In het hart van Beieren ligt het natuurpark 'Altmühltal', met een oppervlakte van ruim 3.000 km² één van de grootste natuurparken van Duitsland. Dit prachtige natuurgebied omvat onder andere het schilderachtige dal van het riviertje de Altmühl, dat zich kronkelend een weg baant vanaf de bron op de Frankenhöhe, tot aan de uitmonding in de Donau bij Kelheim.

Elk jaar wordt het Almühltal door vele duizenden mensen ontdekt. Vaak op een actieve manier, bijvoorbeeld via ca. 170 kilometer lange ‘Altmühltal Radweg’ of middels de populaire wandelroute ‘Altmühltal-Panoramaweg’ van ruim 200 km. Maar ook natuur- en cultuurliefhebbers komen in het natuurpark niets te kort. Het idyllische landschapsbeeld wordt bepaald door de sterk meanderende rivier, grillige rotsformaties en uitgestrekte jeneverbes-heides. De geschiedenis van dit dal gaat terug tot de prehistorie. Langs de rivier staan diverse musea met fossielen. Ook zijn er resten van Romeinse bouwwerken en liggen er diverse middeleeuwse burchten.

Onze standplaats Enkering, gelegen in het hart van het Altmühltal, is een van de 16 plaatsen die behoren tot de gemeente Kinding. Het is een klein dorpje met prachtige ligging in het smalle, grillige Anlauertal. Aan weerszijden heuvelruggen met uitgestrekte beukenbossen. Een kijkje in de plaatselijke St. Ottmarkerk is zeker de moeite waard.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Onderweg wordt een langere pauze ingelast in het aan de Romantische Straße gelegen Rothenburg ob der Tauber. Dit drukbezochte historische plaatsje wordt gezien als een van de mooiste dorpen van Duitsland. In de loop van de middag arriveren we bij ons hotel in Enkering.

2e dag: Na het ontbijt rijden we naar Kelheim. Tijdens een boottocht over de Donau passeren we de indrukwekkende Donaudurchbruch. We varen naar de Benedictijnse abdij Weltenburg waar we van boord gaan en in het bezoekerscentrum kunnen rondkijken. Verder krijgen we een rondleiding en een film over het monnikenleven in de abdij. Per boot keren we terug naar Kelheim, waar we een langere pauze inlassen. Indien de tijd het toelaat brengen we ’s middags nog een bezoek aan de Befreiungshalle, een imposant monument, gebouwd in opdracht van Koning Ludwig I als gedenkteken voor de bevrijdingsoorlogen tegen Napoleon.

3e dag: De stad Nürnberg, die vandaag op het programma staat, is een bezoek meer dan waard. Eerst maken we een stadsrondrit o.l.v. gids. Aansluitend lunch op eigen gelegenheid en vrije tijd. In de loop van de middag bezoeken we het Reichparteitagsgelände o.l.v. een gids.

4e dag: Deze dag staat een mooie rondrit door het Altmühltal op het programma. Op diverse plaatsen, waaronder Weißenburg en Eichstätt, wordt een korte of langere pauze ingelast.

5e dag: Vrije dag. U kunt uitrusten, het dorpje Enkering verkennen, een wandeling maken of gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. In overleg met de hotelier kunt u misschien een fiets huren. 

6e dag: Vandaag rijden we naar de hoofdstad van Beieren, München, die we in korte tijd bereiken. Nadat een gids ons tijdens een rondrit wegwijs heeft gemaakt en de mooiste plekjes heeft laten zien, is er volop tijd om zelf de stad te verkennen. Loop in ieder geval even binnen bij het bekende ‘Hofbrauhaus’, waar het altijd druk en uitermate gezellig is.

7e dag: Na het ontbijt maakt de chauffeur een tweede rit door het Altmühltal. Deze keer rijden we oostwaarts. Ook nu worden op enkele plaatsen stops ingelast. Bijvoorbeeld in Beilngries, Dietfurt, Riedenburg of bij de druipsteengrotten Schulerloch nabij Essing.

8e dag: Terugreis. Onderweg wordt een langere pauze ingelast in Rüdesheim am Rhein. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Hotel Gasthof Heckl, waar we verblijven, is een familiebedrijf gelegen in het hart van het natuurpark Altmühltal. De mooie (en rookvrije) kamers hebben een zithoek en een televisie. Elke kamer heeft een eigen badkamer met een toilet en een douche. 's Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds van een prima dinerbuffet. Het driesterrenhotel heeft een lift, een gezellige bar Moier’s Vinothek, gratis internet en een mooie wintertuin.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima dinerbuffet)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond
• boottocht Donau
• bezoek klooster Weltenburg
• gids voor sightseeing Nürnberg
• bezoek Dokumentationszentrum Reichsparteitagsgelände
• gids voor sightseeing München
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 90,- 

Beoordelingen

Vertrekdata Enkering

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
13-06-2021 8 dagen €685,00 Direct boeken
11-07-2021 8 dagen €685,00 Direct boeken
29-08-2021 8 dagen €685,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!