Het programma van deze 2-daagse najaarsaanbieding omvat bezoeken aan Luik en Monschau, waar u, naast een bezoek aan de plaatselijke ‘Weihnachtsmärkte’, op uw gemak kunt rondkijken. Tevens bezoeken we Krippana, de grootste kerststallententoonstelling van heel Europa.

De Eifel is één van de fascinerendste vakantiegebieden die binnen een paar uur reizen vanuit Nederland te bereiken is. Landschappelijk gezien kent het veel natuurschoon en is het bijzonder gevarieerd. De Eifel verbergt veel historische stadjes die een bezoek meer dan waard zijn. Winterspelt heeft een kleine 1000 inwoners en ligt ca. 25 km ten westen van het stadje Prüm, op de grens met België, nabij het Belgische Sankt Vith en het Luxemburgse Weiswampach.

Reisprogramma

1e dag: Met onderbreking voor een kopje koffie rijden we rechtstreeks naar Luik, waar we nog voor de middag zullen arriveren. Na aankomst heeft u volop vrije tijd om de sfeervolle kerstmarkt te bezoeken, te lunchen of te winkelen. In de loop van de middag rijden we verder naar Winterspelt waar we inchecken bij Haus Hubertus. Na het diner is er een gezellig samenzijn in de Gaststätte.

2e dag: Na het ontbijt vertrekken we richting Losheim, dat op de Duits-Belgische grens ligt, waar de grootste permanente expositie van kerstkribben, de Krippana is gevestigd. De expositie herbergt vele kerstkribben uit binnen- en buitenland. Daarnaast zijn ook vele grote kerstgroepen uit kerken te bezichtigen. Vervolgens gaan we naar het mooie
Monschau, Dit bekende Eifelstadje is sowieso in alle seizoenen sfeervol maar tijdens de Weihnachtsmarkt is het knusse stadje één en al kerstsfeer. Van eind november tot eind december is het oude centrum van Monschau het decor van vele feestelijk verlichte kerstkraampjes in de nauwe straatjes en het marktplein. Omstreeks 16:00 uur beginnen we weer aan de terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Wij hebben kamers gereserveerd in het driesterren, door de familie Jänen gerunde, Hotel Haus Hubertus in Winterspelt. Alle comfortabele kamers in dit rustig gelegen hotel zijn voorzien van douche, wc, telefoon, televisie en een zithoek. Het hotel heeft een lift, een uitstekend restaurant, sauna, terras en een kegelbaan.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner)
• entree Krippana
• afscheidsdiner
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids- veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer € 30,-.
• comfort tweepersoonskamer € 10,- p.p

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Eifel

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
01-12-2023 2 dagen €199,00 Direct boeken
15-12-2023 2 dagen €199,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!