“Uitwaaien op Texel!!”, onder dit motto hebben we ook voor de carnavalsweek een 3-daagse reis naar Texel in het programma op genomen. Een kort reisje waarbij u de carnaval kunt ontvluchten en in alle rust kunt genieten van al het moois dat Texel u te bieden heeft.

Met een lengte van 23,7 km en een breedte van 9,6 km is Texel is het grootste van alle Waddeneilanden. De ca. 13.500 inwoners van Texel wonen verspreid over 7 dorpen, waarvan Den Burg het grootste is. Texel is bekend als schapeneiland, vogeleiland en om de enorme veelzijdigheid van de natuur en de vele recreatiemogelijkheden. Ook de flora en fauna op Texel is heel bijzonder.

De Koog, gelegen aan de westzijde van Texel, is een van de oudste dorpen op het eiland. Het voormalig vissersdorpje is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gezellige badplaats en biedt alles wat een toerist zich kan wensen. Een gezellig winkelcentrum, tal van leuke restaurantjes en uitgaansgelegenheden en dit alles met het strand op loopafstand.

Reisprogramma

1e dag: Met onderbreking voor een kopje koffie rijden we rechtstreeks naar Den Helder waar we de veerboot over het Marsdiep naar Texel nemen. Na aankomst maken we o.l.v. een gids eerst een rondrit. De gids laat ons de mooiste plekjes zien, vertelt over de natuur, geschiedenis en bezienswaardigheden en maakt ons al een beetje wegwijs op het eiland. In de loop van de middag arriveren we bij Hotel de Pelikaan.

2e dag: U bent de hele dag vrij om te doen en laten wat u zelf wilt. U kunt een wandeling maken door de duinen, naar Ecomare of naar het centrum van De Koog. U kunt ook een fiets huren en per fiets het eiland verkennen. Meer dan 135 km fietspaden, veelal gescheiden van de rijweg, staan ter beschikking. U kunt van 12.30-14.30 uur ook deelnemen aan een 2 uur durende Waddencruise met de Texel 44. (niet inbegrepen) U vaart naar de zandbanken met zeehonden en de Marinehaven in Den Helder. Vanaf het zonnedek kunt de bruinvissen zien en fotograferen. Tijdens de tocht is er een demonstratie netten boeten en krijgt u tekst en uitleg over de verschillende vissoorten in de Waddenzee en de Noordzee.

3e dag: ’s Morgens kunt u op uw gemak ontbijten. Daarna gaat de bagage in de bus en beginnen we aan de terugreis. Deze wordt in het plaatsje Slootdorp (Noord-Holland) onderbroken voor een bezoek aan de Tulpenexperience, de enige mogelijkheid in Nederland om tulpen te zien bloeien buiten het bloeiseizoen op het veld. Na dit bezoek rijden we verder huiswaarts. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het uitstekende driesterrenhotel De Pelikaan, prachtig gelegen nabij de Koog. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, televisie, telefoon en draadloos internet. Voor een toeslag zijn grotere comfort kamers beschikbaar. Het hotel heeft een lift, een uitstekend restaurant, een gezellige ‘Peli Pub’, sauna, zonnebank en fietsverhuur. Centrum De Koog is te voet in 20 minuten te bereiken en Ecomare ligt op 25 loopminuten.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner, keuze vlees/vis)
• afscheidsdiner
• veerboot Den Helder-Texel v.v.
• welkomstdrankje
• rondrit Texel o.l.v. gids
• bezoek Tulpenexperience
• parkeer- tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer € 50,- (beperkt beschikbaar)
• comfort tweepersoonskamer € 20,- p.p.
• fietshuur vanaf € 10,- p.d.
• waddencruise € 15,- p.d. #
  
# Alleen bij voldoende belangstelling. Bij boeking op te geven.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata De Koog

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
27-02-2020 3 dagen €275,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!