Als men aan Ierland denkt, denkt men aan frisgroene heuvels en kronkelende rivieren, aan sfeervolle kleine dorpspubs met een flakkerend haardvuur en aanstekelijke muziek, aan de gastvrije lokale bevolking en een heerlijke ‘pint of guinness’. Ierland is een land dat blijvend een plek verovert in het hart van eenieder die er is geweest.

Ierland is een land met veel verschillende gezichten. Het glooiende binnenland, het vlakke land rond Shannon, het grijze landschap van The Burren de ongerepte natuur van Connemara. prachtige baaien, woeste kliffen, verborgen stranden, gezellige dorpjes en stadjes en natuurlijk hoofdstad Dublin. Tijdens deze rondreis zullen vrijwel alle hoogtepunten van dit ‘groene' eiland de revue passeren.

Reisprogramma

1e dag: Inscheping in Rotterdam voor de overtocht naar Hull. Diner en overnachting aan boord.

2e dag:
We rijden langs Manchester en Liverpool, door het noorden van Wales naar Holyead waar we de ferry nemen naar Dublin. Indien de tijd het toelaat wordt onderweg een pauze ingelast. Bijvoorbeeld in het historische stadje Chester. Diner en overnachting omgeving Dublin.

3e dag:
Vandaag hebben we de hele dag tijd om kennis te maken met hoofdstad Dublin. Eerst maken we een rondrit o.l.v. een gids die ons de mooiste plekjes, zoals St. Patrick’s Cathedral, het Trinity College (Book of Kells) en Dublin Castle zal laten zien. De rest van de middag en avond kunt u op eigen gelegenheid in de gezellige stad doorbrengen. Diner en overnachting omgeving Dublin

4e dag:
Na het ontbijt rijden we naar het zuidwesten. De route voert ons langs het historische Kilkenny en Rock of Cashel, een van Ierlands meest beroemde bezienswaardigheden. Diner en overnachting omgeving Killarney/Tralee.

5e dag:
Deze dag staat de bekende ‘Ring of Kerry’ op het programma. Een prachtige route van ruim 175 km met onderweg mediterrane plantengroei, vulkanische heuvels, ruige klippen en steile rotswanden. We zullen onderweg diverse stops maken in onder meer de plaatsjes Waterville en Sneem. Ook pauzeren we bij de doorgangspas ‘Molls Gap’, waar we een schapenfarm zullen bezoeken. Diner en overnachting omgeving Killarney/Tralee.

6e dag:
Na het ontbijt rijden we noordwaarts naar de hoogste klippen van Europa, de Cliffs of Moher. Het is een bloedstollend gezicht om de meer dan 200 m. steile kustwand hier als het ware in zee te zien storten. Middels een verrassende rit door de ‘Burren’, een in het groene Ierland onverwacht gebied met een grijs maanlandschap, rijden we daarna naar ons overnachtingshotel. Diner en overnachting omgeving Galway.

7e dag:
Tijdens een mooie rondrit door het Connemara National Park met schilderachtige bergen, uitgestrekte moerassen, heidevelden, graslanden en bossen, maken we kennis met de oorspronkelijke en ongerepte natuur van Ierland. Eventueel kan een bezoek worden gebracht aan het imposante Kylemore Abbey. Diner en overnachting omgeving Galway.

8e dag:
Via een mooie route rijden we oostwaarts en passeren onderweg de uit de 6e eeuw stammende mythische kloosterruïne Clonmacnoise die eventueel bezocht kan worden. In de vroege middag arriveren we in Dublin, waar we, indien mogelijk, het Guiness Storehouse bezoeken. Diner en overnachting omgeving Dublin.

9e dag:
Vroeg op, derhalve een eenvoudig ontbijt, deze dag. Omstreeks 08.30 uur vertrekt nl. al de veerboot naar Holyhead op het Engelse vasteland. De route loopt door het noorden van Wales, dwars door Engeland naar Hull. Onderweg wordt nog een pauze ingelast in een leuke stadje, bijvoorbeeld Halifax of Dewsbury. Om 18.00 uur inschepen aan boord van een van de schepen van POferries voor de overtocht naar Rotterdam. Diner en overnachting aan boord.

10e dag:
Na het ontbijt aan boord verlaten we de veerboot en keren we terug naar Limburg waar we rond het middaguur zullen arriveren.

Hotel

Bij deze rondreis wordt overnacht in uitstekende middenklasse hotels, gunstig gelegen in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad en toilet. ‘s Morgens wordt een uitgebreid ontbijt en ‘s avonds een prima diner geserveerd. In Dublin verblijft u 2 nachten in het centrum van de stad. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij uw reisbescheiden.

Inbegrepen

• overtocht Rotterdam-Hull v.v.
• 2x overnachting aan boord
• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid Engels/ Iers ontbijt en prima 3-gangendiner)
• begeleiding gids op enkele dagen
• bezoek St. Patrick’s Cathedral
• bezoek schapenfarm
• bezoek Visitor Centre Cliffs of Moher
• pint of Guiness
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer/ binnenhut € 360,- (augustus) en € 320,- (oktober)
• eenpersoonskamer/ buitenhut € 440,- (augustus) en € 375,- (oktober)
• tweepersoonsbuitenhut € 40,- p.p. (augustus) en € 28,- p.p. (oktober)

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!