Als men aan Ierland denkt, denkt men aan frisgroene heuvels en kronkelende rivieren, aan sfeervolle kleine dorpspubs met een flakkerend haardvuur en aanstekelijke muziek, aan de gastvrije lokale bevolking en een heerlijke ‘pint of guinness’. Ierland is een land dat blijvend een plek verovert in het hart van eenieder die er is geweest.

Ierland is een land met veel verschillende gezichten. Het glooiende binnenland, het vlakke land rond Shannon, het grijze landschap van The Burren en de woeste kliffen aan de westkust vormen samen het prachtige Ierse eiland. Tijdens deze reis concentreren we ons op de ruige westkust met haar prachtige baaien, verborgen stranden en levendige dorpjes en stadjes. Dit gebied is ook bekend om de populaire autoroute; ‘the Wild Atlantic Way’. Vanuit Killarney waar we vijf nachten verblijven, verkennen we vrijwel de gehele zuid-westkust. Er zijn kamers gereserveerd in het meer dan uitstekende driesterren Hotel Castlerosse, gelegen aan een meer in een parkachtig landschap op ca. 2 km vanaf het centrum. Vanuit het hotel heeft men een prachtig uitzicht op de meren en het omliggende berglandschap.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Per ferry (Calais-Dover) steken we het Kanaal over en arriveren we in de namiddag bij ons eerste hotel in de omgeving van Bristol.

2e dag: Na het ontbijt rijden we door Zuid-Wales naar Penbroke, waar we ’s middags met de ferry de oversteek maken naar Rosslare in Ierland. Overnachting omgeving Wexford.

3e dag: De route van vandaag voert ons door de provincies Kilkenny en Tipperary. We zullen een langere stop maken in het plaatsje Cashel. Dit stadje is vooral bekend om z’n Rock of Cashel, een bijzonder kasteel gebouwd op een kalksteenhoudende rots en vanaf de 4e eeuw zetel van diverse koningen. ’s Middags rijden we naar ons hotel in Killarney, waar we enkele dagen zullen verblijven.

4e dag: Vandaag staat de bekende ‘Ring of Kerry’ op het programma. Een prachtige route van ruim 175 km met onderweg mediterrane plantengroei, vulkanische heuvels, ruige klippen en steile rotswanden. We zullen onderweg diverse stops maken in onder meer de plaatsjes Waterville en Sneem. Ook zullen we pauzeren bij de doorgangspas ‘Molls Gap’, waar we een schapenfarm zullen bezoeken, en het uitkijkpunt ‘Ladies view’.

5e dag: Noordelijk van de Ring of Kerry ligt het schiereiland Dingle. Wie de film Ryan’s daughter heeft gezien, zal ongetwijfeld sommige plekken herkennen! In het gezellige havenstadje Dingle zal een langere stop gemaakt worden. Tijdens de route op dit schiereiland komen we langs Slea Head met een van de mooiste uitzichtpunten op de Atlantische oceaan. Overnachting wederom in Killarney.

6e dag: Vrije dag. U kunt vandaag op eigen gelegenheid het levendige toeristenstadje Killarney bezoeken. U kunt zich ook aanmelden voor een speciale en zonder enige twijfel onvergetelijke excursie. Tijdens de ‘Gap of Dunloe’ tour reist u per bus, paardenkoets en boot door het Killarney National Park. Onderweg kunt het natuurschoon met bergen, rotsen en watervallen op een werkelijk unieke wijze aanschouwen. De tocht eindigt, na met de boot over drie met elkaar verbonden meren te zijn gevaren, bij Ross Castle. Vanaf hier brengt een plaatselijke bus u weer terug naar het hotel. Deze tocht, die optioneel is, zal een groot deel van de dag in beslag nemen en u een onvergetelijke dag bezorgen. De keus is aan u! We overnachten weer in Killarney.

7e dag: Na het ontbijt rijden we de prachtige route ‘Ring of Beara’, een rit over het ten zuiden van de Ring of Kerry gelegen schiereiland. De rode fuchsia’s bloeien hier welig, de zee is altijd op de achtergrond, de weggetjes zijn smal en idyllisch en de gekleurde huisjes steken leuk af in het groengrijze landschap. We zullen voor de laatste keer in Killarney overnachten.

8e dag: We verlaten ons hotel in Killarney en vervolgen de route via de stad Cork, waar we een langere stop zullen maken, naar Wexford. Indien de tijd het toelaat brengen we nog een bezoek aan de Jameson Whiskystokerij in Middleton. Overnachting Wexford.

9e dag: Vroeg op. Omstreeks 08.45 uur vertrekt de boot al naar Pembroke op het Engelse vaste land. Na de boottocht gaat de route verder door Zuid-Wales en dwars door Engeland naar de omgeving van de plaats Sittingbourne, waar we zullen overnachten. 

10e dag: Terugreis. Via de ferry Dover-Calais maken we de oversteek naar het vaste land. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Bij deze rondreis wordt overnacht in uitstekende middenklassehotels, gunstig gelegen in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad en toilet. ‘s Morgens wordt een uitgebreid ontbijt en
‘s avonds een prima diner geserveerd. In Killarney verblijft u vijf nachten in het driesterren Hotel Castlerosse. (of gelijkwaardig)
Ook hier zijn de kamers voorzien van alle faciliteiten. Het hotel heeft een lift, een prima restaurant, bar met terras, een wellnessgebied met o.a. fitnessruimte, binnenbad en sauna. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij uw reisbescheiden.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid Engels/Iers ontbijt en prima 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• ferry Calais-Dover v.v.
• 3x begeleiding door gids
• bezoek schapenfarm
• entree Rock of Cashel
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij onder inbegrepen
aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer/binnenhut € 270,- (juli) en € 288,- (september)
• buitenhutten op aanvraag
• excursie ‘Gap of Dunloe’ tour ca. € 60,- p.p.#

# Vanwege de noodzakelijke reserveringen reeds bij boeking op te geven!

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!