In het winterse berglandschap van het wondermooie Lechtal is het aangenaam vertoeven zeker ook in de wintermaanden. In een dal waar traditie nog hoog staat aangeschreven zult u sportieve dagen beleven tussen de hoge besneeuwde bergtoppen.

Ontdek de schitteringen van de bevroren Lech, terwijl u wandelt over sneeuwgeruimde wandelwegen of een spoor trekt op een van de verlichte langlaufloipes. Ontdek de natuur in al zijn winterpracht en geniet van een actieve winterse vakantie in Oostenrijk.

Gelegen in het hartje van het Lechtal is Holzgau, omgeven door de romantische Allgauer- en Lechtaler Alpen, een ideaal uitgangspunt voor een speciale winterse wandelreis. Holzgau is een bijzonder sfeervol dorp met vele huizen en boerderijen, die prachtig beschilderde gevels hebben. Een sprookjesachtig winterlandschap, een gevarieerd en actief programma en gezellige avonden in Hotel Neue Post van de Familie Hammerle, waar wij al meer dan 25 jaar gastvrij worden ontvangen, staan garant voor een geslaagde winterse wandelreis.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij Hotel Neue Post in Holzgau in de late namiddag.

2e dag: Onder deskundige leiding maken we vandaag een unieke winterse wandeling naar een berghut. Het is een belevenis op zichzelf om in een winterse coulisse een bergwandeling te maken. Het schitterende landschap en de fantastische vergezichten zullen ongetwijfeld onuitwisbare indrukken bij u achterlaten.

3e dag: Vandaag maken we een winterse busexcursie naar de omgeving van de stad Füssen. We passeren de bekende Duitse Konigschlosser Schloss Neuschwanstein en Schloss Hohenschwangau. Bij voldoende belangstelling zal een van deze sprookjesachtige kastelen worden bezocht.

4e dag: Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de enige houtsnijschool van Oostenrijk in het nabijgelegen Elbigenalp. Hier ontstaan de mooiste kerstkribben, die naar gelovigen in de hele wereld vertrekken. We nemen een kijkje in de houtsnijateliers en kunnen de kunstenaars tijdens het werk observeren. ’s Middags wordt onder begeleiding van een gids een speciale sneeuwschoen wandeling gemaakt.

5e dag: Vrije dag. Liefhebbers kunnen uiteraard een wandeling of langlauftocht maken. ’s Middags is een boeiende tocht met de paardenkoets door het winterse landschap van Holzgau gepland. 

6e dag: Ook vandaag staat een langere winterse wandeling onder deskundige leiding op het programma. De te lopen route zal uiteraard heel anders zijn dan de wandeling die eerder deze reis is gemaakt. ’s Avonds apres-ski party in de huisbar ‘Zur Postkutsche’.

7e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Alle kamers in het driesterren Hotel Neue Post zijn voorzien van douche, wc, telefoon en televisie. Een aantal kamers heeft daarnaast een balkon. Het hotel heeft een lift, een prima restaurant, huisbar/disco, sauna en stoombad. De familie Hammerle en haar medewerkers staan bekend om hun gastvrijheid, waardoor u zich hier snel thuis zult voelen.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en 4-gangen-keuzediner met saladebuffet)
• Tiroler Bauernbuffet of Fondue-avond
• wijnproeverij met voorgerechtenbuffet
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• 2x winterse wandeling o.l.v. gids
• sneeuwschoenwandeling o.l.v. gids (incl. huur sneeuwschoenen)
• 1x Kaffee und Kuchen
• fakkelwandeling
• afscheidssouvenir
• parkeer- en tolgelden

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. De chauffeur zal, afhankelijk van de belangstelling en mogelijkheden, een of enkele aanvullende excursies organiseren. Bij de 6-daagse reis vervalt het programma van dag 5. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door de chauffeur mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer € 66,-.
• paardensleetocht € 12,- p.p.

Beoordelingen

Vertrekdata Holzgau

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
24-03-2019 7 dagen €580,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!