De Eifel, een heel andere wereld en toch lekker dichtbij! Het nationaal park Eifel heeft een fascinerende natuur met uitgestrekte beuken- en eikenbossen, met geheimzinnige rotspartijen en verborgen ravijnen, met snelstromende rivieren en kratermeren.
Omdat de natuur hier in of meer z’n gang kan gaan zijn er weer oorspronkelijke wilde bossen ontstaan, waar deels bedreigde plant- en diersoorten kunnen gedijen. De rijkdom aan flora en fauna is dan ook enorm. Vele soorten vleermuizen, wilde katten, bevers en ijsvogels kan men hier aantreffen evenals de wilde narcis die in het voorjaar zorgt voor een ware kleurenpracht.

Het plaatsje Einruhr is een geliefde vakantieplaats aan de Obersee, de meeste zuidelijke arm van het grote stuwmeer Rurtalsperre Schwammenauel. De prachtige ligging aan het water, de mooie natuur en het beboste landschap maken Einruhr tot wat het is, een ideaal plaatsje voor een korte vakantie. U kunt hier tot rust komen, wandelen, misschien een fiets huren en een fietstocht maken. Daarnaast maken we een aantal mooie excursies in de omgeving.

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we rechtstreeks naar ons hotel in Einruhr, waar we tegen de middag zullen arriveren. In de loop van de middag rijden we naar het nabijgelegen Hellenthal waar we het Wildgehege en Greifvogelstation zullen bezoeken. Om 16.00 uur kunnen we een roofvogeldemonstratie bijwonen voor dat we terugrijden naar ons hotel.

2e dag: In de loop van deze dag maken we een boottocht over het stuwmeer van Schwammenauel. Tijdens de boottocht krijgt u een andere kijk op de landschap van de Eifel. Deze dag staat verder een rit met het toeristisch treintje ‘de Rursee Bahn’ op het programma. Tevens maken we een langere pauze in het typische Eifelstadje Heimbach.

3e dag: Na het ontbijt rijden we naar het plaatsje Schleiden, waar we een bezoek brengen aan Burg en Kamp Vogelsang. Dit complex werd in 1934 gebouwd als opleidingskamp voor de NSDAP. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het in gebruik als kazerne voor de Wehrmacht. Na de oorlog is het gebruikt als militair oefengebied, eerst door de Britten en na 1950 door het Belgische leger. In 2006 werd het monumentale gebied als onderdeel van het Nationalpark Eifel opengesteld voor het publiek. Het bezoek omvat een rondrit met de bus en een wandeling. Beide o.l.v. een ter plaatse kundige gids. ’s Middags wordt een langere stop ingelast in het mooie stadje Bad Münstereifel.

4e dag: Vandaag maakt de chauffeur een grote rondrit door de Eifel. De chauffeur zal u de mooiste plekjes laten zien en op diverse plaatsen een korte of langere pauze. Dit kan zijn bij Burg Nideggen, bij de Dauner Maare, in het stadje Daun of misschien bij het openluchtmuseum in Mechernich- Kommerm.

5e dag: Na het ontbijt kunt u nog een wandeling maken of in het plaatsje Einruhr rondkijken voor dat we naar het meest bekend stadje van de Eifel, Monschau, rijden, waar we rond het middaguur zullen arriveren. In Monschau kunt u de lunch gebruiken,winkelen, een wandeling maken, de Historische Senfmühle, de Glashütte of Museum Rotes Haus bezoeken of gewoon een terrasje pikken. De reis wordt in Zuid-Limburg besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het prachtig aan de oever van het stuwmeer gelegen driesterren Hotel Seemöwe. Alle kamers van het hotel zijn voorzien van douche, wc en televisie. Het merendeel van de kamers is met lift bereikbaar en hebben een balkon. Het hotel heeft verder een prima restaurant, bar, serre/wintertuin en een mooi terras.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• entree Greifvogelstation
• boottocht
• rit met de Rursee Bahn
• bezoek Kampvogelsang incl. rondrit en wandeling o.l.v. gids
• parkeer en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 32,-

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!