Pretpark Europapark ligt nabij het plaatsje Rust in het Schwarzwald in Duitsland. Het is het grootste pretpark van Duitsland en na Disneyland Parijs, het drukst bezochte attractiepark van Europa. Het park wordt elk jaar door meer dan 5 miljoen mensen bezocht. In 2018 ook door u?

Bij een bezoek aan het Europapark maakt u eigenlijk een reis door Europa. Diverse Europese landen zijn minutieus nagebouwd. Uiteraard Duitsland waar uw avontuurlijke reis bij de ‘Brunnen der Begegnung’ begint en waar u via de ‘Deutsche Allee’ bij station ‘Alexanderplatz’ komt. In Engeland kunt u plaatsnemen in een meer dan honderd jaar oude ‘British Carousel’ en kunt u een ritje maken op de ‘Silverstone-Piste’. In ‘Quartier Français’ bevindt zich de o.a. achtbaan ‘Silver Star’, de hoogste achtbaan in Europa. Wat dacht u van de waterachtbaan ‘Poseidon’ in Griekenland. Bij de attractie ‘Piraten in Batavia’ bent u aangekomen in Nederland. In Ierland zijn diverse attracties voor de wat kleinere kinderen, waaronder het kinderschommelschip ‘Dancing Dingie’. Natuurwonderen zoals de gletsjer Vatnajökull en waterval Dettifoss komen we tegen in IJsland. De zeven meter hoge ‘Fontana di Paradiso’ in het Italiaanse meer, zorgt voor het typisch Italiaanse gevoel. Bij de spetterende waterattractie ‘Tiroler Wildwasserbahn’ en de achtbaan ‘Alpenexpress Enzian’ bent u in Oostenrijk gearriveerd. Ook Luxemburg met het markante piramide-vormige Historama-gebouw, Portugal waar de attractie ‘Atlantica SuperSplash’ u in de voetsporen van de grootste zeevaarders brengt, Rusland met de supersnelle achtbaan ‘Euro-Mir’, Zwitserland, waar de ‘Schweizer Bobbahn’ en de ‘Matterhorn-Blitz’ voor de nodige spanning zullen zorgen, Scandinavië met onder ander ‘Fjord-Rafting’ en de sprookjestoren van Anderson en Spanje, waar u zich ongetwijfeld even in Sevilla zult wanen, passeren de revue.

Al met al biedt het Europapark meer dan 100 attracties en shows. Veel te veel om in een dag te zien, te doen of te beleven. Daarom kunt u met Ghielen twee dagen doorbrengen in het volgens velen mooiste pretpark van Europa.

Reisprogramma

1e dag: We rijden naar het Franse stadje Colmar, waar vroeg in de middag zullen arriveren. Na aankomst kunt u op uw gemak rondkijken in dit typische wijnstadje in de Elzas. In de late middag rijden we naar ons hotel in het nabijgelegen Kehl. Diner in overnachting in Kehl.

2e dag: Na het ontbijt rijden we naar Rust voor een eerste bezoek aan het Europapark. Na aankomst kunt u tot sluitingstijd in het mooie park de tijd doorbrengen. We overnachten weer in Kehl.

3e dag: Na het ontbijt rijden we voor de tweede keer naar het Europapark. Nu kunt u tot 16.00 uur op het park verblijven. Thuiskomst in de loop van de avond.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in ***superior Ates Hotel in Kehl. Het hotel ligt op 5 minuten lopen van het centrum van Kehl en op een klein uurtje rijden met de bus vanaf het Europapark. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, wc, föhn, telefoon en televisie. Het hotel heeft verder een lift en een prima restaurant.

Inbegrepen

• verzorging op basis van logies met uitgebreid ontbijt
• prima diner ’s avonds op de 1e dag
• ticket dat recht geeft op twee dagen Europapark
• vervoer zoals beschreven
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 52,-

Korting:
Entreekorting kinderen 4 t/m 11 jaar € 3,50

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!