Tijdens deze 5-daagse reis laten we u kennismaken met enkele hoogtepunten van het Engelse graafschap Kent. Uiteraard is er een dagje Londen, maar daarnaast zult u ogen te kort komen bij enkele unieke excursies in de omgeving, zoals Leeds Castle, Clergy House, Sissinghurst Castle & Gardens, badplaats Brighton en uiteraard de stad Canterbury, waar we verblijven.

Het Engelse graafschap Kent wordt ook wel ‘The garden of England’ genoemd. Het overwegend groene landschap is zeer afwisselend. Uitgestrekte landbouwgebieden, golvende heuvelruggen, schitterende bossen en daarnaast wereldberoemde kastelen, kathedralen en tuinen. Door zijn landschap, de vele pittoreske dorpjes met gezellige pubs, de vele bezienswaardigheden en de gunstige ligging is Kent een ideale bestemming voor een korte vakantie.

Canterbury is een prachtige middeleeuwse stad in het zuidoosten van Engeland. De stad ligt op slechts een kleine twee uurtjes rijden van Londen en een half uurtje van Dover. De stad met ca. 45.000 inwoners wordt jaarlijks door tienduizenden toeristen bezocht. De imposante kathedraal, de moederkerk van de Anglicaanse Kerk, is een druk bezocht bedevaartsoord. Het middeleeuwse karakter geeft Canterbury een aparte charme. In de nauwe straatjes met aan weerszijde de typisch oude vakwerkhuizen waant u zich in vroeger tijden. Het is een levendige studentenstad met veel restaurants, pubs, terrasjes, winkels en boetieks en sfeervolle pleintjes.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Per ferry steken we het Kanaal over en arriveren zo rond het middaguur in Engeland. We rijden daarna rechtstreeks naar het hotel in Canterbury. Nadat we hebben ingecheckt kunt u al direct in de stad op verkenning uitgaan. Het hotel ligt op loopafstand (minder dan 1 km) van het centrum.

2e dag: Vandaag staat Londen op het programma. Na aankomst maken we eerst een rondrit o.l.v. een Nederlandssprekende gids waarbij alle markante en bekende bezienswaardigheden van de stad de revue zullen passeren. Daarna is er vrije tijd om op eigen gelegenheid op verkenning uit te gaan. In de late middag keren we terug naar ons hotel.

3e dag: ‘s Morgens rijden we naar de historische stad Rochester die schrijver Charles Dickens inspireerde in vele van zijn boeken. Op veel gebouwen in de stad vindt u gedenkplaten van de schrijver. Er is een indrukwekkende kathedraal en een zo mogelijk nog imposanter kasteel. ’s Middags bezoeken we het imposante Leeds Castle. Het kasteel is gelegen op twee eilanden in een meer. Naast het authentiek ingerichte kasteel zijn het omliggende park met prachtig aangelegde tuinen, een doolhof en een volière met zeldzame vogels het bekijken meer dan waard.

4e dag: Vandaag brengen we een bezoek aan het sfeervolle en historische plaatsje Faversham. Bezoek Abbey Street dat door velen bestempeld wordt als de mooiste middeleeuwse straat van Groot-Brittannië. Daarna rijden we verder naar de Historic Dockyard in Chatham. Deze voormalige historische scheepswerf is tegenwoordig een zeer interessante attractie met diverse historische gebouwen, galerieën en historische oorlogsschepen.

5e dag: Na het laatste ‘full English breakfast’ rijden we via een mooie route, deels langs de kust, op ons gemak richting Dover, waar we in de vroege middag de ferry nemen naar het vaste land. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het driesterren Best Western Abbots Barton Hotel, gelegen nabij het centrum (minder dan 1 km) van het centrum van Canterbury. Alle kamers zijn met een lift bereikbaar en voorzien van douche, föhn, wc, televisie en koffie- en thee zetfaciliteiten. In het Fountain restaurant kunt u genieten van prima maaltijden, terwijl u in de gezellige Westfield bar terecht kunt voor een drankje.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid Engels ontbijt en prima 3-gangen-keuze-diner)
• afscheidsdiner
• ferry Calais-Dover v.v
• sightseeing Londen o.l.v. gids
• parkeer- en tolkosten

JUBILEUMEXTRA: '1 beer or wine in the westfieldbar'

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 50,-

Beoordelingen

Vertrekdata Canterbury

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
23-09-2021 5 dagen €550,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!