Net als verleden jaar hebben we ook in 2022 de wat kortere fietsreis door de Duitse Eifel weer in het programma opgenomen. In deze streek zijn legio mogelijkheden om te fietsen. Onder andere langs rivieren, meren, door gezellige Eifelstadjes en op voormalige spoorwegtrajecten.

Vanuit het hotel in het plaatsje Deudesfeld worden een aantal mooie en gevarieerde fietstochten gemaakt. Zo staan de Kosmosradweg, de Maare-Moselradweg, een (klein) deel van de Kyllradweg en een deel van de Eifel-Ardennenradweg op het programma. De laatste dag kunnen liefhebbers eventueel nog een klein stukje van de Ahrradweg fietsen. 

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. We rijden rechtstreeks naar het stadje Daun waar we rond het middaguur zullen arriveren. ’s Middags is al de eerste fietsroute gepland, de Kosmosradweg. Vanuit Daun fietst u via Gemünden, Oberstadtfeld, Niederstadtfeld en Schutz naar het plaatsje Meerfeld, gelegen in het natuurgebied Meerfelder Maar, het eindpunt van deze dag. Fietsroute ca. 22 km.

2e dag:
Vandaag staat de Maare-Moselradweg op het programma. De touringcar brengt u ’s morgens naar het Eifelstadje Daun waar de fietsetappe begint. De route staat goed aangegeven en gaat over bijzonder mooie goed begaanbare wegen en fietspaden. U fietst van Daun naar het bekende Bernkastel Kues. Onderweg kunt u op diverse plaatsen een korte of langere pauze maken. Fietsroute ca. 58 km.

3e dag:
Na het ontbijt rijden we naar het stadje Bitburg waar de fietsroute van vandaag begint. U fietst een deel van de bekende Kyllradweg. Via o.a. Hüttingen, Philippsheim, Speicherer Mühle, Speicher Kyll, Daufenbach en Pfalzel fietst u zuidwaarts naar het eindpunt van deze dag Trier. Voor u vertrekt kunt u op uw gemak in Bitburg rondkijken. Na aankomst in Trier heeft u ook alle tijd om deze oudste stad van Duitsland te verkennen. Fietsroute ca. 30 km. 

4e dag:
De fietsetappe van de Eifel-Ardennen-Radweg begint in het Duitse stadje Prüm en eindigt in het Belgische plaatsje St. Vith. De route voert achtereenvolgens langs Niederprüm, door Pitterbach, langs Pronsfeld, Hanscheidermühle, Winterscheid naar Ihren. Een stukje verder passeert u de Duits-Belgische grens en even later komt u via Steinebrück en Neidungen aan in Sankt Vith. Fietsroute ca. 37 km.

5e dag:
Terugreis. Na het ontbijt rijden we naar het plaatsje Schuld. Deze dag kunt u naar keuze doorbrengen in Bad Neuenahr/Ahrweiler of eventueel een deel van de Ahrradweg van Schuld naar Bad Neuenahr/Ahrweiler fietsen (fietsroute ca. 27 km). De reis wordt besloten met een prima afscheidsdiner.

Hotel

U verblijft in het driesterren Hotel zur Post in het plaatsje Deudesfeld. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, telefoon en televisie. Een aantal kamers heeft een balkon. Het hotel heeft een uitstekend restaurant, sfeervolle ‘Poststube’, gezellige ‘Bierstube’, Wellnessbereich met o.a. sauna, stoombad, caldarium, whirlpool en een mooie tuin.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner)
• 1x grillavond
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• filmavond over de Vulkaaneifel
• uitgebreid informatiepakket met o.a. fietsroutes en een beschrijving van bezienswaardigheden op de route
• ondersteuning en begeleiding door chauffeur/reisleider
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
• eenpersoonskamer € 24,- 
• huurfiets vanaf € 50,-

Ophaalschema: 
Bij deze fietsreizen is een beperkt ophaalschema van toepassing.

Fietsbus: 
Deze fietsvakantie wordt uitgevoerd met een van onze luxe touringcars met een speciale fietsaanhanger. D.w.z. dat uw eigen fiets (of eventueel huurfiets) een plaats krijgt in deze aanhanger. Op deze manier kunt u op de fiets die u gewend bent op comfortabele wijze genieten van uw actieve vakantie.

Begeleiding: 
De chauffeur is bij deze reis net als bij al onze andere reizen uw begeleider en aanspreekpunt. Bij vragen, wensen, problemen (bijv. met uw fiets) zal hij u met raad en, indien mogelijk daad, ter zijde staan. Hij blijft gedurende de reis in de buurt en is mobiel bereikbaar. Indien nodig brengt hij u ’s morgens naar het beginpunt van de fietsroute en haalt hij u in de loop van de middag op bij het eindpunt van de dag.

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!