In 2013 hadden wij deze 2-daagse speciale najaarsaanbieding ook in ons programma. De combinatie van een goed hotel, een prima diner, een gezellige muziekavond en het bezoek aan de sfeervolle kerstmarkten in Kassel en Dortmund was destijds een enorm succes.

Nu het reizen weer mag, vonden we het een goed moment om deze reizen weer aan te bieden. Dichte bossen, meren met kristalhelder water, zachte heuvels en uitgestrekte weilanden zijn de kenmerken van het landschap van het Waldecker Land. Het afwisselende landschap, maar ook de gastvrijheid en de uitermate gunstige ligging maken deze streek een ideaal startpunt voor een korte vakantie. Onze standplaats Fürstenberg hoort bij Lichtenfels een gemeente van acht dorpjes met in totaal ruim 4000 inwoners. 

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute gaat de reis, met een korte onderbreking voor een kopje koffie, rechtstreeks naar Kassel, waar we rond het middaguur zullen arriveren. Kassel is over de hele wereld bekend als ‘sprookjesstad’ van de Gebroeders Grimm, maar vooral vanwege de ’Documenta’, een vijfjaarlijkse kunstmanifestatie rond eigentijdse kunst. Na aankomst heeft u ruim de tijd om een hapje te eten, een wandeling door de “Altstadt’ te maken, te winkelen of natuurlijk een bezoek te brengen aan de sfeervolle kerstmarkt. In de loop van de middag rijden we verder naar ons hotel in Fürstenberg, waar we omstreeks 18.00 uur zullen arriveren. ’s Avonds welkomstdrankje, diner en een gezellige muziekavond.

2e dag: Na het ontbijt maken we o.l.v. de chauffeur eerst een mooie rondrit door de omgeving. De route gaat nagenoeg geheel over binnenwegen en voert ons eerst door het Waldeckerland en later door het noordelijke deel van het Sauerland.
Omstreeks lunchtijd arriveren we in Dortmund. Hier krijgt u ruim de tijd om over de plaatselijke ‘Weihnachtsmarkt’ rond te struinen. Met ruim 300 kraampjes is de kerstmarkt van Dortmund een van de grootste van Duitsland. Laat u verrassen door de enorme diversiteit van deze uiterst sfeervolle markt. Omstreeks 17.00 uur rijden we verder huiswaarts. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het prima Hotel Zur Igelstadt en het ernaast gelegen Hotel zum Deutschen Haus, in het dorpje Lichtenfels-Fürstenberg. De kamers zijn voor het merendeel met de lift bereikbaar en allemaal voorzien van douche of bad, toilet en televisie. Het hotel heeft verder een prima restaurant, gezellige bar, ‘Bierstube’ en kegelbanen. 

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids- veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 20,- (beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Fürstenberg

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
26-11-2021 2 dagen €165,00 Direct boeken
27-11-2021 2 dagen €165,00 Direct boeken
10-12-2021 2 dagen €165,00 Direct boeken
11-12-2021 2 dagen €165,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!