Het landschap van Slovenië is enorm gevarieerd. Van uitgestrekte wijnvelden tot hoge bergtoppen, van prachtige stranden tot wild stromende rivieren. Tijdens deze reis laten we u enkele onverwacht mooi plekjes van dit kleine en dunbevolkte vakantieland zien.

Met een lengte van ongeveer 46 km is de bijzonder mooie Sloveense kust niet erg lang. De idyllisch gelegen plaatsen aan de kust ademen vanwege de culturele invloeden van Duitsers, Oostenrijkers, Italianen en Serviërs een eigen, aparte, mediterrane sfeer uit. Slovenië is een bergachtig land met veel grotten, bossen en meren.

Izola was ooit een eiland. De Italiaans klinkende naam (Izola=eiland) getuigt daar nog van. Ondanks dat het voormalige eiland reeds vele jaren met het vaste land is verbonden, heeft Izola de binding met de zee nooit verloren. De visserij en het toerisme (water en strand) bepalen voor een groot deel het dagelijkse leven. Ook het milde, mediterrane klimaat aan de kust komt door de invloed van de zee. Izola heeft haar bezoekers veel te bieden. Mooie stranden, een goede keuken, een oprechte gastvrijheid en een goede ligging voor enkele bijzonder mooie excursies. Ook het plaatsje zelf, met z’n sfeervolle steegjes, oude herenhuizen, kerken, winkeltjes, restaurants en bars nodigen uit voor een bezoek. De resten van de oude Romeinse haven ‘Haeliaetum’ die de eeuwenoude band met Italië bevestigen, zijn het bekijken meer dan waard.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Overnachting Zuid-Duitsland of Oostenrijk.

2e dag: Na het ontbijt rijden we verder naar Slovenië. Onderweg lassen we een langere pauze in in het bergstadje Bled,  ydyllische gelegen aan het gelijknamige meer. Aankomst bij het hotel in Izola in de loop van de middag. 

3e dag: In de loop van de dag maken we een mooie tocht langs de kust. Het stadje Piran, gelegen aan de baai van Piran, heeft een gezellig, oud centrum met veel Venetiaanse architectuur waar in de zomermaanden vele festivals worden  georganiseerd. In de mondaine badplaats Portoroz, eveneens gelegen aan de baai van Piran, vlakbij de grens met Kroatië, kunt u heerlijk flaneren en uitwaaien op de prachtige boulevard. 

4e dag: Vandaag rijden we naar het plaatsje Postojna, vooral bekend om de indrukwekkende onderaardse wereld van de druipsteengrotten aldaar. Een gedeelte van de Postojna grot, dat ‘Mooie Grotten’ wordt genoemd, is de parel van deze ondergrondse wereld. Deze ruim 500 m lange gang bestaat uit een serie van prachtige zalen, de Witte Zaal, de Rode Zaal en de Pijpjeszaal. Liefhebbers krijgen uiteraard de gelegenheid deze grotten te bezoeken. Omdat de ervaring heeft geleerd dat niet iedereen dit wil of durft is de entree niet bij de reissom inbegrepen. U kunt ook een wandeling maken, een terrasje opzoeken of het plaatsje Postojna zelf verkennen. Indien de tijd het toelaat kan op de terugweg nog een bezoek worden gebracht aan Lipica, met de wereldberoemde Lippizaner paarden.

5e dag: Rustdag, zodat u kunt genieten van de faciliteiten van het hotel, een wandeling kunt maken of op uw gemak het stadje Izola kunt bezoeken. Er zijn volop mogelijkheden om de dag actief of juist minder actief in te vullen.  

6e dag: Na een vroeg ontbijt rijden we naar de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana. Deze stad, die eeuwenlang Oostenrijks bezit was, is tevens het culturele centrum van het land. Vanaf de burcht die is gelegen op een hoge heuvel midden in de stad, heeft men een mooi uitzicht. Ook de vele kerken en patriciërshuizen zijn het bekijken waard. Na dit bezoek rijden we naar het
plaatsje Cerkno waar we een kijkje nemen bij het partizanenhospitaal. Dit in de Tweede Wereldoorlog in een enge kloof gebouwde ziekenhuis werd, ondanks grote speuracties van de Duitsers, nooit ontdekt. Terugkomst in Izola laat in de middag.

7e dag: Vandaag rijden we naar het aangrenzende Italië waar we een bezoek brengen aan de stad Triëst. In deze historische stad liggen talloze bouwwerken uit vroeger tijden, die het bekijken meer dan waard zijn. Bij voldoende belangstelling kan eventueel het Castello di Miramare worden bezocht. Het witte kasteel, gelegen aan de baai van Triëst wordt omgeven door een grote tuin. 

8e dag:
Verrassingsdag! De chauffeur zorgt deze dag voor een aanvullend programma. Dit kan een mooie rondrit zijn, een bezoek aan een mooie stad, een wijnproeverij of misschien wel een verrassende boottocht. Laat u verrassen!

9e dag: Eerste dag van de terugreis. Onderweg wordt een langere pauze ingelast in een mooie plaats op de route, bijvoorbeeld in Villach of in Velden aan de Wörthersee. Overnachting in Oostenrijk of Zuid-Duitsland. 

10e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner. 

Foto: www. bled.si Miro Zalokar

Hotel

Op de heen- en terugreis wordt overnacht in een prima middenklassehotel in Zuid-Duitsland of Oostenrijk. (alle kamers met douche, toilet en televisie) In Izola hebben wij kamers gereserveerd in een driesterren hotel (Perla, Palma, Sirena of Korala) op het San Simon Resort. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, televisie, airco en telefoon. Er is geen lift, wel zijn er kamers op de begane grond beschikbaar. Het resort ligt in een groen park aan de kust op loopafstand van het centrum van Izola. In het park en langs de kust zijn mooie wandelpaden aangelegd. Het resort biedt haar gasten een prachtig natuurstrand, een binnenbad (gesloten in augustus), wellness-centrum, tennisbanen, minigolf, beach-volleybalveld, strandbar etc.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner of dinerbuffet)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje op de dag van aankomst in Izola
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
• eenpersoonskamer € 250,- 
• entree grotten van Postojna ca. € 35,- p.p. #

# afhankelijk van aantal deelnemers

Opstappen:
Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Izola

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
20-08-2024 10 dagen €1175,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!