Hanzestad Deventer behoort tot de vijf oudste steden van Nederland. Al in 9e eeuwse bronnen wordt de stad vermeld en was er sprake van een nederzetting aan de IJssel. Door de ligging aan deze destijds belangrijke rivier groeide de stad in de Middeleeuwen uit tot een belangrijk handelscentrum.

Nadat de stad zich had aangesloten bij het Hanzeverbond groeide de welvaart. De 14e en 15e eeuw waren gouden jaren voor de stad. Uit die tijd is heel erg veel bewaard gebleven De stad kent enkele bijzondere stadswijken, waaronder het monumentale Bergkwartier en honderden bijzondere monumenten, snijramen, ornamenten en gevelstenen. Tijdens een wandeling is de rijke historie van de stad het beste te zien. Bijvoorbeeld het oudste stenen huis van Nederland, de oudste wetenschappelijke bibliotheek, het oudste park, het fraaie gemeentehuis, het speelgoedmuseum en de Lebuïnuskerk.

Zeker in de winter is Deventer een gezellige stad waar je altijd kunt genieten. De stad ademt Dickens, ook al vindt het nationaal bekende Dickens Festijn dit jaar niet plaats, de bijzondere kerstsfeer uit de boeken van Dickens kom je overal tegen in de stad, de gehele winter lang. Of je nu aan het winkelen bent of een stadswandeling maakt, de stad omarmt je met haar historische charme, winterse lichtjes en sierlijke kerstaankleding.

Foto's: Paul Doorn en Sander Korvemaker

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we rechtstreeks naar Deventer waar we na aankomst eerst bij het hotel de lunch gebruiken. Daarna maken we o.l.v. een gids een stadswandeling. De gids zal de meest bijzondere plekjes van de stad laten zien en tal van wetenswaardigheden vertellen. Daarna kunt u nog even zelf op verkenning uit. Rond 16.00 uur gaan we terug naar het hotel, waar we inchecken en ’s avonds het diner gebruiken.

2e dag: 1e Kerstdag. Na het kerstontbijt rijden we op ons gemak naar het plaatsje Harskamp, vooral bekend als legerplaats.
Na een feestelijke kerstlunch maken we o.l.v. een gids een mooie bustocht over de Veluwe. De route gaat eerst richting Vaassen en de Kroondomeinen. Op enkele plaatsen wordt een korte of langer pauze ingelast. In de loop van de middag keren we terug naar ons hotel waar ’s avonds een feestelijk kerstdiner wordt geserveerd. 

3e dag: 2e Kerstdag. ’s Morgens bent u vrij. Rond het middaguur worden we in kasteel Cannenburgh in Vaassen verwacht voor de lunch. Aansluitend kan in kleine groepjes het kasteel worden verkend, waarbij suppoosten op enkele plaatsen tekst en uitleg geven. Het van oorsprong Middeleeuwse kasteel Cannenburgh ligt in een prachtig parkbos met weilanden en vijvers. Laat u verrassen door de pracht en praal uit vroegere tijden. Indien de tijd het toelaat is er aansluitend nog wat vrije tijd in het centrum van Deventer. ’s Avonds wordt in het hotel wederom een feestelijk kerstdiner geserveerd. 

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. Hier kunt u op uw gemak rondkijken en gebruiken we tevens de lunch. In de loop van de middag rijden we huiswaarts. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Bij deze kerstreis verblijft u in het viersterren Postillion Hotel Deventer, gelegen aan de rand van de stad op ca. 4 km vanaf het centrum. Alle comfortabele designkamers zijn voorzien van een badkamer met regendouche, toilet, tv, radio en een bureau. Het hotel heeft een lift, een gezellige lounge met bar, terras en modern ingericht restaurant.

Inbegrepen

• verzorging op basis van volpension vanaf de lunch op de eerste dag t/m het afscheidsdiner op de laatste dag
• speciale kerstdiners op 1e en 2e Kerstdag
• stadwandeling Deventer o.l.v. gids
• rondrit Veluwe o.l.v. gids
• bezoek kasteel Cannenburgh
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 54,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Deventer

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
24-12-2020 4 dagen €495,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!