Het milde klimaat en het prachtige, meer dan 2000 jaar oude, wijnlandschap langs de rivier de Moezel nodigt menige vakantieganger uit tot een bezoek. Frankisch vakwerk en witgepleisterde huizen, zand-en leisteen zorgen voor vrijwel identieke romantische stadsbeelden.

In één van de laatste grote bogen van de Moezel, op ca. 13 km voordat deze uitmondt in de Rijn, ligt Dieblich. Dit schilderachtige wijndorp heeft een romantisch centrum met vakwerkhuizen en wordt omgeven door prachtige wijnbergen, eindeloze wijngaarden, kastelen en burchten. Dieblich staat vooral bekend om het jaarlijks terugkerende Weinfest, waarbij de heerlijkste wijnen rijkelijk vloeien.

Reisprogramma

1e dag: Na het ontbijt rijden we rechtstreeks naar ons hotel in Dieblich, waar we tegen de middag zullen arriveren. Na aankomst kunt u de omgeving van het hotel en het plaatsje verkennen.

2e dag: Via een mooie route rijden we naar het alom bekende Cochem. U kunt hier op uw gemak rondkijken en een wandeling maken op Moselpromenade. Indien mogelijk en bij voldoende belangstelling organiseert de chauffeur een boottocht op de Moezel. Via een andere route dan de heenreis rijden we in de loop van de middag terug naar Dieblich. ’s Avonds wijnproeverij in het hotel.

3e dag: Vandaag maken we een grote rondrit door de Eifel. De chauffeur zal u de mooiste plekjes laten zien en op diverse plaatsen een korte of langere pauze inlassen. Dit kan zijn bij de Dauner Maare, in het stadje Gerolstein, bij Burg Nideggen of Burg Satzvey. In de late middag zijn we terug bij ons hotel.

4e dag: Een bezoek aan Trier, de oudste stad van Duitsland mag in het programma niet ontbreken. ‘Roma Secunda’ het tweede Rome, zo werd Trier door de Romeinen genoemd. Bij elke stap diemen in Trier zet is er de confrontatie met het verleden. Na aankomt heeft u volop tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

5e dag: We genieten van een goed ontbijt in ons hotel. Hierna checken we uit en laden de koffers in de bus. Na wat vrije tijd in de morgen rijden we via de Laacher See weer richting het noorden. Voordat we in Nederland arriveren bezoeken we de waterburcht van Bergheim, een Informatiecentrum over Rijnlandse bruinkool. We sluiten deze reis af met een afscheidsdiner.

Hotel

U verblijft in het driesterren superior Hotel Pistono in Dieblich. Het hotel dat al 150 jaar door dezelfde familie wordt gerund ligt op loopafstand van het centrum van Dieblich. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, telefoon en televisie. Het hotel heeft een lift, café, prima restaurant, mooie tuin, gezellige wijnkelder, een overdekt zwembad en een sauna.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• wijnproeverij
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij anders aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 80,- (beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!