stad in te gaan.

4e dag: Vandaag rijden we naar Oswiecim, beter bekend als Auschwitz. Concentratiekamp Auschwitz is misschien wel het meest indrukwekkende aandenken van de verschrikkingen van de Holocaust in de Tweede Wereldoorlog. Het concentratiekamp is na de oorlog symbool geworden voor de enorme misdaden van het nazi-regime. Auschwitz is een verzamelnaam voor meerdere concentratie- en vernietigingskampen die de nazi’s vanaf 1940 daar lieten bouwen. Auschwitz I werd als eerste ingericht, als concentratiekamp. De ingangspoort met de woorden ‘Arbeit macht frei’ heeft iedereen wel eens op een foto gezien. In de stenen barakken zijn veel verschillende exposities te zien over de gang van zaken in het kamp. Een paar kilometer verderop ligt Auschwitz II, ook wel bekend onder de naam Birkenau. Dit vernietigingskamp is later bijgebouwd. In dit deel van het kamp, met de bekende spoorlijn door de toegangspoort, de houten barakken en het prikkeldraad, zijn de meeste slachtoffers gevallen. Een indrukwekkend bezoek dat ongetwijfeld diepe indrukken bij u zal achterlaten. In de loop van de middag zijn we terug in Krakau.

5e dag: Het bergstadje Zakopane, gelegen op een hoogte van 800-900 aan de voet van de berg Giewont, is een veel bezochte toeristenplaats, zowel in de zomer als in de winter wanneer hier volop geskied kan worden.Het schilderachtige stadje wordt gekenmerkt door een typische bouwstijl, houten huizen met veel houtsnijwerk. De populaire straat ‘Krupowki’ staat bekend om zijn vele traditionele restaurantjes. Zeker in een winterse ambiance heeft het stadje een betoverende aanblik.

6e dag: Een bezoek aan de wereldberoemde zoutmijnen in Wieliczka is vanuit Krakau een must. Hier ziet u o.a. een uitgebreid gangenstelsel, diverse zalen en kapellen en een enorme kathedraal, de Kapel van de Zalige Kinga, waar werkelijk alles van zout gebouwd is. U zult ogen te kort komen bij het zien van deze unieke ondergrondse wereld. 

7e dag:
Na het ontbijt rijden we naar de stad Wroclaw, waar we rond het middaguur zullen arriveren. Deze historische hoofdstad van Silezië ligt aan beide oevers van de rivier de Oder (=Odra) en op vele eilandjes in de rivier. De stad telt meer dan 125 bruggen, fraaie herenhuizen, kerken en paleizen. Een gids zal ons wegwijs maken en ons de mooiste plekjes zal laten zien. Rest van de middag en avond vrij. Overnachting in Wroclaw.

8e dag:
Na het ontbijt is er eerst nog enige vrije tijd in de stad Wroclav voor dat we aan de terugreis beginnen. Overnachting omgeving Dresden.

9e dag:
Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner. 

Hotel

In de omgeving van Dresden en Wroclaw wordt overnacht in prima en gunstig gelegen middenklasse hotels. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad, toilet en televisie. In Krakau verblijft u vijf nachten in het driesterren Hotel Ibis Centrum, gelegen op slechts 1 km vanaf de Rynek Glówy (Grote Markt). Alle kamers zijn voorzien douche of bad, toilet, telefoon televisie, airco, safe en internetaansluiting. Het hotel heeft een lift, prima restaurant en een gezellige bar.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner)
• afscheidsdiner
• gids voor sightseeing Krakau
• bezoek Auschwitz
• excursie zoutmijnen Wielickza
• gids voor sightseeing Wroclav
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 155,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Krakau

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
10-02-2018 9 dagen €725,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!