Het zuiden van Moravië is een heel bijzonder gebied. Naast de prachtige natuur en de afwisselende landschappen met onder andere veel wijnbouw, liggen in deze streek talloze historische stadjes en dorpen, oude burchten, roemruchte kastelen, kloosters en ontelbare culturele bezienswaardigheden.

Kenmerkend voor Moravië zijn daarnaast de vele volksgebruiken, tradities, aparte levensgewoontes en de sfeervolle volks- en blaasmuziek.

Bij deze reis hebben we geprobeerd zo veel mogelijk van al deze facetten aan bod te laten komen. Via een eerste overnachting in de omgeving van Plzen rijden we via een mooie route naar de plaats Hodonin, waar we 4 nachten verblijven. Vanuit Hodonin wordt de omgeving verkend. Er staan enkele verrassende excursies op het programma en daarnaast bezoeken we een aantal festivals met volks- en vooral blaasmuziek. Daarna rijden we naar de mooi stad České Budějovice, waar we twee nachten verblijven. Een hele dag is gereserveerd voor het historische Česky Krumlov. Als laatste rijden we maar Praag waar we eveneens twee keer overnachten. Naast sightseeing van de stad, staat er ook een traditionele ‘bierparty’ met live muziek op het programma.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Overnachting omgeving Plzen.

2e dag: Via een mooie route door het zuiden van Tsjechië rijden we naar het plaatsje Hodonin waar we in de loop van de middag arriveren. Na aankomst heeft u tijd om de omgeving van het hotel en het stadje te verkennen. ’s Avonds rijden we naar het nabijgelegen wijndorpje Petrov voor een gezellige grillavond in een wijnkelder met muziek van Blaskapel Dolinecka.

3e dag:
Na het ontbijt bezoeken we in het nabijgelegen Čejkovice, het bedrijf SonnenTor, een grote theeën kruidenfabrikant. Aansluitend nemen we een kijkje in een historische wijnkelder, vroeger eigendom van de kruisridderorde de Tempeliers. ’s Middags staat verder nog een bezoek aan het 19e eeuwse kasteel in Lednice op het programma, volgens velen een van de mooiste kastelen van Europa. Aansluitend rijden we naar het nabijgelegen plaatsje Rakvice waar ’s avonds het jaarlijkse Tufarankafest plaatsvindt. In de loop van de avond terugrit naar het hotel.

4e dag: Rustdag voor de chauffeur. U kunt uitrusten, een wandeling maken of misschien de plaatselijke dierentuin bezoeken. ’s Middags rijden we met een plaatselijke touringcar naar het plaatsje Ratíškovice waar meerdere blaaskapellen u ongetwijfeld een aangename en gezellige middag zullen bezorgen. ’s Avonds diner in het hotel.

5e dag: Vandaag rijden we eerst naar de historische stad Straznice. Niet alleen het oude centrum, maar ook het openluchtmuseum dat een goed beeld geeft van het plattelandsleven in de 19e en begin 20e eeuw, zijn het bekijken meer dan waard. Later op de dag rijden we door de het grensgebied met Slowakije, een streek met een lieflijk landschap met enkele fraaie kuuroorden, waaronder Luhacovice, waar een pauze wordt ingelast.

6e dag: In de loop van de ochtend verlaten we Hodonin. Via een mooie route door Zuid-Bohemen rijden we naar de stad České Budějovice, waar we in de loop van de middag arriveren. Voordat we naar het hotel rijden, krijgt u tijd een kijkje te nemen in de historische binnenstad.

7e dag: Het prachtige middeleeuwse Česky Krumlov, dat we vandaag bezoeken wordt gezien als de een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Tsjechië. De hele binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van de Unseco. Vanaf de hoger gelegen busparkeerplaats kijkt men uit over de rode daken en ziet men hoe de Moldau zich een weg door het stadje baant. Gelegen op een heuvel verheft het imposante kasteel van de Rosenbergs zich hoog boven de stad. Na een wandeling o.l.v. een gids kunt u ’s middags op eigen gelegenheid rondstruinen door dit werkelijke unieke stadje.

8e dag: Na het ontbijt rijden we naar Praag, waar we nog voor het middaguur aankomen. ’s Middags maken we o.l.v. een gids eerst een sightseeingtour door de stad. Aansluitend kunt u nog enige tijd op eigen gelegenheid rondkijken.

9e dag: De ochtend wordt besteed aan een ander historisch hoogtepunt van Praag. We bezoeken namelijk de Praagse Burcht en omgeving. De middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen. Deze reis met veel muziek wordt ’s avonds besloten met een Tsjechische bierparty, d.w.z. met goed eten en live muziek!

10e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Op de heenreis overnacht u in het driesterren Hotel Ibis in Plzen (of gelijkwaardig). In České Budějovice verblijft u twee nachten in het viersterren Spa Hotel Vita (of gelijkwaardig) en in Praag twee nachten in het driesterren Hotel Olympik Tristar (of gelijkwaardig). Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche, toilet en televisie. In Hodonin, waar u vier nachten verblijft, zijn kamers gereserveerd in het driesterren Hotel Panon. De prima ingerichte kamers zijn allemaal voorzien van douche of bad, toilet en televisie. Het hotel heeft een prima restaurant en gezellige bar.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangen-diner)
• 1x grillavond in wijnkelder met muziek van Blaskapel Dolinecka
• 1x avondeten op het Tufarankafestival
• 1x diner met Moravische specialiteiten en folklore in hotel in Hodonin
• 1x Bierparty met goed eten en live muziek
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje in hotel in Hodonin
• entree Tufarankafest
• entree Blasmusikfestival in Ratíškovice
• bezoek thee- en kruidenfabrikant
• wijnproeverij
• stadwandeling Straznice
• entree openluchtmuseum
• bezichtiging Luhacovice
• wandeling České Budějovice
• wandeling Česky Krumlov
• gids voor sightseeingtour Praag
• gids voor sightseeing Praagse burcht
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij anders aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 149,-

Beoordelingen
Helaas, deze reis is volgeboekt of niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!