De Tiroolse Zugspitz Arena is een fabelachtig paradijs op een gezonde hoogte van 1000m. Het gebied biedt haar bezoekers ontelbare mogelijkheden om te wandelen, klimmen, zwemmen, fietsen en nog veel meer mogelijkheden om te ontspannen.
De Zugspitze heeft feitelijk twee toppen. Met 2962m is oostelijke top de hoogste berg van het grillige Wettersteingebergte en, omdat deze op Duits grondgebied ligt, daarmee tevens de hoogste berg van Duitsland. Het is een imposant berggebied met groene almen, heldere bergmeren en een heerlijke natuur. In het gebied de Zugspitz Arena liggen sfeervolle dorpen zoals Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang am See en Ehrwald.

Ehrwald is de grootste plaats in de Zugspitz- Arena. Het heeft bijna 3000 inwoners en is er trots op dat men, ondanks de steeds sneller gaande moderne ontwikkelingen, toch veel waarde hecht aan oude waarden zoals gastvrijheid en oude volksgebruiken. Ehrwald is het ideale uitgangspunt voor een korte of langere wandeling of voor een fiets- of mountainbiketocht. Het gastvrije dorpje is daarnaast gunstig gelegen voor een aantal prachtige excursies.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. In de late namiddag arriveren we bij hotel Stern in Ehrwald, waar we de komende dagen zullen verblijven.

2e dag: ’s Morgens krijgt u eerst gelegenheid om het plaatsje Ehrwald zelf te verkennen. ’s Middags gaan we middels een bustocht de nabije omgeving verkennen, waarbij we ook het dalstation van de Zugspitzbahn bezoeken.

3e dag: Via het Ammerwald, langs Schloss Linderhof komen we aan in het plaatsje Oberammergau, wereldbekend door de Passiespelen, maar ook zeer de moeite waard vanwege de prachtig beschilderde gevels en het vele houtsnijwerk. We vervolgen onze route richting Füssen, waar een pauze wordt gemaakt en waar we de sprookjesachtige Duitse Königsschlösser Neuschwanstein en Hohenschwangau kunnen aanschouwen. De architectuur en ligging van deze kastelen is werkelijk uniek en spreekt tot ieders verbeelding.

4e dag: Vandaag rijden we het Ötztal in, naar de Rettenbachgletsjer, gelegen op een hoogte van ca. 2800 m. Liefhebbers kunnen met een gondel nog verder omhoog tot ca. 3200 m. Boven aangekomen heeft men schitterende vergezichten over de Oostenrijkse en Italiaanse Alpen. Op de terugweg brengen we nog een bezoek aan het mooie plaatsje Ötz, waar het dal naar is genoemd. Via de Fernpas keren we vervolgens terug naar Ehrwald.

5e dag: Vrije dag. U kunt wandelen door het Lermooser Moor of met de Ehrwalder Almbahn de alm op om daar te een wandeling rond het meer te maken. Ook kunt u met de Zugspitsbahn naar de top van de Zugspitze, zwemmen in het Ehrwalder zwembad of gewoon een terrasje opzoeken. 

6e dag: In de romantische Rosengartenschlucht zijn, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, geen rozen te vinden. Het is een smalle kloof waar vele houten bruggetjes zijn gebouwd, vanwaar men een mooi uitzicht heeft over het snelstromende water. Voor wie dit niet zo geschikt is, heeft Imst nog heel wat meer te bieden. Leuke winkels en restaurantjes, het Fasnachtmuseum, kortom u hoeft zich niet te vervelen. Na de middag vervolgen wij onze weg via het Mieminger Plateau en bezoeken Mösern, een van de mooiste plekjes van Tirol. Hier wordt hoog boven de Inn iedere dag de Vredesklok geluid voor vrede in de Alpenlanden. Daarna rijden we via Seefeld en Garmisch Partenkirchen, waar we nog even stoppen bij de skischans, weer terug naar ons hotel.

7e dag: Een tocht met de ‘Bummelzug’, een bezoek aan de hoogstgelegen bierbrouwerij van Oostenrijk, en adembenemende boottocht over de Heiterwangersee gelegen op een hoogte van bijna 1000 m., ook deze dag heeft de chauffeur voor u van alles in petto. Laat u verrassen!

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een heerlijk diner.

Hotel

U verblijft in het driesterren ‘Verwöhnhotel Stern’ van de familie Holzer-Hohenegg. Het hotel ligt in het centrum van Ehwald. Alle stijlvolle en gemoedelijk ingerichte kamers in het hotel zijn voorzien van douche of bad, wc, radio, telefoon, televisie en haarföhn. Het hotel heeft een lift, gezellige bar en een uitstekend restaurant waar u kunt genieten van ‘heimische’ maar ook internationale gerechten. Hotelgasten kunnen gratis gebruik maken van de sauna, het stoombad en de fitnessruimte. Voor het gebruik van het solarium wordt een vergoeding gevraagd. De familie Holzer en haar medewerkers zullen alles in het werk stellen om u een onbezorgde en onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangenkeuzemenu met saladebuffet)
• buffet met ‘heimischen Schmankerln’ op dag van aankomst
• 1x dessertbuffet
• welkomstdrankje
• 1x ‘Kaffee und Kuchen’
• vrije toegang tot het binnenbad van Ehrwald
• gratis gebruik van het merendeel van de faciliteiten van het hotel
• bezoek aan de plaatselijke ‘Schnappsbrennerei’ (‘mit Probe’)
• dansavond
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. Bij de 9-daagse reis zal de chauffeur zorgen voor een of meer extra excursies. 

Toeslag: 
Eenpersoonskamer vanaf € 105,- voor de 8-daagse reizen, vanaf € 120,- voor de 9-daagse reis.
Let op: zeer beperkt beschikbaar!

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!