Een van de meest bekende historische plaatsen van Luxemburg is wel het middeleeuwse burchtstadje Clervaux. Het idyllische plaatsje is gelegen in het hart van de Ardennen, in een diep, nauw dal, aan de oevers van het riviertje de Clerve. De in 1910 in Romaans Bourgondische stijl gebouwde abdij van de Benedictijnen troont hoog boven de vallei.

Clervaux wordt omgeven door prachtige beboste heuvels die uitnodigen tot het maken van een wandeling. Er zijn dan ook bijna 100 km goed gemarkeerde wandelpaden met verschillende uitzichtpunten voor ontspanning en rust. In het gezellige autovrije centrum vindt men diverse restaurants, cafés en winkeltjes.

Foto: LFT_MikeZenari

Reisprogramma

1e dag: De heenreis naar Luxemburg wordt onderbroken met een bezoek aan de Abdij van Val-Dieu. De Abdij van Val-Dieu is de enige Belgische Abdij die de Franse Revolutie heeft overleefd. De binnenplaats, het park, de basiliek zijn vrij toegankelijk. Na dit bezoek gaan we via een mooie route door de Ardennen richting Clervaux waar we in de loop van de middag zullen arriveren. Na aankomst heeft u nog tijd om het hotel, de omgeving van het hotel en Clervaux te verkennen.

2e dag:
Na het ontbijt rijden we rechtstreeks naar Luxemburg-stad. Deze meer dan duizend jaar oude stad was ooit een van de sterkste vestingen ter wereld. We maken een rondrit door de stad o.l.v. een deskundige gids, waarbij we de meeste bezienswaardigheden waaronder de Kazematten, het Hertogelijk Paleis en de kathedraal te zien zullen krijgen. Aansluitend is er nog volop tijd om op eigen gelegenheid in het centrum van de stad rond te kijken.

3e dag:
Vandaag maken we een o.l.v. de chauffeur een mooie tocht door het Müllertal. Dit volgens velen mooiste stukje Luxemburg wordt gekenmerkt door vele kloven, ruige rotspartijenwatervallen en grotten en wordt dan ook ‘Klein Zwitserland’ genoemd. ’s Middags rijden we naar Grevenmacher waar we de bekende wijnkelders van Bernard Massard en/of de vlindertuin ‘Jardin des Papillons’ kunnen bezoeken. 

4e dag:
Via een mooie route rijden we naar Trier, de oudste stad van Duitsland. Trier heeft vele gezichten, hetgeen logisch is bij een stad met een meer dan 2000 jaar oude geschiedenis. Op weg terug naar Clervaux wordt nog een pauze ingelast in het stadje Diekirch, bekend van het bier dat dezelfde naam draagt, maar ook een toeristisch centrum met autovrije winkelstraten en talrijke bewegwijzerde wandelwegen langs de rivier de Sûre.

5e dag:
Na het ontbijt verlaten we Clervaux. We rijden naar het nabijgelegen Vianden. waar een langere pauze wordt ingelast. Het beeld van dit schilderachtig gelegen dorpje wordt vooral bepaald door het feodale kasteel, het grootste kasteel van Luxemburg, dat hoog boven het stadje uittorent. Indien mogelijk brengen we een bezoek aan de ondergrondse waterkrachtcentrale. Liefhebbers kunnen eventueel een tochtje met de kabelbaan maken. Eenmaal boven aangekomen heeft men een panoramisch uitzicht op het kasteel, op Vianden en het dal van de Our. Via een mooie route rijden we vervolgens langzaam huiswaarts. De reis wordt op Nederlandse bodem besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers voor u gereserveerd in het driesterrenhotel Hotel du Commerce, gelegen aan de voet van het kasteel van Clervaux en de rivier de Clerve. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, föhn, flatscreen televisie, telefoon en gratis WIFI. Het hotel heeft een lift, culinair restaurant, bar en een eigen wellnesscentrum dat bestaat uit een sauna, whirlpool, Turks bad, zonnebank, infraroodcabine, overdekt zwembad met jet-stream en een zonneterras.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner)
• 1x feestelijk dinerbuffet
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond
• stadsrondrit Luxemburg stad o.l.v. Nederlandssprekende gids
• vrij gebruik van zwembad en sauna
• parkeer en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 60,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Clervaux

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
04-07-2022 5 dagen €425,00 Direct boeken
26-09-2022 5 dagen €425,00 Direct boeken
17-10-2022 5 dagen €425,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!