Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, is zeer bezoekersvriendelijk. De stad is gemakkelijk te voet te verkennen. Kopenhagen is een stad met veel groen, een stad met veel musea (ca. 50) en een stad waar men bij paleis Amalienborg dagelijks de wisseling van de wacht kan bijwonen.

Het is een stad waar men in de vele cafes en op de gezellige pleinen sfeer kan proeven en tot rust kan komen.. Alle bezienswaardigheden zijn makkelijk te voet of met openbaar vervoer te bereiken.

Omdat de prijzen van de hotels in het Kopenhagen exorbitant zijn gestegen, hebben we dit jaar gekozen voor een hotel in het stadje Roskilde, een van de oudste steden van Denemarken, gelegen aan het gelijknamige Roskildefjord, ca. 35 km ten westen van Kopenhagen. Roskilde is o.a. bekend om het jaarlijkse popfestival, waar in 1993 Rowwen Hèze als eerste Nederlandse band is opgetreden. Een wandeling langs het fjord, het oude centrum, het indrukwekkende interieur van de Domkirche met maar liefst 38 koningsgraven, maar vooral het Vikingschepenmuseum zijn een bezoek meer dan waard.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Via de overtocht Puttgarden-Rodby bereiken we Lolland en vervolgens Sjælland, het Deense eiland waarop Kopenhagen zich bevindt. Aankomst bij het hotel in Roskilde in de late namiddag. Diner in het hotel.

2e dag:
Na het ontbijt rijden we naar Kopenhagen, waar we o.l.v. een deskundige Nederlandssprekende gids een grote stadsrondrit maken. Hierbij komen de meest markante bezienswaardigheden van de stad aan bod. Zo zullen o.a. Charlottenburg, paleis Amalienborg, de residentie van de Deense vorstin Margrethe II van Denemarken, ‘Den Lille Havfrue’ (de zeemeermin) en park Tivoli de revue passeren. ’s Middags bent u vrij. In de vroege avond keren we terug naar ons hotel in Roskilde.

3e dag: Vandaag kunt u kiezen. Of u kiest voor een vrije dag in Kopenhagen, waarbij u geheel op eigen gelegenheid de stad kunt verkennen of u neemt deel aan een verrassende excursie naar Zweden. Bij deze excursie rijden we via de Øresundtunnel en Øresundbrug (bekend van de misdaadserie the Bridge) naar het Zweedse Malmö. In deze bijzonder gezellige en trendy Zweedse stad wordt een langere pauze ingelast. Malmö is hot zegt men vaak. ’s Middags rijden we langs de Zweedse westkust naar Helsingborg waar we de ferry nemen naar het Deens Helsingør. Langs de Deense oostkust rijden we terug richting Kopenhagen en daarna Roskilde waar we in de late namiddag zullen arriveren.

4e dag:
De voormiddag is gereserveerd voor Roskilde. Liefhebbers kunnen eventueel middels een wandeling (ca. 3 km) langs de oevers van het Roskildefjord naar het stadje lopen , het indrukwekkende interieur van de Domkirche met maar liefst 38 koningsgraven, maar vooral het Vikingschepenmuseum zijn een bezoek meer dan waard. In de loop van de middag rijden we naar Kopenhagen waar u de rest van de dag verder op eigen gelegenheid kunt doorbrengen.

5e dag:
Terugreis. In de loop van de avond arriveren we weer in Nederland.

Hotel

U verblijft in het driesterren Comwell Hotel Roskilde, idyllisch gelegen aan het Roskilde Fjord op 5 minuten rijden van het centrum van het stadje Roskilde. In het sfeervolle hotel vindt u diverse kleine en gezellige oases van rust zoals paviljoens, binnenplaatsen en terrassen. De modern ingerichte kamers zijn voorzien van alle noodzakelijke faciliteiten en bieden uitzicht op het Roskildefjord of op het omliggende duinenlandschap. Het hotel heeft een lift, een prima restaurant en leuke bar.

Inbegrepen

• verzorging op basis van logies met uitgebreid ontbijtbuffet
• prima 3-gangendiner 1e avond in het hotel
• overtocht Puttgarden-Rødby v.v.
• stadsrondrit o.l.v. Nederlandssprekende gids
• parkeer- en tolgelden

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer € 130,-
• excursie Zweden ca. € 45,- #

# alleen bij voldoende belangstelling, bij boeking op te geven, prijs afhankelijk van aantal deelnemers

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Kopenhagen

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
22-06-2022 5 dagen €490,00 Direct boeken
03-08-2022 5 dagen €490,00 Direct boeken
19-10-2022 5 dagen €490,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!