De stad Lichtenfels, waartoe Fürstenberg behoort, ligt ingebed in het middelgebergte landschap ‘Waldeckische Schweiz’, tussen de plaatsen Korbach, Frankenberg en Medebach. De gemeente, gelegen ca. 90 km ten zuidwesten van Kassel, behoort tot de Landkreis Waldeck-Frankenberg.

Vanwege het vroege voorjaar hebben we ervoor gekozen om de eerste dag in de mooie stad Kassel door te brengen. Via een mooie route o.l.v. de chauffeur rijden we de tweede dag naar het verrassende stadje Soest.

Kassel is het culturele en economische centrum van het noordelijke deel van Hessen. De stad is gelegen in het mooie dal van de rivier de Fulda. In de stad liggen grote parken en fraaie plantsoenen. Vanwege de nalatenschap van de gebroeders Grimm word Kassel ook ‘sprookjesstad’ genoemd. De naam ‘kunststad’ dankt het aan de kunstmanifestatie Documenta, die elke vijf jaar in de stad wordt gehouden. Naast een
aantal historische gebouwen zijn er in de stad een groot aantal musea gevestigd. U krijgt volop vrije tijd om een aantal van de bezienswaardigheden met eigen ogen te aanschouwen.

Soest, in het Duits uitgesproken als ‘Zoost’, is een middelgroot stadje gelegen aan de rand van het Sauerland. Het is gelegen in de vruchtbare Soester Börde, een cultuurlandschap dat de overgang vormt van het Sauerland in het zuiden en het Münsterland in het noorden. In het compacte historische centrum liggen tal van bezienswaardigheden waaronder het Rathaus, de St. Patrokli Dom, de Domplatz, de Petrikirche, het Wilhelm Morgner Haus en het Theodor Heuss Park. In de stad liggen ook een aantal kleine musea. Geniet van de smalle bochtige straatjes, pleintjes, leuke winkeltjes en gezellige cafés.

ALLEEN NOG PLAATSEN VRIJ OP 9 EN 10 MAART!

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute gaat de reis, met een korte onderbreking voor een kopje koffie, rechtstreeks naar Kassel, waar we rond het middaguur zullen arriveren. Na aankomst heeft u ruim de tijd om een hapje te eten, een wandeling door de ‘Altstadt’ te maken, een van de musea of andere bezienswaardigheden te bekijken of gezellig te winkelen. U kunt ook deelnemen aan een stadswandeling o.l.v. een gids. In de loop van de middag rijden we naar ons hotel in Fürstenberg, waar we omstreeks 18.00 uur zullen arriveren. ’s Avonds welkomstdrankje, diner en een gezellige muziekavond.

2e dag: Na het ontbijt maken we o.l.v. de chauffeur eerst een mooie rondrit door de omgeving. De route gaat nagenoeg geheel over binnenwegen en voert ons eerst door het Waldeckerland en later door het noordelijke deel van het Sauerland. Omstreeks 13.00 uur arriveren we in het stadje Soest. Hier kunt u op uw gemak rondkijken in de verrassend mooie ‘Altstadt’. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het prima Hotel Zur Igelstadt, gelegen in het dorpje Lichtenfels-Fürstenberg. De kamers in het hotel zijn allemaal voorzien van douche of bad, minibar, toilet en televisie. Het hotel heeft verder een prima restaurant, gezellige bar, ‘Bierstube’, lift en kegelbanen.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals, entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer € 8,- (beperkt beschikbaar)
• stadswandeling Kassel € 7,50 p.p. (bij boeking op te geven)

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!