Vanuit onze standplaats Hluboká nad Vltavou hebben we enkele bijzonder mooie excursies gepland. Zo staan onder ander bezoeken aan de gouden stad Praag, České Budějovice, het Kasteel van Hluboká en het Middeleeuwse Český Krumlov op het zeer gevarieerde programma.

Šumava (= Boheemse Woud), betekent feitelijk ruisen, het ruisen van de rivier de Vltava (= Moldau) die door de uitgestrekte bossen stroomt.. De Tsjechische streek Zuid-Bohemen ligt tussen Praag en de Oostenrijkse grens in. In deze regio vind je groen. Heel veel groen. Met daar omheen sprookjesachtige kastelen, pittoreske dorpjes en her en der oude boerderijen. Hluboká nad Vltavou (in het Duits Frauenberg) is een lieflijk klein plaatsje in Zuid-Bohemen, gelegen op ca. 10 km vanaf de stad České Budějovice. Dat vooral bekend is geworden door het plaatselijke kasteel, een imposant, wit bouwwerk dat veel lijkt op het Engelse Windsor Castle.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het hotel in de late namiddag.

2e dag: Na het ontbijt rijden we naar Budweis zoals České Budějovice in het Duits heet. České Budějovice is de grootste stad van Zuid-Bohemen en ligt aan de oevers van de rivier de Vltava en de Malše. Maar vooral bekend van het Budweiser bier, dat in grote delen van de wereld wordt verkocht. Midden in het centrum ligt het oude vierkante stadsplein met de barokke Samson fontein en prachtige huizen waarvan enkele uit de 13e eeuw dateren. Verder zijn er heel veel gezellige straatjes die de moeite van een bezoekje waard zijn. Later op de dag brengen we een bezoek aan het kasteel van Hluboká. De van oorsprong vroeg gotische burcht uit de 13e eeuw is vele malen verbouwd en van eigenaar gewisseld. Uiteindelijk kwam de burcht in 1661 in handen van de machtige Schwarzenberg familie die verschillende verbouwingen lieten uitvoeren. De huidige vorm is het resultaat van een verbouwing die duurde van 1839 tot 1871! Bij de aanblik van het kasteel waant men zich in Engeland.

3e dag: Het Middeleeuwse Český Krumlov staat in z’n geheel onder toezicht van monumentenzorg. Vanaf de hoger gelegen bus parkeerplaats kijkt men uit over de rode daken en ziet men hoe de Moldau zich een weg door het stadje baant. Met haar ruim 300 historische gebouwen staat deze romantische stad op de Werelderfgoedlijst. Boven de stad verheft zich een prachtig kasteel met een schitterende tuin. Via oude steegjes kunt u eventueel naar het kasteel wandelen.

4e dag: Deze dag staat in het teken van Passau. Door de samenvloeiing van de Donau, de Inn en de Ilz, wordt Passau ook de driestromenstad genoemd. In de oude bisschopsstad liggen veel historische bezienswaardigheden. O.a. het oude raadhuis, de St. Paulskerk en de Salvatorkerk. Tijdens uw verblijf in de stad moet u zeker een bezoek brengen aan de imposante Stephansdom. Deze domkerk, die na een brand in 1662 werd herbouwd, herbergt het grootste kerkorgel ter wereld. Het heeft maar liefst 231 registers en 17.300 pijpen. Ook een wandeling door de sfeervolle Steiningergasse of over de oeverpromenade is zeker de moeite waard.

5e dag: Deze dag is gereserveerd voor een bezoek aan de stad Praag. O.l.v. een gids maken we een sightseeingtour door de stad waarbij bekende, maar ook minder bekende bezienswaardigheden de revue zullen passeren. In de loop van de middag keren we terug naar het hotel. 

6e dag: Rustdag. U kunt een wandeling maken en/of gebruik maken van de faciliteiten van het hotel.

7e dag: O.l.v. de chauffeur maken we een mooie tocht door het oostelijke deel van Zuid-Bohemen. Stops zijn onder meer gepland in het schilderachtige Třeboň en Jindrichuv Hradec, waar het historische centrum en het imposante kasteel het bekijken meer dan waard zijn.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een afscheidsdiner.

Hotel

U verblijft in het viersterrenhotel Parkhotel Nad Vltavou gelegen in een park met vijvers nabij het centrum van Hluboká. Alle kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, televisie, telefoon, safe, minibar en föhn. Het hotel heeft een lift, een prima restaurant en gezellige lobbybar. De gasten kunnen vrij gebruik maken van het Wellness-Center met o.a. whirlpool, sauna, stoombad en fitnessruimte.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en 3-gangendiner)
• 1x Boheemse avond met specialiteitenbuffet en live-muziek
• 1x warm/ koud buffet
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• filmavond
• vrije toegang tot het Wellness Center van het hotel
• 2 dagen begeleiding door een plaatselijke gids
• sightseeing Praag o.l.v. Nederlandssprekende gids
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 170,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Hluboká nad Vltavou

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
23-10-2022 8 dagen €695,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!