We hebben ook deze keer bewust gekozen voor extra bestemmingen in Nederland en programma’s waarbij de nadruk ligt op rust, ruimte en natuur. Een van onze reizen in de carnavalsweek gaat naar het viersterren Hotel de Beyaerd prachtig gelegen in een bosrijke omgeving in het plaatsje Hulshorst, tussen Harderwijk en Nunspeet.

De natuur van de Veluwe, met een oppervlakte van ca. 1000 km² het op een na grootste natuurgebied van Nederland is overweldigend. Afwisselend loof-, naald- en gemengde bossen, grasvlakten, stuifzandgebieden en heidevelden. Door deze enorme afwisseling is er ook een ongekende diversiteit aan dier- en plantensoorten.

Hulshorst is een dorp in de gemeente Nunspeet, dat wordt gezien als het hart van de Veluwe. Het is een groene en levendige gemeente en een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Van oudsher is Nunspeet al een kunstenaarsplaats. Al aan het begin van de vorige eeuw kwamen er veel kunstenaars om het landschap of de schaapskudde te schilderen. In 2014 werd het Noord-Veluws Museum geopend met naast een permanente expositie ook wisseltentoonstellingen.

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we rechtstreeks naar Hanzestad Harderwijk. Rondom de Vischmarkt, waar we de lunch gebruiken, vinden we naast restaurants en cafés ook veel winkeltjes en boetieks. ’s Middags laat een lokale gids ons de mooiste plekjes zien en bezoeken we het Marius van Dokkum museum, een museum waar hardop gelachen kan worden.

2e dag: Een rustig dagje. ’s Morgens gelegenheid voor een korte wandeling in de omgeving van het hotel. Na de lunch maken we o.l.v. van gids een mooi Veluwe rondrit met onderweg een verrassende stop.

3e dag: Door de gunstige ligging aan de IJssel en de toenmalige Zuiderzee groeide Hanzestad Kampen uit tot een machtige handelsstad. De stad staat bekend om zijn Kogge, een handelsschip uit de 14e eeuw. We bezoeken de Middeleeuwse Koggewerf, het oude centrum met zijn 3 stadspoorten en is wereldwijd bekend om haar sigaren. We maken een wandeling, gebruiken gezamenlijk de lunch en krijgen een unieke rondleiding in sigarenfabriek de Olifant. Na wat vrije tijd keren we terug naar ons hotel.

4e dag: Vandaag staat Hanzestad Hattem op het programma, al eeuwen een inspiratiebron voor kunstschilders. In de binnenstad liggen tal van fraaie koopmanshuizen en delen van de oorspronkelijke stadsmuur. Met bezoeken aan het Nederlands Bakkerijmuseum en het Anton Pieckmuseum is deze dag uitermate goed en gevarieerd gevuld.

5e dag: Op weg naar huis wordt een langer bezoek gebracht aan Hanzestad en Koekstad Deventer. Via een pontje over de IJssel bereiken we de oude binnenstad die vol staat met monumenten en historische bezienswaardigheden. Tijden een wandeling met lokale gids krijgt u de mooiste plekjes te zien. Na de lunch kunt u nog een paar uurtjes op eigen gelegenheid rondkijken voor dat we aan de terugreis beginnen. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het viersterren paviljoenhotel De Beyaerd. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, toilet, televisie, koffie- en thee faciliteiten. In restaurant de Veluwse Huiskamer worden zoveel mogelijk streekproducten gebruikt. Het hotel beschikt over sfeervolle hooibergbar, sauna, buitenbad en fietsverhuur.

Inbegrepen

• verzorging op basis van volpension vanaf de lunch op de eerste dag t/m het afscheidsdiner op de laatste dag
• stadsgidsen in Harderwijk, Kampen en Deventer
• rondrit Veluwe o.l.v. gids
• entree Museum Marius van Dokkum
• rondleiding sigarenfabriek de Olifant
• entree Koggewerf
• veerpontje Deventer
• welkomstdrankje
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 110,- (beperkt beschikbaar)

Beoordelingen

Vertrekdata Hulshorst

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
26-02-2022 5 dagen €625,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!