De Lüneburger Heide, een schitterend gebied met heide, berkenbossen, karakteristieke jeneverbesstruiken, stille landwegen en schaapskuddes, gelegen tussen Hannover en Hamburg, is één van meest geliefde vakantiebestemmingen van Noord-Duitsland. Ook in de nog wat donkere maanden is het hier goed vakantie vieren.
Als standplaats hebben wij gekozen voor de zeer mooie stad Celle. Het historische centrum van Celle wordt gekenmerkt door de vele typische vakwerkhuizen, waarvan de oudste uit de 15e eeuw stammen. Ook het Herzogschloss, de Stadtkirche, het Rathaus, de synagoge en het Hoppener Haus zijn het bekijken meer dan waard. Dat geldt ook voor het Kunstmuseum, dat zelfs ’s nachts als kunstwerk weet te boeien. Wandel ontspannen door de laatmiddeleeuwse straatjes en steegjes, proef de sfeer en laat u verrassen.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Na aankomst in Celle maken we tijdens een wandeling o.l.v. een deskundige gids kennis met de oude binnenstad. Aansluitend kunt u zelf op verkenning uitgaan.

2e dag: Na het ontbijt rijden we naar het plaatsje Bispingen, waar we ‘Jagd-Villa Iserhatsche’ bezoeken. Hier komt u zonder enige twijfel ogen te kort. Naast een Barokke tuin met meer dan 500 ‘verrassende’ spreuken zijn er diverse gebouwen en bouwwerken die het bekijken meer dan waard zijn. O.a. de ArachneRie met een spinnenwebdak en schilderingen die de oude tijd van Pompeji doet herleven en de ‘Berg der Sammelleidenschaft’ met ondermeer een verzameling van 16000 gevulde flesjes bier en 250.000 lucifersdoosjes. Indien mogelijk en bij voldoende belangstelling organiseert de chauffeur ’s middags een winterse huifkartocht over de Lüneburger Heide.

3e dag: Na het ontbijt gaan we richting Hanzestad Hamburg, de op een na grootste metropool van Duitsland. Met zijn koopmanspaleizen, prachtige promenades, winkelpassages en St. Pauli, straalt Hamburg wereldflair uit. Eerst maken we o.l.v. een Nederlandssprekende gids een sightseeingtour waarbij bekende, maar ook minder bekende bezienswaardigheden de revue zullen passeren. Natuurlijk zullen de haven en de ‘Reeperbahn auf Sankt Pauli’ worden aangedaan. Na de rondrit bent u vrij om op eigen gelegenheid op verkenning uit te gaan. Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur nog een boottocht door de haven organiseren.

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar de historische Hanzestad Lüneburg. Tijdens een wandeling zal een ter plaatse kundige gids u de mooiste en interessantste plekjes laten zien. Daarna kunt u nog even op eigen gelegenheid rondkijken voor dat we in de loop van de middag via een mooie route o.l.v. de chauffeur terug rijden naar Celle.

5e dag: Terugreis. Onderweg wordt een langere pauze ingelast in Osnabrück. Hier kunt u op uw gemak rondkijken en lunchen. Osnabrück is een van de twee steden waar in 1648 de Vrede van Westfalen werd gesloten, waarmee de Dertigjarige Oorlog werd beëindigd. Het heeft een gezellig centrum met een keur aan moderne winkels, restaurantjes, traditionele cafés en ‘Gaststubes’. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het uitstekende driesterren Tryp Hotel, gelegen aan de rand van Celle. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, telefoon en televisie. Het hotel heeft een lift, prima restaurant, een gezellige lobbybar, sauna en terras.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• wandeling Celle o.l.v. gids
• bezoek ‘Jagd-Villa Iserhatsche’
• rondrit Hamburg o.l.v. gids
• wandeling Lüneburg o.l.v. gids
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij anders aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag:
• eenpersoonskamer € 68,- (beperkt beschikbaar)
• huifkartocht ca. € 10,-*
• rondvaart haven Hamburg ca. € 20,-*

*alleen bij voldoende belangstelling

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Celle

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
10-02-2018 5 dagen €410,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!