De Britten noemen hun zuidkust het mooiste vakantiegebied ter wereld. Naast het milde klimaat, waar door de warme golfstroom palmbomen kunnen gedijen, staat deze streek bekend vanwege haar grote veelzijdigheid. Woeste natuurgebieden en grillige krijtrotsen worden afgewisseld met groene valleien, prachtige stranden en sfeervolle dorpjes.
Een vakantie naar de Engelse Zuidkust is een unieke belevenis. Een vakantie anders dan alle andere. Een ideaal reisdoel voor diegene die eens iets anders wil dan Duitsland of Oostenrijk, maar toch natuur en cultuur hoog in het vaandel heeft staan. Het graafschap Dorset, centraal gelegen aan de Engelse zuidkust, is een land van contrasten. Het heeft een rotsachtige kust en vele krijtheuvels. Het noorden en zuiden van het graafschap zijn zeer vruchtbaar en bezitten veel goede weidegronden. De agrarische sector is hier dan ook een belangrijke bron van inkomsten.

Maar ook het toerisme is in deze streek van groot belang. Met name de badplaatsen Bournemouth, Poole en Weymouth trekken jaarlijks vele duizenden toeristen. Bournemouth, de plaats waar we verblijven is een typische Engelse badplaats. Het lange zandstrand, de karakteristieke pier, een sfeervolle promenade met mooi aangelegde parken en tuinen en een oergezellig centrum met een enorm aanbod aan winkeltjes, restaurants, pubs en diverse andere voorzieningen zorgen er voor dat u zich tijdens deze reis niet hoeft te vervelen. Ook het omliggende parklandschap met z’n kenmerkende heggen en stenen wallen is zeer de moeite waard.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. De overtocht van het Kanaal gaat per ferry (P&O-ferries).

2e dag: ’s Morgens bent u vrij om het hotel, de omgeving en natuurlijk Bournemouth te verkennen. ’s Middags rijden we naar de plaats Poole waar we een bezoek brengen aan Compton Acres, de schepping van Mr. Thomas William Simpson, een complex met maar liefst 9 verschillende thematuinen. Via een mooie rit langs Poole Harbour, de grootste natuurlijke haven ter wereld keren we terug naar Bournemouth.

3e dag: Via een mooie busrit door het Engelse landschap rijden we naar Bath, vooral bekend vanwege de restanten van Romeinse baden, maar daarnaast een lieflijk stadje met een indrukwekkende architectuur. De terugreis voert ons langs het plaatsje Avebury, waar mysterieuze rotsformaties, die even oud zijn als de grote tempels en piramiden van Egypte, van dichtbij te bekijken zijn. Even later passeren we nog het beroemde Stonehenge, dat nog altijd een geheimzinnige aantrekkingskracht op iedere bezoeker uitoefent.

4e dag: De dag van vandaag brengt ons naar de New Forest, een groot en uitgestrekt gebied met veel heide, laagveen en oude bossen. Het is een waar eldorado voor vossen, herten en de voor deze streek zo typische ruigharige, halfwilde pony’s. De paarden en pony’s die gewoon in het wild rondlopen hebben overigens voorrang op al het andere verkeer.

5e dag: Via een mooie route rijden we naar Wight. Het Isle of Wight is 37 km lang, 21 km breed en ligt slechts enkele kilometers uit de kust van Engeland. Vele riviertjes doorkruisen het eiland, dat rijk is aan natuurschoon en een bijzonder mild klimaat heeft.

6e dag: Na het ontbijt rijden we naar Portsmouth. Deze stad is al ruim 500 jaar de thuishaven van de Royal Navy en mede daardoor een opwindende stad en het centrum van maritiem erfgoed. Er is een overvloed aan bezienswaardigheden, veel mogelijkheden om te shoppen en volop entertainment. ’s Middags rijden we naar Salisbury, gelegen in het graafschap Wiltshire. Deze plaats heeft een fraai centrum. In de bibliotheek van de imposante gotische kathedraal uit de 13e eeuw bevindt zich een van de vier originele manuscripten van de Magna Charta, het beroemdste document uit de Britse constitutionele geschiedenis.

7e dag: Vrije dag. U kunt naar het strand, de Pier, een wandeling maken of gewoon een dagje uitrusten.

8e dag: Terugreis met prima afscheidsdiner.

Hotel

Ook dit jaar hebben we kamers gereserveerd in het Mayfair Hotel, gunstig gelegen op slechts enkele minuten lopen van de kust en vlakbij het rustieke centrum van Bournemouth. Alle comfortabele ’non smoking’ kamers zijn voorzien van douche, wc, televisie, föhn en koffie- en theezetapparatuur. Het hotel heeft een lift naar de tweede etage, een uitstekend restaurant, een gezellige lounge annex bar, een wintertuin en een wintertuin.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid Engels ontbijt en prima 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• ferry Calais-Dover v.v.
• welkomstdrankje
• 2x muziekavond
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag: 
• voor een beperkt aantal eenpersoonskamers wordt geen toeslag gevraagd
• dagexcursie eiland Wight incl. overtocht, gids en entree Osborne House ca. € 50,- #

# Bij boeking op te geven en alleen bij voldoende belangstelling!

Beoordelingen

Vertrekdata Bournemouth

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
02-08-2020 8 dagen €725,00 Direct boeken
05-09-2020 8 dagen €695,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!