In Noord-Holland kun je heerlijk fietsen! Vanuit onze standplaats Volendam hebben we een aantal leuke, gevarieerde fietsroutes gezocht. Routes die u door het fraaie, overwegend vlakke landschap voeren en waarbij u voldoende tijd krijgt om bij diverse bezienswaardigheden en in leuke stadjes of dorpjes een pauze in te lassen.

Het noordelijke deel van de provincie Noord Holland is voor veel buitenlandse toeristen precies dat wat men voor ogen heeft als men zich een beeld vormt van Nederland. Bijna alles wat typisch Nederlands is vindt men hier terug. Polderlandschappen, kaasmarkten, molens, bollenvelden, vissersdorpjes, klederdrachten en water, vooral veel water.

Volendam is alom bekend. In Nederland, maar ook ver daarbuiten. Gelegen aan het Markermeer heeft het oude vissersdorp op velerlei gebied, waaronder de klederdracht, de vis, de muziek en de sport een naam opgebouwd. Het dorp behoort tot de gemeente Edam-Volendam en heeft ruim 22.000 inwoners. Mede door haar typische Hollandse uitstraling wordt het gezien als een van de mooiste dorpen van Nederland en trekt het veel, vooral ook buitenlandse, toeristen. Een wandeling over de Dijk, de typische klederdracht, de gerookte paling en de ligging nabij het voormalige eiland Marken en Amsterdam (20 km) zijn allemaal redenen dat mensen deze unieke plaats bezoeken.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Met een korte onderbreking voor een kopje koffie rijden we rechtstreeks naar Volendam waar we rond het middaguur arriveren. Na aankomst kunt u al de eerste fietstocht maken. We fietsen een kort kennismakingsrondje ‘Volendam en Edam’ van ca. 15 km. Het is een prachtige route met veel fotomomenten. Geniet van plezierboten op het water, karakteristieke huizen en de Volendamse gezelligheid. Fietsend over de Zeedijk ziet u enerzijds een weids polderland en anderzijds heeft u uitzicht op het Markermeer. Via Edam, bekend van de Kaasmarkt en de Speeltoren, keren we weer terug naar Volendam.

2e dag:
Amsterdamse Waterleidingduinen (50 km). De touringcar brengt u naar Landgoed Elswout, waar de route zal starten. U fietst langs prachtige natuurgebieden die omzoomd zijn door kapitale villa’s en buitenplaatsen en kleurrijke bollenvelden. De route leidt door de Amsterdamse Waterleidingduinen, een gebied waar jaarlijks miljoenen kubieke meter drinkwater doorheen stroomt. Via de badplaatsen Zandvoort en Bloemendaal fietst u vervolgens terug naar het startpunt van deze route.

3e dag:
Gouwzeeroute (45 km). Tussen het vasteland en het schiereiland Marken vindt u de Gouwzee. Deze route neemt u mee langs de wuivende rietkragen en door de historische stadjes rondom dit water. Hoogtepunt van deze tocht is de overtocht van Volendam naar Marken met de Volendam Express (niet inbegrepen). Bezichtig op het schiereiland de monumentale huizen, smalle steegjes, ophaalbruggen en werven. Tijdens de route kunt u verder even stoppen bij bezienswaardigheden zoals het Fort bij Kwadijk, De Waegh in Monnickendam en de Purmer Ee. 

4e dag:
We fietsen vandaag door de duinen rondom Bergen aan Zee (50 km). Tijdens deze mooie route combineren we de rustige natuur met bruisende steden. We fietsen door kaasstad Alkmaar met haar rijke geschiedenis maar fietsen ook door de duinen in de omgeving van Egmond aan Zee.

5e dag:
Paling-Molenroute (55 km). Geniet van de regio Waterland, een vlakke streek die zich uitstekend leent voor een mooie fietstocht. Het laaggelegen veenweidegebied, doorsneden met veel sloten en vaarten, wordt door de Waterlandse Zeedijk beschermd tegen het opdringende water. We passeren o.a. Monnickendam en Purmerend en komen uit bij de prachtige molens van de Zaanse Schans. Hier kunt u, naast de molens, ook de klompenmakerij, de scheepswerf en het bakkerijmuseum bezoeken.

6e dag:
Zuiderzeeroute (35 km). We verlaten Volendam en fietsen via Monnickendam en Diemen naar het eindpunt van vandaag: Muiden. Tijdens de fietsroute kunt u genieten van uitgestrekte polders en bezienswaardigheden die alles te maken hebben met water. Bezoek de Katwoudermolen, net buiten Volendam, Fort Diemerdam bij Diemen en vestingstadje Muiden. In deze historische stad vindt u verschillende gebouwen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zoals het Muizenfort en het bekende Muiderslot. Aan het einde van de route staat de touringcar klaar om u huiswaarts te brengen. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het legendarische driesterren Hotel Spaander, gelegen aan de haven, in het hart van Volendam. Alle comfortabele kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet, föhn, televisie, airco, koffie- en theefaciliteiten en hebben uitzicht over het Markermeer of het dorp. Het hotel heeft een lift, een sfeervol restaurant De Herberg, pub, lobbybar, binnenbad en sauna.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• uitgebreid informatiepakket met o.a. fietsroutes en een beschrijving van bezienswaardigheden op de route
• ondersteuning en begeleiding door chauffeur/reisleider
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer € 250,-
• huurfiets op aanvraag

Ophaalschema:
Bij deze fietsreizen is een beperkt ophaalschema van toepassing.

Fietsbus:
Deze fietsvakantie wordt uitgevoerd met een van onze luxe touringcars met onze nieuwe fietsaanhanger. Dat wil zeggen dat uw eigen fiets (of eventueel huurfiets) een plaats krijgt in deze aanhangwagen. Op deze manier kunt u met de fiets die u gewend bent op comfortabele wijze genieten van uw actieve vakantie

Begeleiding:
De chauffeur is bij deze reis net als bij al onze andere reizen uw begeleider en aanspreekpunt. Bij vragen, wensen, problemen (bijv. met uw fiets) zal hij u met raad en, indien mogelijk daad, ter zijde staan. Hij blijft gedurende de reis in de buurt en is mobiel bereikbaar. Indien nodig brengt hij u ’s morgens naar het beginpunt van de fietsroute en haalt hij u in de loop van de middag op bij het eindpunt van de dag.

Beoordelingen

Vertrekdata Fietsen in Noord-Holland

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
26-06-2023 6 dagen €825,00 Direct boeken
17-07-2023 6 dagen €825,00 Direct boeken
03-09-2023 6 dagen €825,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!