De stad Ieper, gelegen in de Westhoek, heeft haar bezoekers heel wat te bieden. De combinatie van het Middeleeuwse verleden, de herinneringen aan het dramatische oorlogsverleden van de Eerste Wereldoorlog, de charme van het oergezellige centrum en de gunstige ligging voor enkele bijzondere excursies maken Ieper een ideale en verrassende reisbestemming.

Foto: Toerisme Ieper

Reisprogramma

1e dag: Na een vroeg vertrek rijden we, met onderbreking voor een kopje koffie, rechtstreeks naar Ieper, waar we rond het middaguur zullen arriveren. Na aankomst bent u de rest van de middag en avond vrij om zelf op verkenning uit te gaan. U kunt het interactieve Flanders Fields Museum, waar de verschrikkingen van Wereldoorlog I op aangrijpende wijze in beeld worden gebracht, bezoeken, een wandeling maken, gezellig winkelen of een terrasje of bruin cafeetje opzoeken. 

2e dag:
Na het ontbijt maken we o.l.v. een deskundige gids de zogenaamde ‘Flanders Fields Route’. Deze ca. 80 km lange route is dé manier om in een dag kennis te maken met een aantal belangrijke sites uit Wereldoorlog I. In de loop van de middag zijn we terug in Ieper waar u de tijd naar eigen goeddunken kunt invullen. Na het diner gaan we naar de Menenpoort waar we om 20.00 uur de indrukwekkende herdenking ‘Last Post’ bijwonen. De rest van avond bent u vrij.

3e dag:
Vandaag maken we o.l.v. de chauffeur een mooie bustocht. Via Vleteren en Veurne rijden we naar de bekende badplaats De Panne en daarna verder naar Oostende waar een langere pauze wordt ingelast. De terugreis naar Ieper gaat onder andere via het fraaie Diksmuide waar u nog even de benen kunt strekken voordat we in de late middag weer terugrijden naar Ieper.

4e dag:
Deze dag staan twee schitterende Belgische stadjes op het programma. We rijden eerst naar Oudenaarde, een stadje waar de markt het bruisend hart is met tal van horecagelegenheden. Verder zijn het stadhuis met Belfort en het stadsmuseum het Mou, het Begijnhof, de Abdij Maagdenhalle, het centrum van de Ronde van Vlaanderen en tal van prachtige kerken het bekijken meer dan waard. Met ooit 17 brouwerijen is Oudenaarde ook een ware bierstad. Proef bijvoorbeeld eens het Oudenaards bruin. Na de middag rijden we naar het aan de Schelde gelegen Doornik, (in het Frans Tournai), een van de oudste steden van België. De stad kwam in de Middeleeuwen tot bloei. Vele bouwwerken getuigen hier nog van, waaronder de Lakenhal, het Belfort, het stadhuis, het Rode Fort, en de Pont des Trous. Ook op de grote Markt van Doornik is het goed toeven. We zijn op tijd terug in Ieper voor het diner. 

5e dag:
Na het ontbijt verlaten we Ieper. We rijden rechtstreeks naar het verrassend mooie stadje Lier ca. 25 km ten zuidoosten van Antwerpen. Na aankomst kunt u op uw gemak rondkijken en lunchen. Bezienswaardig zijn onder meer, het Begijnhof, de Zimmertoren, het stadhuis en de Gevangenenpoort. Omstreeks 16.00 uur rijden we verder huiswaarts. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We logeren in het driesterren Best Western Hotel Flanders Lodge, gelegen aan de rand van Ieper op 2 km vanaf de Menenpoort en vanaf de Grote Markt. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, telefoon en televisie. Het hotel heeft een lift, een uitstekend restaurant en een gezellige bar met terras waar u kunt genieten van een Belgisch biertje.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en een prima 3-gangendiner)
• 1x speciaal dinerbuffet
• afscheidsdiner
• Flanders Fieldsroute o.l.v. gids
• parkeer en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals, entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 72,- (beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Ieper

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
17-10-2022 5 dagen €495,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!