Het landschap van de Harz, het noordelijkste middengebergte van Duitsland, is bijzonder uiteenlopend. Van zacht glooiende heuvels met hoogvlakten en veel akkerbouw in het zuiden tot steile, grillige rotsen, diepe romantische dalen, talrijke meertjes, stuwmeren in het noorden.

De Harz wordt verder gekenmerkt door een bijzonder veelsoortige flora en fauna, spookachtige veengebieden en mysterieuze diepe bossen. De veelbeschreven en bezongen Brocken, met 1141 meter de hoogste berg in de Harz, wordt al sinds de middeleeuwen gezien als geheimzinnige heksenverzamelplaats. Burchten, kastelen en diverse vakwerkstadjes, het ene nog mooier en schilderachtiger dan het andere, nodigen uit tot een bezoek. Stolberg, Wernigerode, Quedlinburg, en natuurlijk Goslar, waarvan het historische centrum door de UNESCO als werelderfgoed is aangewezen, zijn allemaal een bezoek meer dan waard.

Foto: www.h-hotels.com

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Rond het middaguur arriveren we bij Grenzmuseum Schifflersgrund. Dit indrukwekkende museum, gelegen aan de voormalige grens tussen Oost- en West-Duitsland, biedt over een afstand van meer dan 1 km oorspronkelijke vestingwerken uit de DDR-tijd. In de namiddag arriveren we bij ons hotel in Goslar.

2e dag:
Deze dag staat geheel in het teken van de duizendjarige keizer-, rijks- en Hanzestad Goslar. We maken eerst een wandeling door de stad o.l.v. een gids. Daarna kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. Naast de vele historische gebouwen, het sfeervolle marktplein en de ‘Altstadt’, kunt u misschien één van de vele musea, waaronder het mijnmuseum Rammelsberg, bezoeken.

3e dag:
Vandaag maakt de chauffeur een grote rondrit door de Harz. Onderweg zal op enkele plaatsen een korte of langere pauze worden ingelast. Stops zijn onder meer gepland in het mijnstadje Clausthal-Zellerfeld en in ‘de parel van de Harz’, Quedlinburg, waarvan de binnenstad door de Unesco is uitgeroepen tot beschermd monument.

4e dag:
Na het ontbijt rijden we naar het middeleeuws vakwerkstadje Wernigerode met een doolhof van steegjes en talrijke historische bouwwerken. Bij voldoende belangstelling en indien mogelijk organiseert de chauffeur ’s middags een tocht met de beroemde Harzer Schmallspurbahn, met een totale lengte van meer dan 130 km de langste met elkaar in verbinding staande smalspoorlijn in Duitsland. Men beschikt over een bijzonder waardevol treinenpark, waaronder maar liefst 25 stoomlocomotieven. Mocht er onverhoopt onvoldoende belangstelling zijn, zal de chauffeur zorgen voor een passend alternatief, bijvoorbeeld een bezoek aan de druipsteengrotten Rübeland.

5e dag:
’s Morgens bent u vrij. U kunt een wandeling maken, gebruik maken van de faciliteiten van het hotel of in Goslar nog even rondstruinen en inkopen doen. Liefhebbers kunnen ’s middags met de ‘Bocksberg-Seilbahn’ (kabinekabelbaan) de Bocksberg op, om daar een mooie wandeling te maken of om te genieten van een prachtig uitzicht.

6e dag:
Terugreis. Onderweg wordt een pauze ingelast bij de Möhnesee, waar u nog een wandeling kunt maken of een interessant bezoek kunt brengen aan het informatiecentrum. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het uitstekende viersterren H+ Hotel rustig gelegen in het noorden van de stad op ca. 1,5 km van het centrum. Alle comfortabel ingerichte kamers zijn voorzien van douche of bad, wc, föhn, telefoon, televisie, bureau, balkon of terras. Het hotel heeft een lift, prima restaurant ‘Gaumenfreund’, gezellige bar, terras, binnenbad, sauna en stoombad.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner (3-gangen of buffet)
• afscheidsdiner 
• entree grensmuseum
• stadswandeling Goslar o.l.v. gids
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 125,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Goslar

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
09-10-2022 6 dagen €525,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!