Bremen, stad aan de Weser, Hanze-, universiteits- en bisschopsstad, stad van het sprookje de Bremer Stadtmusikanten van de gebroeders Grimm, vormt samen met Bremerhaven de kleinste van de 16 Duitse deelstaten.

Ondanks haar ruim 500.000 inwoners is de sfeer in Bremen erg ontspannen en gemoedelijk. Traditioneel en modern, geschiedenis en cultuur, dorps en stedelijk, zijn in deze  compacte, kleine en gezellige metropool met elkaar verweven.

Het kloppende hart is de historische Marktplatz, met de St. Petri Dom, het stadhuis, het Rolandstandbeeld en het beeld van de stadsmuzikanten. Ook zeer de moeite waard zijn de Böttcherstraße, de oeverpromenade Schlachte en de middeleeuwse wijk Schnoor met zijn smalle steegjes. Bremen is een stad om te ontdekken, met o.a. het interactieve Universum, het Übersee museum, ontdekkingswereld Botanika, het Airbus bezoekerscentrum, de Mercedes fabriek, een stad voor de kunst-, cultuur- en curiosaliefhebber en zeker ook een stad om te winkelen en te genieten.

Foto's: BTZ Bremer Touristik-Zentrale

Reisprogramma

1e dag: Met onderbreking voor een kopje koffie rijden we rechtstreeks naar Bremen, waar we rond het middaguur zullen arriveren. ’s Middags maken we eerst een wandeling o.l.v. een gids die ons wegwijs maakt en ons alvast de mooiste plekjes laat zien. In de late namiddag gaan we naar ons hotel voor diner en overnachting.

2e dag: Na het ontbijt kunt u de hele dag op eigen gelegenheid de stad verkennen. Een ding is zeker, u hoeft zich geen moment te vervelen. Omstreeks 16.00 uur gaan we terug naar het hotel. Na het diner begint in de zaal van het hotel om 20.00 uur een grandioze muziekavond met o.a. de bekende Schlagersängerin Heike Sander en die Rodensteiner, bekend om hun bijzondere Oktoberfest-optredens.

3e dag: Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. In de prachtige historische stad Münster wordt een langere pauze ingelast. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het viersterren Atlantic Hotel Universum gelegen in het noorden van stad op 4 km van het centrum, vlak bij de universiteit, Naturschutzgebiet Stadtwaldsee en het fraaie Bremer Bürgerpark. De kamers zijn voorzien van bad, wc, televisie, bureau en airco. Het hotel heeft een lift, een prima restaurant Campus en een gezellige bar en sauna.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner )
• stadswandeling Bremen o.l.v. gids
• muziekavond met Heike Sander en die Rodensteiner
• afscheidsdiner incl. 2 consumpties
• parkeer en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 44,- (beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Bremen

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
05-11-2021 3 dagen €305,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!