Bij de Adriatische Kust denken de meeste mensen aan water, strand, uitgaan, een badplaats voor families met kinderen en uitgaande jongeren. Maar deze kust en zeker het achterland heeft ook een heel ander gezicht. De hele streek ligt vol met historische stadjes en steden met bezienswaardigheden die teruggaan tot de Romeinse tijd.

De regio Emilia-Romagna, in het noorden van Italië, wordt begrensd door de Adriatische Zee, de rivier de Po en door de Apennijnen. Het gebied grenst aan Piëmonte, Ligurië, Toscane, Marken, Lombardije en aan de zelfstandige republiek San Marino. De Emilia-Romagna wordt beschouwd als een van de beste streken van Italië om in te wonen. De keuken van de streek wordt gezien als een van de meest karakteristieke van Italië. Naast landbouw en industrie is het toerisme aan de Adriatische kust een van de belangrijkste bronnen van inkomsten. De belangrijkste stad, tevens hoofdstad, is Bologna. De kust kent vele bekende badplaatsen, waaronder Cattolica, Riccione en natuurlijk Rimini.

Onze verblijfplaats Bellaria-Igia Martina ligt ruim 10 km ten noorden van Rimini. Het is een veelbezochte badplaats met prachtige, schone zandstranden waar men op een terrasje of op het strand onder een parasol heerlijk kan ontspannen. Het gezellige stadje was vroeger een vissersdorpje. In de voormalige vissershaven, nu meer jachthaven, heerst nog altijd een levendige gezelligheid.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Via de Duitse autowegen rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland of Oostenrijk.

2e dag:
Na het ontbijt rijden we verder naar Italië. De aankomst bij ons hotel in Igea Marina zal in de loop van de middag zijn. Na het diner heeft u nog tijd om het plaatsje en de omgeving van het hotel te verkennen.

3e dag:
’s Morgens brengen we een bezoek aan het nabijgelegen 12e eeuwse vestingplaatsje Gradara. Vooral het imposante kasteel van Gradara is de moeite van het bekijken waard. Bij voldoende belangstelling organiseert de chauffeur ’s middags een boottocht naar Gabicce Mare. Vanaf de boot heeft u een schitterend uitzicht op de kust. Gabbice Mare is een idyllisch gelegen toeristenstadje. U kunt op uw gemak rondkijken voordat we later op de middag per boot weer terug varen naar Igea Marina.

4e dag:
Vandaag brengen we een bezoek aan Ravenna, de stad van Dante. Ravenna ademt nog de sfeer uit van een echte Italiaanse provinciestad. Het intieme oude centrum is bijzonder gezellig en sfeervol. Vanwege de schitterende mozaïeken die de interieurs van de vele kerken in de stad sieren, wordt Ravenna ook wel Mozaïekstad genoemd. Verder zullen we een bezoek brengen aan de basiliek Sant’ Apollinare in het plaatsje Classe, ca. 5 km ten zuiden van Ravenna. Deze enorme kerk werd gebouwd op het graf van de martelaar Apollinaris en in het jaar 549 gewijd.

5e dag:
Deze dag rijden we naar het wat minder bekende, minder drukke, maar o zo mooie Toscaanse stadje Arezzo. U krijgt volop tijd om op eigen gelegenheid rond te kijken en de lunch te gebruiken. Bijvoorbeeld aan het schitterende Piazza Grande, het grote plein, dat een beetje schuin afloopt. Aan dit plein en op enkele andere plekken in Arezzo zijn diverse scènes opgenomen voor de bekende film ‘La Vita è Bella’.

6e dag:
Vrije dag. U kunt uitrusten, een wandeling maken, naar het strand of lekker een terrasje opzoeken.

7e dag:
De historische stad Bologna, die we vandaag bezoeken, heeft vele afwisselende bezienswaardigheden. Het is daarnaast een levendige studentenstad, waardoor er altijd wel iets te beleven valt. Het oude centrum ligt vol met prachtige kerken, kathedralen en historische bouwwerken en huizen. Let eens op de vele portalen (portico’s), er lijkt geen eind aan te komen. Enkele bezienswaardigheden zijn de majestueuze kerk San Petronio, het Palazzo del Podestà, Fontane di Nettuno en Torre degli Asinelli. Neem ook de tijd om op een terrasje aan het Piazzo Maggiore te genieten van het straatleven, een ‘gelato’ , cappuccino of vino.

8e dag:
Na het ontbijt gaan we naar het nabijgelegen Rimini waar een bezoek aan het sfeervolle marktplein zeker de moeite waard is. ’s Middags rijden we naar San Marino. Middelpunt van het op de berg Monte Titano gelegen San Marino is de Piazza della Liberta. Verder kunt u een kijkje nemen in een van de drie burchten of de Basilica di San Marino. In de smalle, steile straatjes in het centrum liggen pittoreske winkeltjes waar u ‘belastingvrij’ kunt winkelen.

9e dag:
Na het ontbijt verlaten we Igea Marina. Onderweg zal de chauffeur nog een korte excursie inplannen, voordat we bij ons overnachtingshotel in Oostenrijk of het zuiden van Duitsland zullen arriveren.

10e dag:
Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Op de heen- en terugreis wordt overnacht in een prima middenklasse hotel in Zuid-Duitsland of Oostenrijk. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad, toilet en televisie. In Igea Marina hebben we kamers gereserveerd in het uitstekende driesterren Hotel Teti, gelegen aan de Via Alfonso Pinzon, de boulevard van Igea Marina. Alle rookvrije kamers zijn voorzien van douche, wc, telefoon, televisie, kluis, airconditioning en een balkon. Het hotel heeft een prima restaurant met uitzicht op zee, gezellige bar, lift, speciale leesruimte, fietsverhuur.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner in buffetvorm, bij de overnachtingshotels 3-gangendiner)
• dag 2 t/m 8 bij het diner tafelwater en ¼ lt wijn inclusief
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond
• bezoek aan 5 Byzantijnse monumenten
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij anders aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 100,-

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!