De Britten noemen hun zuidkust het mooiste vakantiegebied ter wereld. Naast het milde klimaat, waar, door de warme golfstroom, palmbomen kunnen gedijen, staat deze streek bekend vanwege haar grote veelzijdigheid.

Woeste natuurgebieden en grillige krijtrotsen worden afgewisseld met groene valleien, prachtige stranden en sfeervolle dorpjes. Een vakantie naar de Engelse Zuidkust is een unieke belevenis. Ook in februari! Een vakantie anders dan alle andere. Een ideaal reisdoel voor diegene die eens iets anders wil dan Duitsland of Oostenrijk, maar toch natuur en cultuur hoog in het vaandel heeft staan.

Bournemouth, de plaats waar we verblijven is een typische Engelse badplaats. Het lange zandstrand, de karakteristieke pier, een sfeervolle promenade en een oergezellig centrum met een enorm aanbod aan winkeltjes, restaurants, pubs en diverse andere voorzieningen, zorgen er voor dat u zich tijdens deze reis niet hoeft te vervelen.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. De overtocht van het Kanaal gaat per ferry (P&O-ferries).

2e dag: ’s Morgens bent u vrij om het hotel, de omgeving en natuurlijk Bournemouth te verkennen. ’s Middags rijden we naar Salisbury, gelegen in het graafschap Wiltshire. Deze plaats heeft een fraai centrum. In de bibliotheek van de imposante gotische kathedraal uit de 13e eeuw bevindt zich een van de vier originele manuscripten van de Magna Charta, het beroemdste document uit de Britse constitutionele geschiedenis.

3e dag: Via een mooie busrit door het Engelse landschap rijden we naar Bath, vooral bekend vanwege de restanten van Romeinse baden, maar daarnaast een lieflijk stadje met een indrukwekkende architectuur. De terugreis voert ons langs het plaatsje Avebury, waar mysterieuze rotsformaties, die even oud zijn als de grote tempels en piramiden van Egypte, van dichtbij te bekijken zijn.

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar Portsmouth. Deze stad is al ruim 500 jaar de thuishaven van de Royal Navy en mede daardoor een opwindende stad en het centrum van maritiem erfgoed. Een bezoek aan de historische Dockyards is dan ook een ware belevenis. Portsmouth heeft daarnaast legio andere bezienswaardigheden en veel mogelijkheden om te shoppen

5e dag: Verrassingsdag. Afhankelijk van de belangstelling en de mogelijkheden zorgt de chauffeur voor een extra excursie. Dit kan een bezoek aan kasteel of een mooie plaats zijn, maar mogelijk ook een rit door het mooie Engelse landschap.  Misschien wel een combinatie daarvan. Laat u verrassen!

6e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het Mayfair Hotel, gunstig gelegen op slechts enkele minuten lopen van de kust en vlakbij het rustieke centrum van Bournemouth. Alle comfortabele ’non smoking’ kamers zijn voorzien van douche, wc, televisie, föhn en koffie- en theezetfaciliteiten. Het hotel heeft een lift naar de tweede etage, een uitstekend restaurant, een gezellige lounge annex bar en een wintertuin.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid Engels ontbijt en prima 3-gangen-keuze-diner)
• afscheidsdiner
• ferry Calais-Dover v.v.
• 1x afternoon “cream-tea”
• welkomstdrankje
• 2x muziekavond
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Voor een eenpersoonskamer wordt geen toeslag gevraagd (zeer beperkt beschikbaar).

Beoordelingen

Vertrekdata Bournemouth

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
26-02-2022 6 dagen €550,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!