Tijdens deze korte 5-daagse carnavalsreis laten we u kennismaken met enkele typische bezienswaardigheden van Kent. Uiteraard is er een dagje Londen, maar daarnaast staan bezoeken aan onder andere Canterbury, Rochester, de Historic Dockyard in Chatham, het historische stadje Faversham en Leeds Castle op het programma.

Het Engelse graafschap Kent wordt ook wel ‘The garden of England’ genoemd. Het overwegend groene landschap is zeer afwisselend. Uitgestrekte landbouwgebieden, golvende heuvelruggen, schitterende bossen en  daarnaast wereldberoemde, kastelen, kathedralen en tuinen. Door zijn landschap, de vele pittoreske dorpjes met gezellige pubs, de vele  beziens-waardigheden en de gunstige ligging is Kent een ideale bestemming voor een korte vakantie. Gillingham vormt samen met Chatham, Rochester en enkele andere plaatsen de agglomeratie Medway, gelegen ca. 60 km ten zuidoosten van Londen. Het is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Londen en voor het verkennen van het oostelijke deel van het Graafschap Kent. Vanwege de ligging aan de rivier de Medway en vlakbij de monding van de Theems heeft deze regio van oudsher een binding met visserij, scheepsbouw en marine.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Per ferry steken we het Kanaal over en we arriveren zo rond het middaguur in Engeland. Het eerste reisdoel is de mooie middeleeuwse stad Canterbury, waar we een langere pauze zullen inlassen. Loop op uw gemak door de smalle straatjes met aan weerszijde de zo typische oude vakwerkhuizen en neem eens een kijkje bij de beroemde kathedraal, al sinds de 16e eeuw een veelbezocht bedevaartsoord. In de late namiddag arriveren we bij ons hotel in Gillingham.


2e dag: Na het ontbijt rijden we naar het nabij gelegen Rochester een historische plaats met een indrukwekkende kathedraal en een zo mogelijk nog imposanter kasteel. ’s Middags bezoeken we de ‘Historic Dockyard’ in Chatham. Vierhonderd jaar lang was Chatham de belangrijkste werf van de Britse Navy. Heden ten dage is het een schitterende openluchtattractie.


3e dag: Na aankomst in London maken we eerst een uitgebreide stadsrondrit o.l.v. een gids waarbij de vele beroemde bezienswaardigheden van de stad de revue zullen passeren. Daarna is er vrije tijd om op eigen gelegenheid op verkenning uit te gaan. In de late middag keren we terug naar ons hotel. 


4e dag: We rijden eerst naar het stadje Faversham, een werkelijk uniek historisch stadje, met de oudste marktplaats van Kent. ‘s Middags staat een bezoek aan het imposante Leeds Castle op het programma. Het kasteel is gelegen op twee eilanden in een meer. Naast het authentiek ingerichte kasteel zijn het omliggende park met prachtig aangelegde tuinen, een doolhof en een volière met zeldzame vogels het bekijken meer dan waard.


5e dag: Na een laatste ’full english breakfast’ beginnen we aan de terugreis. In de vroege middag nemen we de ferry naar het vaste land. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het driesterren, typische Engelse King Charles Hotel, gelegen nabij het centrum van Gillingham (ca. 1,5 km) en de ‘Historic Dockyard’ in Chatham (ca. 1,5 km). Alle kamers zijn met een lift bereikbaar en voorzien van douche, föhn, wc, televisie en koffie- en theezetfaciliteiten. In het Aurora restaurant kunt u genieten van prima maaltijden. In de gezellige lounge bar kunt u terecht voor een
drankje en een klein hapje.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid Engels ontbijt en prima 3-gangen-keuze-diner)
• afscheidsdiner
• ferry Calais-Dover v.v
• sightseeing Londen o.l.v. gids
• entree Leeds Castle
• parkeer- en tolkosten


Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.


Toeslag:
Eenpersoonskamer € 75,-.


Voor deze bestemming heeft u een GELDIG paspoort nodig.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Gillingham

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
10-02-2024 5 dagen €595,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!