De mooie ligging aan het sfeervolle dorpsplein, prachtige, winterse wandelingen, leuke excursies, een uitstekende verzorging, maar vooral de spontane en oprechte gastvrijheid van de familie Hammerle van Hotel Neue Post, zorgen al meer dan 25 jaar dat honderden mensen uit Limburg en Brabant met een bijzonder tevreden gevoel terug kijken op hun ‘droomvakantie’ naar Holzgau.

In het winterse berglandschap van het wondermooie Lechtal, een ruim en breed dal, is het aangenaam vertoeven, zeker ook in de wintermaanden. In een dal waar traditie nog hoog staat aangeschreven kunt u sportieve dagen beleven tussen de hoge besneeuwde
bergtoppen. Ontdek de schitteringen van de bevroren Lech, terwijl u wandelt over sneeuwgeruimde wandelwegen of een spoor trekt op een van de verlichte langlaufloipes. Ontdek de natuur in al zijn winterpracht en geniet van een actieve winterse vakantie in Oostenrijk.

Het oude Tiroolse dorp Holzgau ligt op de mooiste plek in het Oberen Lechtal en is omgeven door weiden, bossen en de romantische Allgäuer- en Lechtaler Alpen. Het is een bijzonder sfeervol dorp met huizen en boerderijen die prachtig beschilderde gevels hebben, in de zomermaanden vaak nog mooier gemaakt door de vele met bloemen versierde balkons. Holzgau is, zowel in de zomer als in de winter, een eldorado voor de wandelliefhebber. Overal heerst een weldadige rust en waar men ook gaat komt men uniek natuurschoon tegen. Behalve rust en natuur heeft het gezellige Tiroolse dorp ook veel aan ontspanning te bieden, ook in de wintermaanden.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij Hotel Neue Post in Holzgau in de late namiddag. Nadat er is ingecheckt, wordt u met een drankje welkom geheten en wordt het diner geserveerd.

2e dag: De eerst dag staat er direct een wandeling op het programma. Onder deskundige leiding maken wordt een eerste, unieke winterse wandeling naar een berghut gemaakt. Het is een belevenis op zichzelf om in een winterse coulisse een bergwandeling te maken. Het schitterende landschap en de fantastische vergezichten zullen ongetwijfeld onuitwisbare indrukken bij u achterlaten.

3e dag: Vandaag kunt u wat uitrusten van de inspanningen van de dag van gisteren. Onder leiding van de chauffeur maken we een winterse busrit naar de omgeving van de stad Füssen. We passeren de bekende Duitse Konigschlosser Schloss Neuschwanstein en Schloss Hohenschwangau. Bij voldoende belangstelling zal een van deze sprookjesachtige kastelen worden bezocht. Onderweg kunt u genieten van schitterende winterse vergezichten.

4e dag: Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de enige houtsnijschool van Oostenrijk in het nabijgelegen Elbigenalp. Hier ontstaan de mooiste kerstkribben, die naar gelovigen in de hele wereld vertrekken. We nemen een kijkje in de houtsnijdateliers en kunnen de kunstenaars tijdens het werk observeren. ’s Middags wordt onder begeleiding van een gids een speciale sneeuwschoenwandeling gemaakt.

5e dag: Vrije dag U kunt uitrusten, Holzgau verkennen of gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. Liefhebbers kunnen uiteraard een extra wandeling maken. In de loop van deze dag is een boeiende tocht met de paardenkoets door het winterse landschap van Holzgau gepland. (niet inbegrepen) Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur nog een aanvullende excursie organiseren. Dit kan een winterse rondrit zijn of een bezoek aan een museum of andere bezienswaardigheid in de omgeving. Laat u verrassen! 

6e dag: Ook vandaag staat een langere winterse wandeling onder deskundige leiding op het programma. De te lopen route zal uiteraard heel anders zijn dan de wandeling die eerder deze reis is gemaakt. ’s Avonds apres-ski party in de huisbar ‘Zur Postkutsche’. 

7e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Alle kamers in het driesterren Hotel Neue Post zijn voorzien van douche, wc, telefoon en televisie. Een aantal kamers heeft daarnaast een balkon. Het hotel heeft een lift, een prima restaurant, huisbar/disco, sauna en stoombad. De familie Hammerle en haar medewerkers staan bekend om hun gastvrijheid, waardoor u zich hier snel thuis zult voelen.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en 4-gangen-keuzediner met saladebuffet)
• Tiroler Bauernbuffet of Fondue-avond
• wijnproeverij met voorgerechtenbuffet
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• 2x winterse wandeling o.l.v. gids
• sneeuwschoenwandeling o.l.v. gids (incl. huur sneeuwschoenen)
• 1x Kaffee und Kuchen
• fakkelwandeling
• afscheidssouvenir
• parkeer- en tolgelden

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. De chauffeur zal, afhankelijk van de belangstelling en mogelijkheden, een of enkele aanvullende excursies organiseren. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen
door de chauffeur mogelijk. 

Toeslag:
• eenpersoonskamer € 66,-.
• paardensleetocht € 12,50 p.p.

Beoordelingen

Vertrekdata Holzgau

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
18-03-2018 7 dagen €560,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!