De mooie ligging aan het sfeervolle dorpsplein, het gevarieerde excursieprogramma, de uitstekende verzorging, maar vooral de spontane en oprechte gastvrijheid van de familie Hammerle zorgen al meer dan 30 jaar dat honderden mensen uit Limburg en Brabant met een bijzonder tevreden gevoel terug kunnen kijken op een ‘droomvakantie’ naar Holzgau.

Het Lechtal is een ruim en breed dal waardoor, de naam zegt het al, de rivier de Lech zich al kronkelend een weg baant. De rivier ontspringt op de Formarinalpe (1874 m) in Vorarlberg. Komende vanaf Reutte doet het landschap van het stroomgebied van de Lech nogal wijds aan. De hoge bergen liggen aan beide zijden ver van de rivier af. In het brede dal liggen groene weiden. Door nagenoeg het hele dal zijn uitstekende wandelpaden en ook fietsroutes uitgezet. Het dal is bekend vanwege de houtsnijkunst, waaronder fraai ingelegde tafels en kasten en klokken die zijn voorzien van sierlijk houtsnijwerk.

Het oude Tiroolse dorp Holzgau ligt op de mooiste plek in het Oberen Lechtal en is omgeven door weiden, bossen en de romantische Allgäuer- en Lechtaler Alpen. Het is een bijzonder sfeervol dorp met huizen en boerderijen die prachtig beschilderde gevels hebben, vaak nog mooier gemaakt door de vele met bloemen versierde balkons. Holzgau is een eldorado voor de wandelliefhebber, overal heerst een weldadige rust en waar men ook gaat, komt men uniek natuurschoon tegen. Behalve rust en natuur heeft het gezellige Tiroolse dorp ook veel aan ontspanning te bieden. Van een wandeling door het dorp o.l.v. een gids tot “Sport, Spiel und Spaß” voor iedereen. Er is een zogenaamd Fun-Court gerealiseerd waar liefhebbers van o.a. badminton, basketbal, voetbal, hockey, handbal, tennis, (beach)volleybal en inlineskaten aan hun trekken kunnen komen.

LET OP: EXTRA DATUM INGEKOCHT > ZONDAG 25 SEPTEMBER (7 DAGEN/) !!

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij Hotel Neue Post in de loop van de middag.

2e dag:
’s Morgens bent u vrij zodat u het hotel en het sfeervolle plaatsje Holzgau kunt verkennen. ’s Middags maken we o.l.v. de hotelier de zogenaamde Lechtaltour, waarbij we ongetwijfeld de mooiste plekjes van dit dal te zien krijgen. Ook brengen we deze middag een bezoek aan de oudste houtsnijschool ter wereld in Elbigenalp.

3e dag:
Vandaag wordt een 3-passentocht gemaakt. De indrukwekkende route voert over de Flexenpass, de Arlbergpass en de Fernpass. Onderweg kan een langere stop worden gemaakt voor ‘Schnapps- und Speckverkostung’ en kunt u genieten van de mooiste vergezichten.

4e dag:
De tocht over de Silvretta Hochalpenstraße is ook vanuit Holzgau eigenlijk een must. Ook indien men deze excursie al eens heeft gemaakt, blijft de tocht over de Silvretta de moeite waard. Het is net als een film die je voor de tweede keer ziet, je ontdekt toch elke keer weer iets nieuws.

5e dag:
Vrije dag. U kunt uitrusten, gebruik maken van de faciliteiten van het hotel, een wandeling maken of Holzgau wat nader verkennen. Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur in overleg met de hotelier een wandeling o.l.v. een gids organiseren.

6e dag:
Na het ontbijt rijden we naar Duitsland waar eventueel Schloß Linderhof bezocht kan worden, misschien wel het mooiste kasteel dat koning Ludwig II heeft laten bouwen. Ook kan een kijkje worden genomen bij klooster Ettal. Op de terugreis wordt nog een pauze ingelast bij de Plansee nabij Reutte.

7e dag:
Thema van deze dag is ‘Rund um die Zugspitze’. Een prachtige rit langs en door o.a. Ehrwald, Garmisch-Partenkirchen, Mittenwald, Seefeld in Tirol, Telfs, Nasserreith, Bieberwier, Berwang en het Namloser Tal. Ook deze dag wordt op gezette tijden gepauzeerd zodat u een wandeling kunt maken of een of andere bezienswaardigheid wat nader kunt bekijken.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.Hotel

Net als voorgaande jaren hebben wij kamers gereserveerd in het driesterren Familiehotel Neue Post, gelegen aan het gezellige dorpsplein in Holzgau. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, telefoon en televisie. Een aantal kamers heeft een balkon. Het hotel heeft een lift. De uitstekende keuken biedt naast internationale gerechten ook Oostenrijkse en Tiroolse specialiteiten. De familie Hammerle en haar medewerkers staan bekend om hun gastvrijheid, waardoor u zich hier snel thuis zult voelen.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en keuzediner met saladebuffet)
• fondueavond
• avond met “Bauernbuffet en Hauskapelle”
• barbecue op de alm (bij goed weer)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• afscheidsdrankje met souvenir
• wandeling naar de Simmswaterval o.l.v. de hotelier
• Lechtal-Card (alleen mei- en septemberreis)
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 84,- 

MEIREIS: 
Bij de reis in mei wordt, mede omdat de Silvretta Hochalpenstraße nog niet geopend is, deels een ander programma afgewerkt. Zo rijden we naar Martinau waar we een kijkje nemen bij de Frauenschuhblüte, velden met bloeiende Venusschoentjes, de grootste in Europa voorkomende orchideeënsoort. Verder brengen we een bezoek aan het Naturschutzgebiet Vilsalpsee, dat zeker in het voorjaar een bezoek meer dan waard is.

ALMABTRIEB:
De Almabtrieb in Steeg behoort tot de mooiste van heel Tirol. Het is een bijzonder kleurrijke traditie die gepaard gaat met veel muziek, feest, klederdracht en folklore. De reis in september staat in het teken van dit volksfeest. Het programma wordt om die reden deels aangepast.

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!