De Faaker See, met een oppervlakte van ruim 2 km², het kleinste, maar meest zuidelijk gelegen meer van Karinthië, is een populaire vakantiebestemming. De vele strandbaden en het is turquoise water nodigen uit om te recreëren en te zwemmen. Midden in het meer ligt een eiland, dat in z’n geheel een natuurreservaat is, waar men heerlijk kan wandelen.

Karinthie wordt vanwege de vele meren ook wel de Oostenrijkse Riviera genoemd. Maar naast de vele meren, de langgerekte bergmassieven, de groene almen, de kabbelende bergbeken, de vele (historische) bezienswaardigheden en het gemoedelijke karakter van de bewoners, is het milde, bijna subtropische klimaat, voor duizenden mensen aanleiding om juist in deze Oostenrijkse provincie de vakantie door te brengen.

Het badplaatsje Egg am Faakersee, waar we verblijven, is gelegen aan de noordzijde van het meer. In dit leuke dorpje rijgen de hotels, pensions, Gasthöfe en vakantiewoningen langs de oever van het meer en op de helling van de berg Tabor en de Wauberg aaneen. In Egg am See is het goed toeven en het is daarnaast een ideale uitvalsbasis voor een aantal bijzonder mooie excursies.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Via de Duitse snelwegen rijden we naar ons overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland, waar we in de loop van de middag zullen arriveren.

2e dag: Na ontbijt rijden we via een mooie route o.l.v. de chauffeur verder zuidwaarts. De chauffeur zal onderweg een excursie organiseren of op een of enkele leuke plaatsen een korte of langere pauze inlassen. Aankomst in Egg am See in de loop van de middag.

3e dag: Na het ontbijt kunt u op uw gemak de omgeving van het hotel verkennen. In de loop van de middag gaan we naar Velden, waar de chauffeur bij voldoende belangstelling een boottocht op de Wörthersee zal organiseren. Aansluitend kunt u nog op eigen gelegenheid in deze frivole en enigszins mondaine plaats rondkijken. Een wandeling door het Kurpark of over de Seepromenade zijn zeker de moeite waard.

4e dag: Onder leiding van een gids maken we vandaag een rondrit met als thema het historische Karinthie. Onderweg bezoeken we Burcht Hochosterwitz, een van de meest imposante kastelen van Oostenrijk. De naam is van Slavische oorsprong en betekent scherpe berg, iets wat de ligging al doet vermoeden. We komen verder o.a. door het plaatsje Friesach, een oud stadje met vele goed bewaard gebleven historische bouwwerken, St. Veit an der Glan, door velen gezien als het mooiste dorp van Karinthie en Gurk, waar de plaatselijke domkerk wordt gezien als een van belangrijkste kunstschatten van het land.

5e dag: Na het ontbijt maken we o.l.v. de chauffeur een prachtige ‘Drei-Seeen-Fahrt’. De route voert langs de Ossiachersee, de Millstattersee en de Weissensee, het hoogstgelegen meer van de Alpen en onder meer bekend van de alternatieve Elfstedentocht.

6e dag: Vrije dag. U kunt uitrusten en gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. Bij mooi weer kunt u naar het strandbad van Egg am See. U kunt ook een wandeling maken. 

7e dag: Na de ‘Drei-Seeen-Fahrt’, staat vandaag een ‘Drei-Lander-Fahrt’ op het programma. De route voert ons zuidwaarts naar Italie langs onder andere Tarvisio, ooit druk bezocht vanwege de beroemde ledermarkt aldaar. Daarna rijden we via een mooie route met prachtige vergezichten naar het in de Sloveense Karawanken gelegen bergstadje Bled. Hier wordt een langere pauze gehouden. De terugreis naar Oostenrijk gaat via een prachtige route langs ondermeer Jesenice.

8e dag: Deze dag staat een bezoek aan Klagenfurt de hoofdstad van Karinthie op het programma. De ‘Altstadt’ van Klagenfurt is klein, maar bijzonder mooi. Bezienswaardig zijn de ‘Neuer Platz’ en de ‘Alter Platz’, een langwerpig plein waaraan een aantal barokke paleizen en patriciërswoningen zijn gelegen. Deze dag kan eventueel ook een kijkje worden genomen bij Minimundus, het Madurodam van Oostenrijk of worden gestopt bij de Pyramidenkogel, van waar men een prachtig uitzicht heeft op het omliggende berglandschap, de Worthersee en de stad Klagenfurt.

9e dag: We verlaten Egg am See en rijden noordwaarts. De chauffeur zal onderweg nog een excursie organiseren
of een langere stop maken in een leuke stadje of dorpje. We overnachten in het zuiden van Duitsland.

10e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Op de heen- en terugreis wordt overnacht in een prima middenklasse hotel in Zuid-Duitsland. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad, wc en televisie. In Egg am See verblijft u in het ***Vitalhotel Sonnblick van de familie Gretschnig. Dit prima hotel ligt op 500 meter vanaf het strandbad en ca. 1000 meter vanaf het centrum van Egg am See. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet, safe en televisie. De meeste kamers hebben een balkon. Het hotel heeft een lift, prima restaurant, gezellige bar, panoramaterras, binnenbad, fitnessruimte, sanarium, solarium en stoombad.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima keuze-diner met salade- en dessertbuffet, bij de overnachtingshotels 3-gangendiner) 
• 1x ‘Kärntner Schmankerlabend’
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• gids voor rondrit historisch Karinthië
• videoavond over Karinthië
• muziekavond
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij anders aangegeven.

Overige

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 100,-

Excursiemogelijkheden:
In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk.

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!