Hoewel het geen speciale bedevaartsreis betreft, is Lourdes toch het hoofddoel van deze boeiende 8-daagse reis. U verblijft namelijk 3 nachten in deze wereldberoemde bedevaartsplaats. Naast de heiligdommen van Lourdes zullen tijdens de reis nog andere bezienswaardigheden aan bod komen. Zo wordt onder meer een bezoek gebracht aan het unieke bergstadje Rocamadour en wordt er een indrukwekkende rit door de Pyreneeën gemaakt.

Op 11 februari 1858 krijgt de 14-jarige Bernadette, dochter van molenaar Soubirous, bij het hout sprokkelen de eerste verschijning van Maria. In totaal zal Moeder Maria 18 keer aan Bernadette verschijnen. Bij de negende verschijning ziet Bernadette tot haar verbazing als ze de grond aanraakt water tevoorschijn komen. Een, tot op dat moment, niet bekende bron ontspringt. Naar aanleiding van deze gebeurtenissen wordt in 1862 besloten een kerk te bouwen boven de grot waar Maria aan Bernadette verscheen. In de loop der jaren groeit Lourdes uit tot een van de meeste bekende bedevaartsplaatsen ter wereld. Het wordt jaarlijks bezocht door miljoenen pelgrims, waaronder veel zieken. Velen laten zich onderdompelen in het water van de bron, hopende op genezing of geestelijke ondersteuning.

Reisprogramma

1e dag: Via België en Luxemburg rijden we zuidwaarts. In de stad Nancy wordt een langere pauze gemaakt waarbij we ondermeer het beroemde plein ‘Place Stanislas’, genoemd naar de Poolse koning Stanislas, bezoeken. Na de lunch rijden we verder naar de Bourgondische wijnstad Beaune gelegen aan de ‘Côte d’ Or’. Hier staat ondermeer een bezoek aan ‘Hotel Dieu’, een in 1443 door Nikolas Rolin gesticht ziekenhuis op het programma. Overnachting Beaune of omgeving.

2e dag: Dwars door de wijnvelden van de ‘Côte de Beaune’ rijden we via de oude Romaanse stad Autun en door het natuurpark ‘Du Morvan’ naar Clermont-Ferrand. Vooral het oude stadsdeel Mont-Ferrand is zeer de moeite waard. Na de middag vervolgen we onze weg langs ondermeer de Puy-de-Dôme en door de Auvergne naar Brive-la-Gaillarde voor de overnachting.

3e dag: ‘s Morgens rijden we eerst naar het unieke, tegen de rotsen aangebouwde stadje Rocamadour. Hier maken we een korte pauze, zodat u voldoende tijd krijgt dit werkelijk fantastische bergplaatsje te bekijken voordat we verder zuidwaarts gaan langs onder meer Cohors en Auch. Later in de middag bereiken we via o.a. de stad Tarbes, Lourdes, waar we 3 nachten zullen verblijven.

4e dag: Vrije dag in Lourdes. Bij voldoende belangstelling kunt u met uw chauffeur-reisleider de stad verkennen. Er wordt een wandeling gemaakt naar de Heiligdommen en een bezoek gebracht aan o.a. de Grot, de kerken Rosaire, Crypte, Basilique superieur en de ondergrondse Basilique Pius X. Na de lunch (op eigen gelegenheid) wordt de wandeling voortgezet langs het cachot, de Moulin en kan eventueel nog het museum over de geschiedenis van Bernadette worden bezocht.

5e dag: De dag van vandaag staat in het teken van het hooggebergte. De chauffeur maakt een grote rondrit door de Pyreneeën. Bergreuzen zoals de Col du Tourmalet of de Col d’ Aubisque, bekend van de Tour de France, zullen ongetwijfeld ook bij u ontzag inboezemen. 

6e dag: Na een vroeg ontbijt verlaten we Lourdes en rijden we via Les Landes naar Bergerac. De stad Bergerac, gelegen aan de oevers van de Dordogne, is bekend om zijn wijngaarden. In de middeleeuwse oude stad zijn het Pelissièreplein en zijn restaurantterrasjes, het Recollettenklooster en zijn Wijnhuis, en de oude haven bezienswaardig. ‘s Middags rijden we verder richting Oradour sûr Glane, waar we geconfronteerd worden met een dorp dat tijdens de Tweede Wereldoorlog totaal uitgebrand en verwoest is en er nu nog bij ligt alsof het gisteren was gebeurd. In de late namiddag arriveren we in porseleinstad Limoges, waar we zullen overnachten. 

7e dag: Na een kort verblijf in Limoges, rijden we verder noordwaarts. Via een mooie route komen we in de omgeving van Tours, alwaar we een bezoek brengen aan Chateau Amboise, een van de mooiste kastelen aan de rivier de Loire. Na dit bezoek volgen we de rivier en komen vervolgens in de omgeving van Orléans voor de overnachting.

8e dag: Na het ontbijt wordt o.l.v. de chauffeur een sightseeingtour door Parijs gemaakt. Hierbij zullen een groot aantal bezienswaardigheden van deze wereldstad de revue passeren. Na de lunch rijden we verder richting Nederland, waar deze enerverende reis zal worden besloten met een waardig afscheidsdiner.

Hotel

In de plaatsen Beaune, Brive-la-Gaillarde, Limoges en Orléans wordt overnacht in uitstekende en gunstig gelegen drie- of viersterrenhotels. De adresgegevens van deze hotels ontvangt u bij uw reisbescheiden. In Lourdes zijn kamers gereserveerd in het 4-sterren Hôtel Paradis. Hôtel Paradis ligt in het centrum van Lourdes, tegenover de rivier de Gave de Pau en op 5 minuten loopafstand van het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes en biedt uitzicht op de Pyreneeën. Alle kamers hebben bad of douche en wc, airco, tv. Het hotel beschikt over een lift.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid Frans ontbijt en een prima diner)
• afscheidsdiner
• alle te maken excursies inclusief mogelijke parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 279,-

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!